صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۶۵۰۸۲
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۲۰ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۷
امروز دو مسجد سرشناس نیوزیلند شاهد حملاتی مرگبار بودند. متاسفانه یکی از ضاربین این حملات در تمام مدت اقدام خشونت بار خود در حال پخش آنلاین رفتار خود از طریق دوربینی نصب شده روی کلاهش بود، در این شرایط یک سوال مهم مطرح می شود؛ آیا شبکه های اجتماعی قادرند ویدئوهای اینچنینی و مخرب را به سرعت کنترل کنند؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

امروز دو مسجد سرشناس نیوزیلند شاهد حملاتی مرگبار بودند. متاسفانه یکی از ضاربین این حملات در تمام مدت اقدام خشونت بار خود در حال پخش آنلاین رفتار خود از طریق دوربینی نصب شده روی کلاهش بود، در این شرایط یک سوال مهم مطرح می شود؛ آیا شبکه های اجتماعی قادرند ویدئوهای اینچنینی و مخرب را به سرعت کنترل کنند؟

به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، فیس بوک و یوتیوب به سرعت پس از انتشار ویدئوها و البته تصاویر در مورد این ماجرا اقدام به جمع آوری این محتوها کردند و حتی پیام های حامی این نوع اقدامات خشونت بار را حذف کردند، اما به نظر می رسد این اقدام بی شباهت به نوشدارو پس از مرگ سهراب نبوده و این دو پلتفرم اجتماعی در حذف تمامی محتواهای مخرب موفق نبوده اند.

 با هر بار حذف ویدئوهای مرتبط با تیراندازی در نیوزیلند که یوتیوب و فیس بوک انجام می دهند، دو یا سه محتوای دیگر جایگزین می شود. درواقع به نظر می رسد نحوه انتشار این ویدئوها و کامنت ها و تصاویر ویروسی است و به راحتی قابل مسدودی و جمع آوری دائمی نیستند.

سخنگوی پلیس نیوزیلند در این خصوص گفت: "پلیس تاکید دارد که  پخش و گسترش فیلم های مربوط به این حادثه به شدت اضطراب آور است و ما در تلاشیم تا شبکه های اجتماعی را متوجه خطرات این ماجرا کنیم."

"مایا گارلیک" ، نماینده فیس بوک در نیوزیلند، گفت:" پلیس نیوزیلند به سرعت، پس از این تیراندازی، به ما هشدار داد که حساب کاربری مضنونین و ویدوهای مرتبط با تیراندازی را حذف کنیم و ما نیز همین موضوع را در دستور کار خود داشتیم. ما آگاه هستیم که ترویج خشونت در هر نوع محکوم است و هر نوع محتوای ستایشگر تیراندازی را به سرعت مسدود خواهیم کرد، ما به طور مستقیم با پلیس نیوزیلند به کار خود ادامه خواهیم داد و تحقیقات ادامه خواهد داشت."

یوتیوب نیز در توییتر به این حادثه واکنش نشان داده و نوشته است: " قلب ما در کنار قربانیان و خانواده آنان به درد آمده است و جامعه در شوک این اقدام حیرت زده است."

یوتیوب تاکید کرد که کاربران را تشویق می کند تا فیلم هایی را که این حادثه را نشان می دهند، اطلاع دهند و طی ساعات اخیر پس از حادثه هزاران فیلم مرتبط با تیراندازی را حذف کرده است. اما بارگذاری مجدد کلیپ های مرتبط با این حادثه و کامنت های خشونت آمیز حامی این نوع اقدامات خونبار باعث شده مدیران یوتیوب متوجه شوند با یک مشکل جدی رو به رو هستند.

این در حالی است که یوتیوب به عنوان غول ویدیویی و یکی از سرشناس ترین جریان سازان ویدئویی در جهان برای شناسایی و حذف این نوع ویدئوها از یک جریان  الگوریتمی مانند شناسه محتوا استفاده می کند که به طور خودکار کپی رایتهای تکراری مانند آهنگ ها و کلیپ های فیلم را که روی پلتفرمش آپلود می شوند شناسایی می کند.

گوگل، که شرکت مادر یوتیوب است، پاسخ نداده  که آیا از  ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای کنترل پخش ویدئوها استفاده می کند یا خیر اما تاکید کرده که از روش هایی مختلف برای حذف ویدئوها استفاده می کند. روش فیس بوک یک روش ترکیبی است. درواقع فیس بوک اعلام کرده که برای شناسایی این نوع ویدئوها از یک سو از روش مبتنی بر هوش مصنوعی کمک می گیرد و از سوی دیگر از گزارشات نیروی انسانی استفاده می کند.

اما این نخستین باری نیست که شبکه های اجتماعی به بی مبالاتی در برابر محتواهایی محکوم شده اند که در پلتفرمهای آنلاین خود منتشر می کنند، تیراندازی در مدارس اییالات متحده، حمله به برخی گروه های اقلیت مذهبی در میانمار و ... از جمله مواردی است که باعث بروز مشکلاتی برای فیس بوک و یوتیوب شده است.

پل بارت، استاد حقوق، دانشگاه نیویورک، در این خصوص گفت: "این یکی از جنبه های تاریک شبکه های اجتماعی است و چیزی که تقریبا غیرممکن است کنترل تمامی محتواهایی است که کاربران منتشر می کنند. این یک مشکل جدی و واقعی برای همه کاربران است."

تام واتسون، معاون حزب کارگر نیوزیلند، نیز از تلاش ناموفق شبکه های اجتماعی برای کنترل محتواهای مخرب شکایت کرد ودر یوتیوب گفت: " دوست دارم به شبکه های اجتماعی نامه بنویسم و بپرسم علت این همه بی مبالاتی چیست و چرا به اهمیت  کنترل داده های خشونت بار توجهی ندارند."

 

واتسون در توییتی دیگر نوشت: " یوتیوب باید همه آپلودهای جدید را به حالت تعلیق درآورد تا بتوانند ویدیوهای توزیع شده را در نیوزیلندکنترل کند و این عملا غیرممکن است. ناکامی در مقابله با این موضوع نشان دهنده بی مسئولیتی شبکه های اجتماعی است."

 

*رویا پاک سرشت