صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۶۱۴۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۲۰ - ۱۲ آذر ۱۳۹۰
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دیپلماسی ایرانی نوشت:

PBS در گزارشی درباره علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه به پیشینه او پرداخته و پیش بینی کرده است که وی در آینده به پست های بالاتری در نظام جمهوری اسلامی منصوب شود.
در این گزارش آمده است: تیمی 5 نفره به دستور امام خمینی برای بررسی نیرو‌گاه بوشهر و ارائه راهکار تعیین شد که یکی از آنها علی اکبر صالحی، مهندس هسته‌ای بود که به تازگی از دانشگاه ام آی تی فارغ‌التحصیل شده بود و اکنون در سمت وزیر امور خارجه ایران قرار دارد.
این گروه کارشناسی پس از بازدید بوشهر بر سر نتیجه دچار اختلاف نظر شدند. 3 نفر از آنها به دنبال نابود کردن این نیرو‌گاه بودند و دو نفر دیگر که یکی از آنها صالحی بود بر این باور بودند که این نیروگاه باید تکمیل شود. با توجه به جنگی که در آن زمان بین ایران و عراق درگرفت، ‌آیت‌الله خمینی در مورد تخریب یا تکمیل این نیروگاه تصمیم نگرفت و موضوع به آینده موکول شد.
اهم مطالب مطرح شده در این گزارش را در ادامه بخوانید:
  • در سال 1997 محمد خاتمی، رئیس جمهور وقت که در جستجوی نام جدیدی به عنوان نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود ، صالحی را به این سمت برگزید.
  • هیچگاه با آغوش باز از سوی حسن روحانی،‌ چهره ای سیاسی که در آن دوران ریاست مذاکرات هسته‌ای ایران را بر عهده داشت، ‌پذیرفته نشد. روحانی وی را یک خارجی می‌خواند چرا که محل تولد او کربلاست و سال ها در دانشگاه آمریکایی در بیروت تحصیل کرده و به زبان عربی مسلط است.
  • صالحی در نخستین روز‌های آغاز کارش در سمت نماینده ایران در آژانس احساس می کرد که از این تیم جدا شده است و در نامه‌ای خطاب به آیت‌الله خامنه‌ای مراتب نگرانی خود در این زمینه را اعلام کرد.
  • در سال 2009، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران بار دیگر صالحی را به برنامه هسته‌ای ایران وارد کرد و وی به ریاست سازمان انرژی اتمی ایران برگزیده شد.
  • فارغ از روی کار آمدن رئیس جمهوری دیگر با پایگاه‌های سیاسی قوی، صالحی اطلاعات و تجربه‌ای جامع و ارزشمند در دو بخش حیاتی ایران دارد که جمهوری اسلامی سرمایه‌گذاری سیاسی و اقتصادی وسیعی در آن انجام داده است. یکی از این بخش‌ها انرژی هسته‌ای و دیگری رابطه با اعراب منطقه است.
  • به دنبال انتشار گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص فعالیت‌های هسته‌ای ایران، صالحی شاید یکی از بهترین گزینه‌ها برای دنبال کردن این برنامه باشد. شبکه‌های خبری و اسناد ویکی‌لیکس اخیرا فاش کرده‌اند که دیپلمات‌های غربی به دنبال روی کار آمدن صالحی به عنوان رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بسیار خوش بین بوده‌اند. آنها بر این باور بودند که صالحی فردی باهوش و ماهر است و آنها ترجیح می‌دهند به جای دیگر مقامات با وی وارد گفت و گو و تعامل شوند.
  • آنچه در شرایط کنونی ایران اهمیت دارد،‌ روی کار آمدن فردی به عنوان رئیس جمهور است که کار‌ها را به اتمام برساند و آنقدر زیرک باشد که حد جایگاه خود را بداند.                            


نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۸
...
فقط قالیباف