صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۶۱۰۰۸
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۲ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۷
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نشست «انقلاب فرهنگی؛ از ستادی که بود تا شورایی که هست» به همت انجمن اندیشه و قلم برگزار می‌شود.

با وجود آن که انقلاب اسلامی با رویکرد جدی و پیشینه فرهنگی پیروز شد، اکنون در آستانه پایان چهارمین دهه عمر جمهوری اسلامی و به‌رغم فعالیت صدها نهاد و ارگان و مرکز فرهنگی و صرف بودجه‌های گزاف، به نظر می‌رسد طیف های مختلف فکری و فرهنگی کشور، در دادن نمره پایین به عملکرد دستگاه‌های فرهنگی نظام هم داستان‌اند.

چندی پیش نیز رهبر انقلاب از تعبیر تعطیلی و اختلال در دستگاه‌های مرکزی فکر و فرهنگ و سیاست کشور استفاده کردند و به هسته‌های فکری و عملیِ جهادی، فکری، فرهنگی در سراسر کشور ، فرمان فکر و حرکت و اقدام مستقل دادند.
در سال 59 یعنی سال آغازین انقلاب فرهنگی، به فرمان امام خمینی(ره) ستادی با عنوان ستاد انقلاب فرهنگی تشکیل شد. این ستاد که بعدها به شورای عالی انقلاب فرهنگی تبدیل شد، با همه نقدهایی که به اصل وجودی آن بازمی‌گردد، با حضور سران قوا و اعضای حقیقی و حقوقی برجسته، بعنوان نهاد بالادستی فرهنگ کشور یا به تعبیری «مرکز فرماندهی فرهنگی کشور» مطرح است و طبعا وظیفه سیاستگذاری، تصمیم‌گیری، هماهنگی و نظارت بر دستگاه‌های فرهنگی کشور را برعهده دارد.
انجمن اندیشه و قلم در نشستی با عنوان «انقلاب فرهنگی از ستادی که بود تا شورایی که هست» در نظر دارد درخصوص عملکرد این شورای عالی، پرسش‌های زیر را مطرح کند:
1- اساسا تعیین راهبرد برای بخش‌های علمی و فرهنگی کشور چه میزان مفید و چه میزان ممکن و مؤثر است؟ چه ملزوماتی دارد و تجربه شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه چگونه است؟
2- با توجه به عدم اشاره به این شورا در قانون اساسی، تداخل‌ها با نهادهای قانونگذار و سیاستگذار دیگر نظیر مجلس و مجمع چه میزان در کاهش کارآمدی آن مؤثر بوده است؟
3- با توجه به فعالیت حدود 35 ساله، این شورا و ترکیب اعضای آن و اصل این نوع کار شورایی طی این مدت چقدر در ایجاد هماهنگی در فعالیت‌های فرهنگی کشور کارایی داشته است؟
4- شورا در ایجاد ارتباط با نهادها، مراکز و انجمن های علمی و فرهنگی چقدر تأثیر داشته است؟ این ارتباط تعاملی، دوسویه و مؤثر بوده یا صرفا دستوری و از بالا بوده است؟
5- آمار و ارقام چه قضاوتی درباره عملکرد دستگاه‌های فرهنگی کشور دارد؟
در این نشست، دکتر سعید زیباکلام عضو هیأت علمی و استاد فلسفه دانشگاه تهران، دکتر سید ضیاء هاشمی، جامعه‌شناس و سرپرست پیشین وزارت علوم که تجربه حضور در کمیسیون اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی را هم دارد بهمراه دکتر نعمت‌الله فاضلی استاد دانشگاه، نویسنده و انسان‌شناس، به بیان دیدگاه‌های خود خواهند پرداخت.
این نشست، روز یکشنبه، پنجم اسفند از ساعت 17 در سرای محله سنایی واقع در خیابان قائم‌مقام فراهانی، ضلع جنوب غربی میدان شعاع (شهید طومانیان) برگزار می‌شود و حضور همه علاقه‌مندان، اهالی فرهنگ و هنر و خبرنگاران و اصحاب رسانه در آن آزاد است.