صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۶۰۸۹۵
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۱۷ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۷
محققان دریافتند مصرف داروهای تجویزشده برای درمان اسید معده در بیمارن مبتلا به سوزش معده یا زخم معده می تواند با افزایش ریسک بیماری کلیوی مرتبط باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

محققان دریافتند مصرف داروهای تجویزشده برای درمان اسید معده در بیمارن مبتلا به سوزش معده یا زخم معده می تواند با افزایش ریسک بیماری کلیوی مرتبط باشد.

 مطالعه محققان دانشگاه کالیفرنیا بر روی بیش از ۴۰ هزار بیمار نشان داد بیمارانی که داروهای PPI (بازدارنده های پمپ پروتون) مصرف می کردند بیش از سایر بیمارانی که داروهای دیگری مصرف می کردند در معرض ابتلا به بیماری کلیه قرار داشتند.

محققان دریافتند بیمارانی که فقط PPI مصرف می کردند ۲۸.۴ برابر بیشتر با احتمال ابتلا به بیماری کلیوی، ۴.۲ برابر بیشتر با آسیب حاد کلیوی، ۳۵.۵ برابر بیشتر با بیماری کلیوی مرحله پایانی، و ۸ برابر بیشتر با اختلال عملکرد کلیوی مواجه بودند.

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، PPIها داروهای بسیار مهمی برای افراد در کنترل علائمی هستند که گاهاً دردناک بوده و موجب اختلال در زندگی روزمره شان می شود.

در این مطالعه، محققان به بررسی داده های ۴۳ هزار بیمار دریافت کننده PPI و گروه کنترل متشکل از حدود ۸۰۰۰ بیمار پرداختند. بیماران گروه کنترل داروهای موسوم به مسدودکننده های دریافت کننده هیستامین-۲ نظیر Zantac یا Pepcid دریافت کردند.

محققان مشاهده کردند بیمارانی که فقط داروهای PPI دریافت کرده بودند ۵.۶ درصد مشکلات کلیوی را گزارش کردند درحالیکه در مورد بیمارانی که فقط گیرنده هیستامین-۲ دریافت کرده بودند (گروه کنترل) این رقم ۰.۷ درصد بود.

محققان تاکید می کنند برای فهم این رابطه نیاز به مطالعات بالینی بزرگتر و کنترل شده ای است.

 

منبع: مهر