صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۶۸۵۱۷
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۴ - ۱۴ فروردين ۱۳۹۸
توسط پژوهشگران دانشگاه مینه سوتا انجام شد:
اسکن های سه بعدی کاربردهایی متعدد دارند و به نظر می رسد کاربردهای این اسکن ها در شناسایی و درمان اختلالات مغزی بیماران بسیار مفید است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

اسکن های سه بعدی کاربردهایی متعدد دارند و به نظر می رسد کاربردهای این اسکن ها در شناسایی و درمان اختلالات مغزی بیماران بسیار مفید است.

به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، گروهی از پژوهشگران دانشگاه مینه سوتا موفق شده اند نوعی سیستم اسکن سه بعدی جدید برای شناسایی اختلالات مغزی ایجاد کنند. این سیستم هنوز در مرحله آزمایشی است اما امیدواری های زیادی برای حوزه درمان اختلالات مغزی ایجاد کرده است.

این سیستم که در حال حاضر در حال تلاش برای کشفف چگونگی باز کردن یک پنجره به مغز موش هاست سیستم "مشاهده شل" نامگذاری شده است. پروفسور سوهاسا کداندارامیاه، یکی از اعضای ارشد این مطالعه می گوید تمام تلاش این تیم در این حوزه متمرکز است است که پنجره ای رو به ناشناخته های اختلالات مغزی پیدا کنند.

نتایج پژوهش این تیم که در مجله"ارتباطات دانشمندان" منتشر شده است نشان می دهد که دانشمندان از طریق این مطالعات می توانند بیماری هایی مثل آلزایمر ، پارکینسون و... را درمان کنند.، تیموتی ابانر متخصص اعصاب و یکی از اعضای تیم در این خصوص می گوید: "این ها مطالعاتی است که ما نمی توانستیم روی انسانها انجام دهیم. اما با توجه به این که درک ما از عملکرد مغز بسیار مهم است، تصمیم گرفتیم با استفاده از بررسی موش ها به شفاف سازی زوایای پنهان مغز بپردازیم."

محققان به صورت دیجیتالی جمجمه موش ها را اسکن کرده  و از داده ها برای ایجاد یک قطعه شفاف با استفاده از چاپگر سه بعدی استفاده کرده اند. در مرحله بعدی این اسکن مانند یک ایمپلنت وارد مغز موش ها شد و امکان ردیابی و کنترل فعالیت های مغز طی چند ماه را در اختیار کاربران گذاشت.

البته این پروژه چندین بار شکست و آزمون و خطا را پشت سر گذاشته است اما سرانجام منجر به موفقیت شده است. با این حال پروژه مذکور ففعلا روی موش ها اجرا شده و برای ورود به مغز انسان نیازمند برنامه ریزی و تلاش های دقیق تری است.