صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۷۴۵۰
تاریخ انتشار: ۳۷ : ۱۶ - ۲۶ آذر ۱۳۹۰
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
محمد مهدی تندگویان، فرزند شهید تندگویان در خصوص سریال جاودانگی که چندی پیش از شبکه سوم سیما و با موضوع این شهید پخش شد اظهار داشت: اصل قصه بر این بود که سریال جاودانگی در ۲۵ قسمت تولید شده و بود و کل هزینه‌های ساخت آن را هم وزارت نفت تقبل پرداخته بود و سازمان برای ساخت این سریال هزینه‌ای پرداخت نکرد.

وی در گفتگو با فردا افزود: مراحل ساخت این سریال سه سال پیش تمام شده بود و از‌‌ همان زمان آماده پخش بود، منتهی مساله‌ای به وجود آمده بود و آقای قاسم جعفری، کارگردان این سریال با سازمان صدا و سیما مشکل داشت و تقریبا چند ماه پس از اینکه کارگردانی سریال جاودانگی را به عهده گرفت از طرف صدا و سیما به عنوان ممنوع الکار اعلام شد؛ به همین دلیل آقای قاسم جعفری مجبور شد کارگردان دیگری را انتخاب کند و خودش بر کار نظارت داشته باشد. به همین دلیل از آنجا که اسم موسسه ایشان ذکر شده بود شبکه‌های مختلف از پخش آن امتناع می‌کردند.

محمد مهدی تندگویان در خصوص تعداد قسمت‌های سریال جاودانگی خاطر نشان کرد: نهایتا بعد از سه سال برای پخش این سریال با شبکه سوم سیما توافق شد، تقریبا شش ماه پیش آقای جعفری کل سریال را به شبکه داده و شورای بازبینی هم سریال را مورد بازبینی قرار داد، من یک گزارش دو صفحه‌ای از بازبینی از شبکه سه سیما دارم که مربوط به ۵ ماه پیش است،‌‌ همان ایام ایراداتی گرفته شد و با کارگردان توافق شد تا این سریال را در ۲۰ قسمت پخش کنند، یعنی از مجموعه ۲۵ قسمت تدوینی انجام گیرد و ۲۰ قسمت از سریال پخش شود.

فرزند شهید تندگویان با اشاره به اینکه سال‌ها در صدا و سیما مشغول به فعالیت بوده و با فعالیت‌های این حوزه آشنایی کامل داشته، تصریح کرد: از شب دوم – سوم که سریال وارد پخش شد با سازمان صدا و سیما درگیر شدیم، در مدل بد بازبینی غرض‌ورزی‌هایی به خصوص توسط مدیریت گروه فیلم و سریال شبکه سه انجام شد. این بازبینی‌ها خیلی بد انجام شد، اساسا بازبین در کنار کارگردان و تهیه‌کننده مشاور خوبی است تا برنامه بهتری پخش شود نه این‌که یک سریال یا فیلم به طور کامل قلع و قمع شود.

وی گفت: کاری که در شبکه سه انجام شد بیشتر از طرف گروه فیلم و سریال بود، البته مقداری از این مشکل هم به بازبینی بد باز می‌گشت. بجز معدود صحنه‌هایی که شهید تندگویان با دختر خود ارتباط دارد، تقریبا تمام سکانس‌ها و پلان‌هایی که خود شهید در آن‌ها حضور دارد حذف شده است، به عنوان مثال صحنه‌های شکنجه ایشان در ساواک و عراق را با این تحلیل که این سکانس‌ها خشن و غم‌آور است حذف شده است.

زمان پخش سریال

تندگویان با اشاره به زمان پخش این سریال در ماه محرم تاکید کرد: از آنجا که پخش این سریال در ماه محرم بود، کسی انتظار سریال شاد نداشت. تم و موسیقی این سریال را هم به سمتی برده بودیم که این مفاهیم القا شود. حتی از مازیار فلاحی خواستیم موسیقی‌های این سریال را عوض کند و حتی برای قسمت آخر که صحنه‌هایی را در کربلا روایت می‌کند قطعه جدیدی توسط ایشان ساخته شد که این قطعه هیچ‌گاه هم پخش نشد.

این فعال فرهنگی ادامه داد: نهایتا قرارداد پخش سریال ۲۵ قسمتی که تبدیل شده بود به سریال ۲۰ قسمتی را نوشتیم، اما دهمین قسمت از سریال که پخش شد مدیر پخش گفت در دو قسمت باقی مانده باید سریال را جمع کنیم. یعنی دوازده قسمت از این سریال با تدوین بیست قسمتی مانده بود که دستور جمع بندی و به پایان رساندن این سریال را به ما دادند، هر هنرمندی می‌داند که این کار چه جفایی را به یک اثر تلویزیونی وارد می‌کند؛ دوازده قسمت ۴۵ دقیقه‌ای با آن روال داستانی را چه‌گونه می‌توان در دو قسمت ۴۵ دقیقه‌ای جمع کرد؟ فکر می‌کنم هیچ کارگردانی در دنیا حاضر به انجام این کار نباشد.

تندگویان گفت: دعوای ما با پخش شبکه سوم سیما با پخش قسمت دهم شروع شد، البته تا قسمت دهم هم بر روی مدل بازبینی حرف داریم، به هر حال این ۲۵ قسمت در آینده توسط موسسه رسانه‌های تصویری ارائه خواهد شد و مردم خواهند فهمید چه اتفاقاتی در مورد این سریال افتاده است.

فرزند شهید تندگویان تحقیقات صورت گرفته در مورد این شهید را خوب ارزیابی و اظهار کرد: تحقیقات در داخل کشور توسط تیم تولید کننده این سریال خیلی خوب انجام شده بود. یعنی هرجا که کسی خاطره‌ای از این شهید داشت، تیم تحقیق به آن‌ها مراجعه می‌کرد؛ یک مرحله تحقیقات هم باید در عراق صورت می‌گرفت که این عدم تحقیق در‌آن‌جا از نقاط ضعف این سریال است. ضعف دیگر این سریال هم عدم وجود لوکیشن در خارج از کشور است، بعضی از سکانس‌ها را باید در عراق می‌گرفتند؛ یا مثلا بعد از شهادت پدر اجلاس اوپک در اندونزی برگزار شده بود که در آن جلسه بر روی صندلی کشور ایران تصویر شهید تندگویان را گذاشته بودند که این حرکت، بازتاب جهانی خوبی داشت و قرار بود این اتفاق در یک لوکیشن در خارج از کشور اتفاق بیافتد که انجام نشد.

تندگویان با انتقاد از عدم حضور بازیگران مطرح در این سریال گفت: هنر پیشه‌ای که نقش شهید تندگویان را بازی می‌کرد انصافا هیچ گریمی برای شبیه شدن به ایشان لازم نداشت. مدل بازیگری، لحن گفتار و قد و قواره ایشان شبیه به شهید تندگویان بود و بنده هم موافق بودم که بازیگر نقش شهید را بازیگر بکری بازی کند که پیش از این مردم نسبت به او ذهنیت هنرپیشگی قبلی نداشته باشند.

تندگویان که پیش از این نامه‌ای هم در اعتراض به روند پخش این سریال برای عزت الله ضرغامی نگاشته بود تاکید کرد: با سازمان جلساتی گذاشتیم و بر خلاف میلمان قرار شد در حداقل ۱۶ قسمت این سریال را به پایان برسانیم. اما این توافق هم توسط سازمان رعایت نشد و نواری که به آن‌ها داده بودیم توس خودشان گلچین شد و به عنوان قسمت آخر پخش شد.

انتقادات صدا و سیما به سریال خود
وی افزود: خود سازمان صدا و سیما انتقاداتی را متوجه این سریال کرده بود. به عنوان مثال گفته بودند که نقش شهید تندگویان در این سریال پر رنگ نیست و بنابراین، جاودانگی قابلیت پخش ندارد؛ شما قسمت آخر این سریال را ببینید، با اینکه خود سازمان صدا و سیما سکانس‌های قسمت آخر را انتخاب کرده، یک فریم از شهید تندگویان وجود ندارد. در‌‌ همان قسمت آخر که صدا و سیما کوشیده است تا شهید تندگویان را از میان قصه‌پردازی‌های فرعی نجات دهد باز هم به این شهید خیانت کرده است، یعنی در ۴۱ دقیقه‌ای که در قسمت آخر پخش شد یک صحنه از شهید تندگویان وجود ندارد و نهایتا با‌‌ همان قصه جانبی موضوع را به پایان بردیم.

پخش این سریال به این کیفیت صحیح نبود

پخش این سریال به این کیفیت صحیح نبود و ما ناراحت هستیم. قصه‌ای که در کنار شهید تندگویان در این سریال مطرح کرده بودیم تا در کنار آن زندگی شهید را روایت کنیم بالا آمده بود و مردم آن‌قدر که با این داستان درگیر شده بودند با خود شهید درگیر نشدند. کلیت مشکل سریال ما در صدا و سیما بود. من‌‌ همان شب که قسمت ۱۴ را بدون هماهنگی با کارگردان و تهیه کننده پخش کردند نامه‌ای نوشتم و خواستم تا اجازه دهند این سریال روی روند معمولی پخش خود تا پایان پیش برود که پاسخی هم به این نامه داده نشد. ضعف در ساخت این سریال در کنار مسائل پیش آمده در پخش علت اصلی مشکلات به وجود آمده در این سریال بود.