پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان، گفت: ذخیره سد کرخه در اندیمشک خوزستان از تراز نرمال گذر کرده و به پنج میلیارد و ۳۹۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
حمیدرضا لشکری دوشنبه در گفت: وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ورود سیلاب به سد کرخه از صبح امروز اظهار داشت: دبی سیلاب ورودی به سد کرخه در ساعت هشت صبح هفت هزار و ۲۷۳ مترمکعب برثانیه، در ساعت ۹ صبح ۶ هزار و ۳۲۷ مترمکعب برثانیه و در ساعت ۱۰ صبح پنج هزار و ۸۰۰ مترمکعب برثانیه بوده است.
وی متوسط ورودی به سد کرخه را سه هزار و ۱۱۸ مترمکعب برثانیه عنوان کرد و افزود: خروجی این سد در ساعت ۱۰ امروز به ۹۵۶ متر مکعب برثانیه افزایش یافته است.
لشکری با اشاره به شرایط بحرانی سد کرخه گفت: با توجه به افزایش خروجی از این سد اخطارهای لازم به پایین دست داده شده و همزمان تعیین محلهایی برای پخش سیلاب، به منظور افزایش ظرفیت عبوری رودخانه کرخه در حال انجام است.
وی همچنین وضعیت سدهای استان در ساعت ۱۰ صبح امروز را تشریح کرد و اظهار داشت: ذخیره سد دز امروز ۲.۴ میلیارد مترمکعب بوده، ورودی این سد سه هزار و ۴۹۵ و خروجی آن یک هزار و ۸۵۰ مترمکعب برثانیه است.
لشکری اضافه کرد: حجم فعلی سد گتوند علیا (کارون) ۴.۹ میلیارد مترمکعب، ورودی به این سد یک هزار و ۵۴۶ و خروجی آن یک هزار و ۳۰۴ مترمکعب برثانیه است.
وی ادامه داد: سد مارون در حال حاضر ۱.۴ میلیارد مترمکعب ذخیره دارد، ورودی به آن ۱۹۰ و خروجی آن ۴۵۰ مترمکعب برثانیه است.
لشکری در ادامه گفت: دبی کارون در مقطع اهواز امروز به ۲ هزار و ۵۷۸ افزایش یافته است.
حداکثر ظرفیت سدهای دز ۲.۶ میلیارد مترمکعب، سد مارون ۱.۱ میلیارد مترمکعب است، سد گتوند علیا ۴.۶ میلیارد مترمکعب بوده و سد کرخه ۵.۲ میلیارد مترمکعب است.
هشدار آماده باش سیل از سوم فروردین در همه رودخانههای خوزستان اعلام شده و استاندار خوزستان نیز از ۱۱ فروردین در استان حالت فوق العاده اعلام کرده است.
رودخانه کرخه که در گذشته توان عبور دبی یک هزار مترمکعب برثانیه را داشته اکنون نمیتواند بیش از ۵۰۰ مترمکعب برثانیه را عبور دهد.
سازمان آب و برق خوزستان در روزهای اخیر با صدور اطلاعیههایی نسبت به وقوع سیل در حوضه رودخانههای دز، کرخه و کارون هشدار داده و اعلام کرده سه شهر و ۵۱ روستا در حوضه کرخه، ۱۸ روستا در حوضه دز و ۱۸ روستا در حوضه کارون در معرض سیلاب هستند و دستگاههای اجرایی باید آمادگی تخلیه آنها را داشته باشند.
استاندار خوزستان شب گذشته گفته است: از ۷۱ روستای درمعرض خطر سیلاب در استان ۲۷ روستای در معرض خطر جدی تخلیه شده است.
در پی افزایش خروجی سدهای دز، کرخه و گتوند علیا سیل بند بسیاری از روستاها در حال تخریب است.