صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۷۱۷۷۱
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۳ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۸
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: در سیلاب‌های اخیر بیشترین خسارت‌هایی که به شهرستان‌های استان وارد شد مربوط به بردسکن، کلات و سرخس است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: در سیلاب‌های اخیر بیشترین خسارت‌هایی که به شهرستان‌های استان وارد شد مربوط به بردسکن، کلات و سرخس است.

وحید قربانی در حاشیه سفر به شهرستان بردسکن در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، عنوان کرد: بیشترین خسارت‌های سیل در سطح استان مربوط به شهرستان‌های بردسکن، کلات، سرخس بوده اما در اغلب شهرستان‌ها به صورت پراکنده خسارت‌هایی به زیرساخت‌های عمرانی وارد شده است.

وی بیان کرد: در برخی روستاها نیز خسارت‌ها اغلب به مزارع، باغات و دام بوده است. هم‌چنین کارشناسان در حال برآورد خسارت‌های وارد شده بر اثر سیل و بارندگی‌های اخیر در سطح شهرستان‌های مختلف استان هستند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: به رغم این که در تامین اعتبارات مورد نیاز برای رفع مشکلات موجود و تامین خسارت‌های ناشی از سیل با مشکلاتی مواجه هستیم ولی رویکرد دولت و مجلس شورای اسلامی این است که با در نظر گرفتن اصلاحات در قانون بودجه و یا نحوه اجرای قانون بودجه تلاش شود بیشترین منابع ممکن به بخش رفع خسارات و رفع آسیب‎های ناشی از سیل اختصاص یابد.

وی هم‌چنین عنوان کرد: هنوز تعدادی از واحدهای مسکونی در سطح روستاهای استان به دلیل سیل درگیر تخلیه هستند.

قربانی ادامه داد: متاسفانه تجهیزات لازم برای مواقع بحرانی را در سطح استان نداریم؛ موظف هستیم تجهیزات اندک را به نحو مطلوبی مدیریت کنیم و این که بتوانیم بخش خصوصی که تقویت کرده‌ایم در مواقع بحران به خدمت بگیریم و این هنر ما است.

وی اظهار کرد: در خصوص بحران‌های اخیر از سوی دولت گزارشی تقدیم رهبر معظم انقلاب شده و براساس آن درخواست کمک از صندوق توسعه ملی کرده‌اند تا مبلغ یک میلیارد یورو به موضوع مدیریت بحران اختصاص یابد که در پاسخ ایشان دولت را مکلف کرده‌اند تا ظرفیت‌های بودجه را مجدد در موضوع بحران بازتعریف کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر 70 درصد مناطق روستایی در سطح استان خراسان رضوی فرسوده و غیر مقاوم هستند و تاکنون حدود 30 تا 32 درصد بیشتر مقاوم سازی نشده است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی بیان کرد: متاسفانه نتوانسته‌ایم فرهنگ بازسازی منازل را به معنای مقاوم سازی در روستاها پیش ببریم و گاه شاید بضاعت اقتصادی مردم پائین‌تر بوده و یا شرایط زیست مردم به گونه‌ای بوده که با بازسازی‌ها خیلی ارتباط برقرار نکرده‌اند.

وی گفت: همه سازمان‌های مربوطه و بانک‌ها تلاش کرده‌اند تا مردم را در قالب تسهیلات ارزان قیمت بیشتر مجاب به بازسازی کنند ولی باید اراده اجتماعی هم شکل بگیرد.

باقری در پایان با تقدیر از رسانه‌های استان به دلیل پوشش بسیار خوب اخبار و اطلاع رسانی به موقع افزود: نقش رسانه‌ها در بحران‌ها بسیار ارزشمند است. شرایط مدیریت بحران در استان خراسان رضوی بسیار مقتدر و مسلط است و هماهنگی بسیار خوبی بین بخش‌های مختلف وجود دارد و مردم نیز همدلی بسیار خوبی در مواقع بروز بحران داشته و دارند.

جبران خسارات سیل در شهرستان‌های بردسکن و کلات در اولویت است

سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: با توجه به بارندگی‌های شدید در بردسکن و کلات و خسارت وارد آمده به این دو شهرستان، اولویت استان جبران خسارت در این مناطق است.

وحید قربانی در جلسه شورای مدیریت بحران شهرستان بردسکن عنوان کرد: بحران فعلی که با آن درگیر هستیم از معدود بحران‌هایی بوده که در دوره طولانی مدت کل کشور و استان‌ها را درگیر خود کرده است.

وی بیان کرد: در بارش روزهای آینده نباید غفلتی داشته باشیم و باید بهتر از قبل مدیریت کنیم تا تلفات جانی نداشته باشیم و از نظر مالی خسارت‌ها بسیار کمتر باشد.

قربانی عنوان کرد: این سامانه‌ها در برخی مناطق تا اردیبهشت و حتی خردادماه در کشور خواهد بود به همین دلیل باید مدیریت درست داشته باشیم.

وی گفت: اگر اتحاد جمعی به وجود نیاید مردم همکاری نخواهند داشت و در امدادرسانی‌ها کار با تاخیر صورت می‌گیرد و موجب ضرر و زیان خواهد شد.

وی اظهار کرد: به دلیل بروز این سیلاب‎ها و بارندگی‌ها یک پویش همدلی در سراسر ایران شکل گرفت و همه به هم نوعان خود کمک می‌کنند.

سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری خراسان رضوی افزود: نگاه اجتماعی حاکم بر کشور یکی از برکات این ایام بود که باید ادامه داشته باشد و فراموش نشود.

وی بیان کرد: امکانات و تجهیزات و منابع دولت بسیار محدود بوده و جوابگو نیست باید از توان بخش خصوصی استفاده کرد.

قربانی گفت: یکی از نکات بسیار کلیدی در بحران‌ها مدیریت واحد بحران است که باید تمامی بخش‌ها در قالب یک مدیریت به کار گرفته شوند.

سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری خراسان رضوی عنوان کرد: برای تمامی روستاها و شهرها باید استراتژی داشته باشیم و تخصصی به امور نگاه کنیم.

وی در ادامه از وجود فرونشست‌هایی در شهرستان بردسکن به دلیل برداشت‌های بی‌رویه آب طی سال‌های گذشته خبر داد و گفت: برداشت‌های بی‌رویه در دراز مدت همه را تهدید می‌کند.

وی در ادامه به بازدید خود از روستاهای بردسکن اشاره کرد و گفت: در روستاهای کلاته نو و سیف‌آباد بردسکن بیش از 135 واحد مسکونی خسارت وارد شده به طوری که 53 واحد مسکونی 100 درصد و مابقی 30 تا 70 درصد تخریب شده‌اند.

وی بیان کرد: با توجه به بارندگی‌های شدید در بردسکن و کلات و خسارت وارد آمده به این دو شهرستان، اولویت استان جبران خسارت در این مناطق است.

وی در ادامه از مسئولان شهرستان خواست؛ برنامه‌های نیمه شعبان امسال را برای کاهش آلام مردم بیشتر و باشکوه‌تر از گذشته برگزار کنند.

قربانی گفت: با توجه به نشست‌هایی که شاهد بودیم در بازسازی جدید باید برخی از محلات روستاها جابه‌جا شوند تا سرمایه‌گذاری جدید غیر کارشناسی شده نباشد.

شاه بیت مدیریت بحران هماهنگی است

در ادامه مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: مدیریت حوادث اخیر سه رکن اساسی اساسی داشت که مردم، مسئولان و رسانه‌ها از آن جمله بودند.

حجت علی شایان فر افزود: در مدیریت پیشگیرانه‌ای که در استان خراسان رضوی اعمال شد تقسیم کار لازم در شورای مدیریت بحران استان و شهرستان‌ها به خوبی انجام شد.

وی اظهار کرد: هشدارهای لازم از سوی هواشناسی به موقع داده شد و ماشین آلات و امکانات و نیروها در نقاطی که مشکل داشتند، مستقر شدند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی عنوان کرد: تخلیه برخی از روستاها توسط خود شهرستان و به موقع با تدبیر برای پیشگیری انجام شد و ورود و خروج مخازن آب در سدها مدیریت گردید.

شایان‎فر تاکید کرد: بدون شک مدیریت بحران کار یک نفر نیست و استانداری و فرمانداران به تنهایی موفق نخواهند بود بلکه خط مقدم جبهه دهیاران، بخشداران و به خصوص مردم بودند و ما تنها هماهنگ کننده هستیم.

وی گفت: شاه بیت مدیریت بحران هماهنگی است و به خوبی این هماهنگی و همدلی در شهرستان بردسکن و دیگر شهرستان‌ها وجود داشت.

ضرورت به‌روزرسانی تجهیزات

در این جلسه همچنین نماینده مردم بردسکن در مجلس شورای اسلامی گفت: امیدواریم بعد از بحران‌ها شاهد به‌روزرسانی بسیاری از تجهیزات در شهرستان بردسکن باشیم.

بهروز بنیادی افزود: بدون شک اگر همه پای کار نبودند شکست می‌خوردیم باید بیش از گذشته کنار مردم قرار بگیریم و با شنیدن حرف‌های آن‌ها در راستای رفع مشکلات تلاش بیشتری کنیم.

وی از معاون استاندار خواست پرونده خسارت‌های وارد شده به شهرستان بردسکن بسته نشود تا دهیاران و بعضی از مدیران با فرصت بیشتری بتوانند میزان خسارات را اعلام کنند.

نماینده مردم بردسکن در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: حال که نقاط ضعف شناسایی شده در یک بازه 5 ساله بخشی از آن‌ها را باید براساس اولویت بندی مرتفع کنیم.

وی گفت: با توجه به این که در سیلاب‌های اخیر آسیب بسیاری به آسفالت معابر شهری بردسکن وارد شده و کیفیت از بین رفته است باید قیر اختصاصی تعلق گیرد.

بنیادی بیان کرد: خسارات حوزه شهری در بردسکن بیش از 150میلیارد ریال اعلام شده است.

در ادامه فرماندار بردسکن گفت: به رغم این که در طی 24 ساعت 110 میلیمتر بارش باران را در شهرستان داشتیم اما با اقدامات به موقع که انجام شد هیچ گونه تلفات جانی نداشتیم.

ابراهیم قاسم‌پور بیان کرد: در مجموع تا این مرحله بر اثر سیلاب و بارندگی‌ها بالغ بر 140 میلیارد تومان خسارت به بخش‌های مختلف شهرستان وارد شده است.

 

منبع: ایسنا