پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: موضوع نامگذاری معبری به نام استاد «جمشید مشایخی» در اولین جلسه کمیته نامگذاری شورای اسلامی شهر تهران مطرح و بررسی می شود.
محمد جواد حق شناس روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به درگذشت استاد «جمشید مشایخی» اظهار داشت: نامگذاری معبری به نام ایشان شاید اندکی زمان بر باشد اما این موضوع اجرایی و عملیاتی می شود.
وی تصریح کرد: پاسداشت بزرگان کشور و به خصوص هنرمندان و کسانی که تمام عمر را برای اعتلای فرهنگ و هنر این سرزمین سپری کرده اند، مورد علاقه عموم جامعه است و این هنرمندان باید در اذهان و خاطره تاریخی مردم شهر ماندگار باشند.
حق شناس افزود: باید قدر این هنرمندان را شناخت و یکی از راه های مناسب، توجه به این عزیزان و بزرگان در حوزه های شهری، نامگذاری معبر، خیابان و یا نصب سردیس و تندیس از ایشان در شهر است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: با توجه به رویکرد شورای اسلامی شهر تهران و کمیسیون نامگذاری در اولین فرصت موضوع نامگذاری معبری به نام استاد «جمشید مشایخی» بررسی و اجرا می شود.
وی ادامه داد: با نامگذاری معبری به نام این هنرمند در شهری که زندگی کرده، فرصت خوبی فراهم می شود تا یادشان به درستی گرامی داشته شود.
به گزارش ایرنا، جمشید مشایخی بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون روز سه شنبه 13 فرودین ماه ساعت 21 در سن 85 سالگی براثر کهولت سن و بیماری در بیمارستان عرفان درگذشت.
وی در سال 1336 به استخدام اداره تازه تأسیس هنرهای دراماتیک درآمد و به عنوان بازیگر کار خود را در برنامه نمایشی کانال سوم غیر دولتی آغاز کرد و با ایفای نقش در فیلم کوتاه « جلد مار » هژیر داریوش به همراه فخری خوروش جلوی دوربین رفت.
استاد مشایخی با نمایش «وظیفه پزشک» بازیگری را آغاز کرد و در سال 1344 با فیلم «خشت و آینه» وارد سینما شد.
او در واقع کار حرفه ای خود را از سال 1349 به طور رسمی آغاز کرد و در سال 1363 برای بازی در دو فیلم گل های داوودی و کمال الملک، برندهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر شد.
از نمایش های مهم او بازی در نقش «بزرگ آقا» در نمایش میراث کارِ بهرام بیضایی در تالار 25 شهریور در آذر ماه 1346 بود.
مشایخی در سال 93 به عنوان سفیر سلامت چشم و بینایی و در سال 94 به عنوان سفیر سلامت از سوی وزارت بهداشت و دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران معرفی و به وی تندیس سلامت اهدا شد.
وی در دوران بازیگری خود در سریال های تلویزیونی چون « هزاردستان»، « داستانهای مولوی»، «سلطان صاحبقران»، «امام علی(ع)»، «پهلوانان نمیمیرند» و «ستایش» بازی کرده است.
استاد مشایخی دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر است.
مراسم تشییع پیکر استاد مشایخی، ساعت 9 و 30 دقیقه روز شنبه 17 فروردین 98 از محوطه تالار وحدت انجام خواهد شد، مراسم اقامه نماز بر پیکر استاد در محل تشییع انجام خواهد شد.