پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اورژانس کشور اعلام کرد: از اول اسفند تاکنون ۲۸۶ نفر در حوادث مرتبط با چهارشنبه سوری مصدوم شدند که ۲۵۸ نفر مرد و ۲۸ نفر زن هستند. از این تعداد ۳۸ نفر بستری شدند که ۳ نفرشان در بخشهای مراقبت ویژه هستند.
به گزارش ایرنا، شمارش معکوس برای مراسم چهارشنبه سوری آغاز شده است. پلیس، اورژانس، آتش نشانی و بیمارستان ها در همه شهرها به حالت آماده باش درآمده اند، مردم اما این بار هوشیارترند.
در سال های اخیر حوادث چهارشنبه سوری به مدد اطلاع رسانی رسانه ها و آگاه تر شدن مردم هر سال کم و کمتر شده است، سال گذشته این مراسم در سه شنبه 23 اسفند برگزار شد.
پیرحسین کولیوند، رئیس اورژانس کشور در آخرین چهارشنبه سال 96 اعلام کرد: مصدومان حوادث مرتبط با چهارشنبه سوری فقط مربوط به شب چهارشنبه آخر سال نبود و تعداد کل مصدومان مرتبط با حوادث چهارشنبه سوری از اول اسفند (96) به چهار هزار و 779 نفر رسید که نسبت به سال گذشته (سال 95) حدود 50 درصد کمتر است.
به گفته او، بیشترین میزان مصدومان حوادث چهارشنبه سوری سال 96 در استان تهران بود و البرز و آذربایجانی غربی در رتبه های بعدی قرار دارند. استان های لرستان، چهارمحال و بختیاری و هرمزگان نیز کمترین حادثه را در چهارشنبه سوری پارسال داشتند.
رئیس اورژانس گفت: 825 مصدوم حوادث چهارشنبه سوری دچار سوختگی درجه دو و سه (متوسط و شدید) شدند. 52 نفر از مصدومان دچار قطع عضو و 318 نفر بستری شدند. هزار و 447 نفر از این مصدومان دچار مصدومیت از ناحیه دست هزار و 113 نفر دچار مصدومیت از ناحیه چشم شدند.
او البته تعداد کشته های مرتبط با حوادث چهارشنبه سوری را 4 نفر اعلام کرده بود.
مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس نیز در آخرین سه شنبه سال 96 تعداد کشته ای مرتبط با حوادث چهارشنبه سوری را چهار نفر اعلام کرده بود که به گفته او یک نفر در زنجان، یک نفر در تهران، یک نوجوان 15 ساله در کرج و یک مرد 35 ساله در اردبیل بود. به گفته او، 40 درصد مصدومان عابران و افراد در حال تردد بوده اند. آماری که البته پزشکی قانونی آن را تایید نکرد و در گزارشی که 25 اسفند امسال اعلام کرد، تعداد کشته ای حوادث چهارشنبه سوری پارسال را سه نفر اعلام کرد.
* آماده باش 100درصدی اورژانس در سراسر کشور
پیمان صابریان، مسئول کمیته کشوری اورژانس در چهارشنبه آخر سال امروز (سه شنبه 28 اسفند) به خبرنگار ایرنا گفت: 100 درصد نیروهای اورژانس در سراسر کشور برای چهارشنبه آخر سال در حال آماده باش هستند و علاوه بر این، 50 درصد نیروهای اورژانس هم در مکانهای شلوغ شهرها با آمبولانس و موتورلانس مستقر می شوند.
وی درباره استقرار نیروهای اورژانس در سراسر کشور برای چهارشنبه سوری افزود: نیروهای اورژانس در تهران و شهرستانها از ساعت 12 ظهر تا 12 شب آماده باش هستند و در کل کشور تعداد 5 هزار و 500 آمبولانس و موتورلانس برای چهارشنبه سوری فعال هستند. این نیروها در مکانهای مختلف بر اساس نیاز مستقر میشوند.
پیش از این، مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس نیز در گفتوگو با ایرنا از آماده باش 500 نیروی عملیات اورژانس در قالب 197 اکیپ برای شب چهارشنبه سوری خبر داده و گفته بود: ارائه خدمات اولیه درمانی در تمام بیمارستان ها برای مصدومان شب چهارشنبه سوری انجام می شود. همچنین در بیمارستان های خاصی مانند بیمارستان شهید مطهری، اقدامات خاص ترمیمی برای سوختگی انجام می شود که در این بیمارستان ها متخصص و فوق تخصص ترمیمی مستقر خواهد بود.
* 50 تخت بیمارستان سوختگی برای چهارشنبه سوری خالی شد
مصطفی ده مرده ای، رئیس مرکز آموزشی درمانی بیمارستان شهید مطهری (سوانح و سوختگی) از آماده باش کادر درمانی این بیمارستان برای مداوای حادثه دیدگان احتمالی شب چهارشنبه آخر سال خبر داد.
وی امروز به خبرنگار ایرنا گفت: با برنامه ریزی های انجام شده این بیمارستان برای مداوای حادثه دیدگان احتمالی امشب در آمادگی کامل است و هیچ کمبودی از نظر امکانات و تجهیرات درمانی وجود ندارد. هم اکنون 50 درصد از تخت این بیمارستان خالی است و بخش ترمیمی آن نیز به همراه پزشکان متخصص در آمادگی کامل به سر می برند.
رئیس مرکز آموزشی درمانی بیمارستان شهید مطهری (سوانح و سوختگی) اضافه کرد: کارکنان بیمارستان امشب در آمادگی کامل قرار دارند و از هم اکنون پزشکان جراح پلاستیک و عمومی، بیهوشی، گوش و حلق و بینی و جراح مغز و اعصاب در اورژانس و همه بخش های بیمارستان آماده ارائه خدمت هستند.
وی به مردم توصیه کرد مصدومان احتمالی سوختگی را در شب چهارشنبه آخر سال فقط به مراکز تخصصی سوختگی مانند بیمارستان سوانح و سوختگی شهید مطهری یا یافت آباد منتقل کنند.
وی یادآور شد: برای کنترل حوادث چهارشنبه سوری نیازمند یک عزم ملی و همگانی از سوی خانواده ها و والدین تا ارگانها و نهادهای مختلف هستیم. برخی از این راهکارها شامل تاکید بر تولید وسایل آتش بازی استاندارد توسط سازمانهای ذیصلاح، قرار دادن راحت تجهیزات ایمن و مناسب در اختیار افراد، آموزش خانواده ها در فواصل زمانی معین با ارایه تصاویر و فیلم های مستند در ساعات مناسب از شبکه های صدا و سیما، نظارت والدین بر فرزندان (گروه خطر 20-10 سال)، تهیه گزارش تصویری و عکس از حادثه دیدگان چهارشنبه آخر سال در راستای رسالت اطلاع رسانی برای پیشگیری از بروز مجدد این حوادث ناگوار، آماده باش آتش نشانی ها، اورژانس 115، درمانگاه ها، بیمارستان ها جهت پذیرش اولیه بیماران و اعزام فوری به مراکز تخصصی مانند بیمارستان های شهید مطهری، فاطمه زهرا و یافت آباد (در تهران) است.
* از درمان خودسرانه سوختگی بپرهیزید
محمد جواد فاطمی، رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران سوختگی (ققنوس) به مردم توصیه کرد: از گذاشتن سیب زمینی، خمیردندان و ماست بر روی ناحیه ای که ناشی از حوادث چهارشنبه سوری سوخته است، خودداری کنند چون این کار باعث عمیق تر شدن سوختگی می شود.
وی امروز به خبرنگار ایرنا گفت: سوختگی دست و اندام فوقانی شایع ترین سوختگی ها در حوادث ناشی از چهارشنبه سوری است و بهتر است فردی که دچار سوختگی کوچک شده با آب سرد آن را شست و شو داده و پمادهای سوختگی از داروخانه تهیه شود.
وی تصریح کرد: از اقدامات درمانی خودسرانه برای سوختگی خودداری شود و باید فردی که دچار آسیب شده به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل شود. لازم است سوختگی ناحیه دست و اندام فوقانی را بالا نگه داشته و با پارچه ای بسته شود تا خونریزی بند آید.
این متخصص درمان سوختگی اظهار داشت: اگر فردی در حوادث ناشی از چهارشنبه سوری که استفاده از مواد محترقه است، دچار قطع عضو شود، باید ناحیه قطع شده را داخل پارچه گذاشته و در نایلون با آب و یخ شناور باشد و آن را به مراکز درمانی سوختگی سریعا انتقال داد.
به گفته فاطمی، افرادی که دچار آسیب چشمی نیز شدند، لازم است با سرم استریل شست و شو داده و به مراکز درمانی سریعا منتقل شوند.
وی تصریح کرد: والدین در مراسم چهارشنبه سوری همراه فرزندان خود باشند و رفتارها و حرکات آنها را کنترل کنند تا دچار حادثه تلخ نشوند، زیرا اگر عضوی از بدن دچار سوختگی شود فرد تا آخر عمر باید معلول باشد یا همواره از آسیب ایجاد شده رنج می برد.
فاطمی تاکید کرد: در چهارشنبه سوری سال گذشته 240 نفر در بیمارستان های چشم، 214 نفر در بیمارستان سوختگی شهید مطهری و 70 نفر در بیمارستان سوختگی حضرت فاطمه تحت مداوا قرار گرفتند. شایع ترین صدمات ناشی از چهارشنبه سوری استفاده از مواد دست ساز است که سوختگی عمقی ایجاد می کند.
فاطمی توصیه کرد که مردم چهارشنبه سوری را به جشن ملی ایرانی تبدیل و از ایجاد حوادث وحشتناک خودداری کنند.
* 40: 17 - ۲۸۶ نفر مصدوم تاکنون
مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور دقایقی پیش در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا اعلام کرد: حوادث مرتبط با چهارشنبه سوری در کشور از اول تا کنون ۲۸۶ نفرمصدوم داشته است که ۲۵۸ نفر مرد و ۲۸ نفر زن هستند. از این تعداد ۳۸ نفر تاکنون بستری شدند که ۳ نفرشان در بخشهای ویژه بستری هستند.۱۷۱ نفر سرپایی درمان شدند.
خالدی درباره تعداد مصدومان حوادث شب چهارشنبه سوری در سال ۹۶ گفت: سال گذشته ۴ هزار و ۷۹۹ نفر مصدوم شدند که ۳ هزار و ۷۷۵ نفر مرد و هزار و ۲۴ نفر زن بودند. همچنین ۳۴۰ نفر سال گذشته بستری شدند که ۱۴ نفر در بخشهای ویژه و ۳ هزار و ۷۲۰ نفر سرپایی بودند.
وی درباره تعداد فوتیهای حوادث سال گذشته نیز بیان کرد: سال گذشته هزار و ۳۱ نفر دچار سوختگی درجه ۲ یا ۳ شدند، ۶۸ نفر دچار قطع عضو و هزار و ۶۰۸ نفر نیز از ناحیه چشم دچار آسیب شده بودند.
- 17:55- ورود 2 کودک مصدوم به بیمارستان سوختگی
مصطفی ده مرده ای، رئیس مرکز آموزش درمانی سوانح سوختگی شهید مطهری به خبرنگار ایرنا در این بیمارستان گفت: از بعد از ظهر امروز دو مصدوم ناشی از حوادث چهارشنبه آخر سال به بیمارستان شهید مطهری منتقل شدند که یکی از آنها کودکی 3 یا 4 ساله و دیگری کودکی 12 ساله است که این دو کودک از ناحیه دست و صورت دچار حادثه شده اند.
به گفته او، این دو کودک در حال حاضر تحت مداوا قرار دارند و به احتمال زیاد حداقل برای 24 ساعت در بیمارستان بستری خواهند شد.