صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۷۰۹۲۶
تاریخ انتشار: ۴۱ : ۱۲ - ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
سران پیشین کشورهای اروپایی در واکنش به عدم گنجانده شدن راهکار دو دولتی در طرح معامله قرن، خواستار رد آن از سوی اتحادیه اروپا شدند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سران پیشین کشورهای اروپایی در واکنش به عدم گنجانده شدن راهکار دو دولتی در طرح معامله قرن، خواستار رد آن از سوی اتحادیه اروپا شدند.

به گزارش فارس، تعدادی از مقامات و سران برجسته سابق اروپا در نامه‌ای سرگشاده، خواستار رد طرح صلح آمریکا موسوم به «معامله قرن» در صورت شامل نشدن راهکار دو دولتی شدند.

25 وزیر خارجه سابق، 6 نخست‌وزیر پیشین و 2 دبیرکل سابق سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در نامه‌ای که برای روزنامه انگلیسی «گاردین» ارسال کردند، نوشتند: «زمان آن رسیده که اروپا به اصول بنیادین خود برای صلح بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها پایبند باشد».

به نوشته گاردین، این مقامات و سران سابق اروپایی ضمن محکوم کردن اقدام یک‌جانبه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در تدوین و تحمیل معامله قرن به فلسطینی‌ها، گفتند که راهکار دو دولتی باید اجرا شود تا هر دو طرف بتوانند همزیستی مسالمت‌آمیز داشته باشند.

در این نامه با اشاره به اینکه دولت کنونی آمریکا از سیاست دیرین خود در قبال قدس و فلسطین فاصله گرفته است، تاکید شده که اروپا باید هر طرحی را که شامل ایجاد دولت فلسطینی مستقل، در کنار اسرائیل، به پایتختی مشترک قدس اشغالی نباشد، رد کند.

در بخش دیگری از این نامه آمده است: «واشنگتن در قبال گسترش شهرک‌سازی اسرائیل (در کرانه باختری) بی‌تفاوتی آزاردهنده‌ای از خود نشان داده و با قمار کردن روی امنیت و ثبات کشورهای واقع در دروازه اروپا، صدها میلیون دلار از کمک‌های مالی به فلسطینی را قطع کرد».

سران سابق اروپایی با درخواست از اتحادیه این قاره برای «هوشیاری و عمل استراتژیک» در زمان رونمایی ترامپ از طرح معامله قرن، نوشتند: «باور داریم طرحی که دولت فلسطین را به نهادی فاقد استقلال، پیوستگی ارضی و کارآیی اقتصادی تقلیل می‌دهد، شدیدا موجب شکست اقدامات پیشین برای برقراری صلح، نابودی راهکار دو دولتی و آسیب جدی به آرمان صلح پایدار بین فلسطین و اسرائیل می‌شود».

این نامه روز یکشنبه به «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و تعدادی از وزرای خارجه کشورهای عضو ارسال شد. نخست‌وزیران پیشین فرانسه، سوئد، ایتالیا، بلژیک و رومانی و همچنین «خاویر سولانا» و «ویلی کلاس» دبیرکل‌های پیشین ناتو و «جک استراو» وزیر خارجه پیشین بریتانیا از جمله امضاکنندگان این نامه بودند.

روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» روز گذشته در گزارشی با اشاره به جزئیاتی از طرح دولت آمریکا موسوم به «معامله قرن» نوشت که این طرح اواخر بهار یا اوایل تابستان ارائه خواهد شد.