صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

چهارشنبه - ۲۶ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۶۹۴۰۹
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۴ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۸
سفارت آلمان در ایران در سایت خود نوشت: وزارت خارجه دولت فدرال آلمان، کمک‌های انسان‌دوستانه خود به مبلغ سیصد هزار یورو جهت تأمین قایق‌های نجات، البسه و تجهیزات مخصوص ناجیان در آب را در اختیار صلیب سرخ آلمان قرار داده است. هلال احمر ایران با استفاده از این کمک‌های بشردوستانه قادر خواهد بود به کسانی که در مناطق دوردست گرفتار سیل شده‌اند دسترسی پیدا کرده و آنها را به نقاط امن هدایت کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

سفارت آلمان در ایران اعلام کرد که وزارت خارجه این کشور مبلغ سیصد هزار یورو برای کمک به سیل‌زدگان ایرانی اختصاص داده است .

به گزارش ایسنا، سفارت آلمان در ایران در مطلبی در سایت خود در این ارتباط نوشت: وزارت خارجه دولت فدرال آلمان، کمک‌های انسان‌دوستانه خود به مبلغ سیصد هزار یورو جهت تأمین قایق‌های نجات، البسه و تجهیزات مخصوص ناجیان در آب را در اختیار صلیب سرخ آلمان قرار داده است. هلال احمر ایران با استفاده از این کمک‌های بشردوستانه قادر خواهد بود به کسانی که در مناطق دوردست گرفتار سیل شده‌اند دسترسی پیدا کرده و آنها را به نقاط امن هدایت کند.

بر اساس این گزارش، چند روز پیش، سفیر آلمان در ایران نیز در توئیتر خود با انتشار تصاویری نوشت: هواپیمای چارتر حامل کمک‌های بشر دوستانه دولت آلمان برای کمک به سیل زدگان کشورمان، وارد ایران شده است.

به گزارش ایسنا، روز گذشته نیز به دنبال برخی ابهامات در روند ارائه کمک‌های خارجی به سیل زدگان و نقش تحریم‌های ضدانسانی آمریکا در این خصوص، جمعیت هلال احمر در اطلاعیه‌ای به تشریح وضعیت کمک‌های بین‌المللی پرداخت.

در بخشی از این اطلاعیه آمده است : پس از وقوع سیل گسترده در کشور برخی از نهادهای بین‌المللی و جمعیت‌های ملی همدردی خود با مردم ایران و آمادگی برای همکاری در زمینه امدادرسانی یا ارسال کمک‌های نقدی و غیر نقدی را اعلام کردند. دفتر هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران، دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل OCHA در ایران، الحاج اس سی، دبیرکل فدراسیون بین المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر، هلال السایر، رئیس جمعیت هلال احمر کویت، حسن بانو غضنفر، رئیس جمعیت هلال احمر افغانستان، نوروز اصلانوف، رئیس جمعیت هلال احمر آذربایجان و عضو پارلمانی این کشور از جمله آنها بودند.

۲- صلیب سرخ آلمان، جمعیت هلال احمر ترکیه و جمعیت هلال احمر کویت از جمله جمعیت‌های ملی بودند که کمک‌های غیر نقدی برای سیل زدگان ارسال کردند که توسط جمعیت هلال احمر دریافت شده و برخی از آنها نیز در میان سیل زدگان توزیع شده است. صلیب سرخ‌های روسیه، سوئیس و فرانسه هم اعلام کرده‌اند که در حال ارسال محموله هستند ولی تاکنون (۱۹ فروردین ماه) چیزی دریافت نشده است.

۳- هیچ کمک نقدی خارجی تا به حال به جمعیت هلال احمر ایران انجام نشده است و اصولاً هیچ راه ارتباطی مالی برای این کار وجود ندارد. برخی نهادها و کشورها اعلام آمادگی کرده و مبالغی نیز اعلام کرده‌اند ولی به هرحال با توجه به تحریم‌های ضد انسانی آمریکا راهی برای ارسال این کمک‌های نقدی وجود ندارد. برخی تناقضات در این باره ناشی از آن است که تفاوت میان ارسال کمک نقدی و ارسال محموله نادیده گرفته می‌شود. برای ارسال و دریافت محموله‌های امدادی مشکلی وجود ندارد اما کمک‌های نقدی به دلیل تحریم‌های آمریکا ممکن نیست.

۴- جمعیت هلال احمر ایران به دنبال درخواست‌های فراوان ایرانیان خارج از کشور یک راه ارتباطی مالی برای دریافت کمک‌های نقدی باز کرد که متأسفانه آن نیز با توجه به تحریم‌های آمریکا فوراً بسته شد. در حال حاضر هیچ راهی برای ارسال کمک‌های نقدی هموطنان خارج از کشور وجود ندارد. بعضاً برخی از نهادها و خیریه‌های موجود در خارج از کشور اقداماتی را برای جمع آوری کمک‌های نقدی در خارج از کشور به نام هلال احمر انجام داده‌اند که مورد تأیید نیستند. فعلاً تنها راه موجود برای ایرانیان خارج کشور و شهروندان سایر کشورها یک مورد پرداخت خیریه اختصاص (donate) است که صلیب سرخ آلمان باز کرده است. با توجه به بسته شدن راههای ارتباط مالی با ایران، جمعیت هلال احمر ایران از همه شهروندان ایرانی و غیر ایرانی دعوت می‌کند تا با مراجعه به سایت رسمی صلیب سرخ آلمان کمک‌های نقدی خود را برای سیل زدگان ارسال کنند. پس از تجمیع این کمک‌ها هلال احمر ایران و صلیب سرخ آلمان راه‌های هزینه کرد این مبلغ برای سیل زدگان را بررسی و اقدامات لازم را انجام می‌دهند.

۵- علی رغم برخی ادعاهای مقامات آمریکایی، تحریم‌های اعمال شده از سوی ایالات متحده نه تنها در کمک رسانی در حادثه اخیر کار را با دشواری‌هایی همراه کرده بلکه به دلیل این تحریم‌ها جمعیت هلال احمر در طول سال‌های اخیر به سختی توانسته در زمینه به روزرسانی ظرفیت لجستیکی و به خصوص امداد هوایی خود فعالیت کند. به دلیل اعمال این تحریم‌ها امکان خرید بالگرد از طرق عادی امکان پذیر نیست اما با این حال جمعیت هلال احمر با ۲۴ فروند بالگرد در امر امداد هوایی فعالیت می‌کند که در سیل اخیر نیز این ظرفیت کمک شایانی به تسریع عملیات‌های نجات و امداد کرد ولی متأسفانه برای نگهداری همین ناوگان امدادی نیز مشکلات متعددی برای تأمین قطعات وجود دارد.