صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۶۱۷۷۲
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۲۱ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۷
دیپلمات ارشد روسیه روز سه‌شنبه سیاست تلاش آمریکا برای فشار بر سایر کشورها جهت خروج از برجام را به شدت محکوم کرد و آن را «باج‌گیری اقتصادی» توصیف کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

دیپلمات ارشد روسیه روز سه‌شنبه سیاست تلاش آمریکا برای فشار بر سایر کشورها جهت خروج از برجام را به شدت محکوم کرد و آن را «باج‌گیری اقتصادی» توصیف کرد.

به گزارش فارس، «میخائیل اولیانوف»، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی اقدام آمریکا در اعمال فشار بر کشورهای اروپایی برای خروج از توافق هسته‌ای ایران (برجام) را به شدت محکوم کرد.

به نوشته خبرگزاری ایتارتاس، اولیانوف گفت: «این کار، باج‌گیری اقتصادی و اقدامی کاملاً خودسرانه است. آمریکایی‌ها از هیچ حق قانونی برخوردار نیستند که مانع پایبندی کشورهای دیگر به تعهدات اقتصادی خود ذیل توافقی شوند که به تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد رسیده است. دیدگاه ما در خصوص [این اقدامات آمریکا] کاملاً منفی است.»

«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشت‌ماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.

او شامگاه ۱۵ مردادماه با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریم‌ها علیه ایران را صادر کرد. دومین بسته تحریم‌ها که بخش‌های کشتی‌رانی، مالی و انرژی ایران را هدف قرار می‌دهند هم از روز ۱۴ آبان‌ماه از سر گرفته شده‌اند.

دولت ترامپ، در این بسته تحریم‌ها از تلاش‌های اولیه برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران عقب‌نشینی کرده و برای ۸ کشور معافیت از تحریم‌های نفتی صادر کرد.

تصمیم ترامپ برای اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران با مخالفت‌های زیادی در سراسر جهان رو به شده است و غیر از رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی، جامعه جهانی به مخالفت با آن برخاسته‌اند.

کشورهای اروپایی بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام وعده داده‌اند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند. این کشورها، علی‌رغم ایستادگی‌های لفظی و سیاسی در برابر اقدام آمریکا تا کنون موفقیتی در اقدامات عملی وعده‌داده شده برای حفظ این توافق کسب نکرده‌اند.

اتحادیه اروپا همچنین علی‌رغم مخالفت با تصمیم آمریکا در زمینه برجام با سایر ادعاهای این کشور در زمینه‌ فعالیت‌های موشکی و منطقه‌ای ایران همسو شده است.