پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی "انتخاب"؛ حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی در دیدار وزیر امور خارجه، مسئولان وزارت امور خارجه و سفرا و رؤسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور در اسفندماه سال 1388، انقلاب اسلامی را پدیدآورنده یک منطق و سیاست نو در عرصه روابط بین المللی، با عنوان «سیاست تعاملی ضدنظام سلطه» دانستند و تأکید کردند: وظیفه سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران، بهکارگیری دیپلماسی کیفی، قوی و کارآمد برای پیشبرد «سیاست ضدنظام سلطه» است که لازمه آن نیز ایستادگی منطقی بر اصول انقلاب و مبانی شرعی و رودربایستی نداشتن نسبت به این اصول و مبانی است.
همچنین ایشان پیشتر در خصوص سیاست خارجی و لزم رعایت برخی نکات اساسی در ارتباطات بین الملل فرموده اند : عزت و حكمت و مصلحت، يك مثلث الزامى براى چارچوب ارتباطات بينالمللى ماست. ... عزت يعنى تحميل هيچكس را قبولنكردن. ... حكمت، يعنى حكيمانه و سنجيده كار كردن. ... مصلحت، يعنى مصلحت انقلاب، و اين مصلحت همهجانبه است.
اگر بخواهيم اصول سياست خارجى را كه بر پايهى عزت و حكمت و مصلحت استوار است، بر اوضاع و شرايط پيچيدهى امروز دنيا و وضع خاص خودمان تطبيق كنيم، بلاشك فراست، ابتكار عمل، پُركارى، دقت و پايبندى شديد به اصول و آرمانها، جزو وظايف عمومى دستگاه ديپلماسى ماست.
حال با توجه به این سخنان اینکه اقدام انجام گرفته مقابل سفارت انگلستان کدامیک از ملاحظات مورد نظر رهبر معظم انقلاب را مدنظر قرارداده نیازمند بررسی و دقت نظر نخبگان و آگاهان عرصه سیاست است.
به گزارش خبرنگار سیاسی "انتخاب"؛ ما در اینجا علاوه بر صحبت پیرامون ملاحظات اخلاقی و ارزشهای مورد نیاز در سیاست خارجی و امنیتی کشور که بر مبنای آن بتوان تدبیر رسیدن به غایت را کمی در دسترس قرار داد ، به تبعات کوتاه مدت این اقدام نیز اشاره ای گذرا می کنیم .
ملاحظات اخلاقی ، سیاستهای کشورها را تحت تاثیر قرار می دهد و در رفتار و اعمالشان محدودیت ایجاد می کند ، این بدان معنا نیست که صفت درنده خویی حاکم بر نظام سلطه بین الملل را نپذیریم ، اما در همین وضعیت هم کشورها بر اساس جایگاهشان در نظام بین الملل در مورد موضوعات حادث شده ، مسئولند و در برابر موضوعات مختلف باید واکنش نشان دهند. این واکنش بر اساس نظامات حاکم بر هر کشوری است که در ساختار بین الملل تعریف شده و مورد پذیرش قرار گرفته است.
در کشور ما براساس قانون اساسی مجلس در راس امور قرار دارد و مصوبات آن پس از تایید شورای نگهبان لازم الاجرا خواهد بود. بر اساس تعاریف فوق ، آنچه مجلس مصوب می کند برای نظام ما ارزش محسوب می شود و هرگونه تخطی از آن ضرباتی جبران ناپذیر بر امنیت ملی وارد می سازد.
درخصوص برخورد با دولت انگلستان مجلس قانون "کاهش رابطه با دولت انگلیس" را تصویب و رییس مجلس نیز در 8 آذر آن را به دولت ابلاغ کرد. همزمان با همین ابلاغیه که به منزله نظر رسمی و به حق ایران درخصوص ارتباط با دولت خبیث انگلیس می باشد ، گروهی از جوانان بسیجی دانشگاهها به مقابل سفارت انگلیس رفتند و برای ورود به داخل سفارت به گونه ای غیر متعارف اقدام نمودند. اقدامی که در هر صورت و با هر انگیزه ای انجام شده باشد ، غیر معقول و خلاف سیاستهای کلی نظام می باشد.
این اقدام که شاید مهمترین نکته در بروز آن را می توان وجود نهادهای موازی در سیاست خارجی دانست ، تبعات منفی را هم برای دستیابی به هدف " سیاست تعاملی ضدنظام سلطه " خواهد داشت ، چراکه تصمیمات احساسی در تعاملات بین المللی هیچگاه نتایج مطلوبی به بار نیاورده و در بیشتر موارد کشور متخاصم در این ارتباط با بهره مندی از سلاح رسانه ای خود را مظلوم و ذی حق جلوه می دهد.
اینکه استعمار پیر تمام تلاشش را به کار برده تا نظام جمهوری اسلامی ایران را دستخوش خطر نماید و در این راه از هیچ اقدامی فروگذار نکرده غیر قابل انکار است ، اما در تمام اقدامات خصمانه خود هیچگاه جانب احتیاط را از دست نداده و قوانین حاکم بر نظامات بین المللی را به مخاطر نیفکنده است ، اندکی تامل در اقدام انجام گرفته در تهران می تواند زوایای بسیاری از اتفاقات را روشن کند.
شبیه دانستن این اتفاق با تسخیر لانه جاسوسی آمریکا هم ناصحیح است ، چراکه آن زمان این اقدام صف بندی های مشخصی را ایجاد می کرد و مخالفان و موافقان آمریکا را در بخش های مختلف حاکم مشخص می ساخت ، اما اقدام اخیر نه تنها در تشخیص چنین تفاوتهایی یاری رسان نیست ، که در مواردی تئوری توطئه را هم تقویت می کند.
اتفاق اخیر نیازمند توجه بیش از پیش احزاب موجود ، گروهها و سازمان ها در مواجهه با آن می باشد . احزاب بايد به دنبال منافع، اقتدار و امنيت ملي بوده و در چارچوب اصول «عزت، حكمت و مصلحت» فعاليت خود را در ايران اسلامي سازماندهی كنند و چنين احزابي به طور حتم با توجه به بصيرت سياسي مردم، مورد توجه و اقبال عمومي قرار ميگيرند. لذا ایجاد مرزبندی برای تقابل میان جناح ها در رابطه با این موضوع هم چندان قابل پذیرش نمی باشد.
به هر روی اتفاق روی داده و رسانه های غربی هم بهترین فرصت را یافتند تا بسیاری از مسائل بین المللی را در زیر سایه این حادثه به فراموشی بسپارند ، که مهمترین آنها عبارتند از :
چالش بیداری اسلامی :
اتفاق پیش آمده مقابل سفارت انگلیس ، جهت حرکت تمام بنگاههای خبر پراکنی را به سمت و سوی سیاستهای خصمانه آن کشور در برابر ایران و استفاده از بروز این اتفاق برای ورود به رهبری جنبش های ایجاد شده در منطقه سوق می دهد. سوریه ، کشوری که شاید مخالفان دولت به جهت فرسایشی شدن مقابله با دولت ، کمتر از کمکهای بین المللی بهره مند شده بودند و می رفت تا با وجود تخلفات اسد در برخورد با مخالفان ، مذاکره میان آنها برقرار شود ، با بهره مندی از این اتفاق و کاهش توجه رسانه ها بی شک مورد هجمه نیروهای غربی قرار می گیرند و حرکت داخلی مردم با تهدیدات امنیتی خاص مواجه می شود.
بحرین ، عرستان و یمن هم از این فرصت استفاده کرده ، با کمک غرب خود را در برابر موج تغییرات بی خطر قرار می دهند و تغییرات را در جهت حمایت از غرب برنامه ریزی می کنند.
جنبش وال استریت :
بيداري اسلامي در كشورهاي عربي خاورميانه و شمال آفريقا، تحولات اروپا و اكنون آمريكا نشان مي دهد كه فرهنگي جديد در ساختار نظام بين الملل در حال شكل گيري است ، این تغییرات با پشتیبانی رسانه های مردمی به سمت پیشرفت گام بر میدارند ، اما آنگاه که حادثه ای چنین که در ایران اتفاق افتاد و بررسی برد خبری آن ، رسانه ها را نیز از دستیابی به این هدف باز می دارد.
نظام سرمايه داري با عناوين مختلف اقتصادي، سياسي، نظامي و حتي ايجاد و حفظ حاكمان دست نشانده نظير آنچه در كشورهاي عربي حامي غرب وجود دارديا ساختارهاي دو حزبي و تك محوري نظير دو حزبي آمريكا و بسياري از كشورهاي اروپايي به دنبال حاكميت بر جهان بوده است، نكته مهم در اين عرصه آنكه، بر اساس پيشينه هاي تاريخي، تمدن همواره از شرق به غرب گسترش يافته است و اين حقيقتي است كه جهانيان به آن اذعان دارند. حال این رفتار می تواند حذف یک تعامل منطقی و ایجاد تنش باشد و هم می تواند تغییری عظیم را موجب گردد.
این سخن که ، صحنه بين الملل از ديپلماسي دولت ها به سمت ديپلماسي ملت ها در حال گسترش است واكنون اين ملت ها هستند كه براي جهان تصميم مي گيرند و نه دولت ها ، چگونه با اقدام اخیر دانشجویان قابل انطباق است. چرا حرکتی که نه موجب عزت است و نه همراه حکمت و نه با در نظر گرفتن مصلحت و جز جلوتر گام برداشتن از سیاستهای مصوب نظام معنای دیگری ندارد ، توسط برخی نه تنها مورد مواخذه قرار نمی گیرد که گاه تایید هم می شود.
به هر روی حرکت اخیر نیازمند توجهی مجدد در عملکرد دستگاه دیپلماسی و یا هماهنگی دستگاههای مرتبط با این قضیه است ، حرکتی که برای رسانه های مورد نظر غرب فرصتی بزرگ برای رهایی از وضع موجود فراهم کرد و ما را نه به خواسته ی به حقمان نزدیک کرد و نه در راه دستیابی به اهدافمان کمک قابل توجهی به ما ارائه داد.
دقت کنیم ، رفتار سرزده از سوی تجمع کنندگان مقابل سفارت بریتانیا با شاخص معرفی شده از سوی مقام معظم رهبری در تضاد است یا خیر ؟ این سیاست تعامل را بیشتر در خود جاری کرده یا تقابل ، آیا می توان پذیرفت این افراد ولایت مدار بودند ؟
به گزارش سرویس سیاسی "انتخاب"؛ نکته آخر اینکه ایجاد مناقشه در همین سطح هم ، تغییرات عظیمی را در فضای امنیت بین المللی موجب می گردد که غرب و دستگاههای اطلاعاتی وابسته به آن را به سمت و سوی ایجاد جنبش های رادیکالی قومی ، مذهبی و ملی وادار می سازد که گاه هر دو طرف مناقشه را غافلگیر می کند. نباید با اقداماتی از این دست ، فرصت ایجاد اجماع عمومی برای مقابله با کشورمان را به دست غرب و رسانه های صهیونیستی بدهیم ، که اگر چنین شود ، دودش به چشم مردم و دولت خواهد رفت که در جایگاه بازیگران عرصه بین الملل نقش مورد انتظار خود را از دست می دهند. این در حالیست که تغییر قواعد بازی در عرصه اقتصاد بین الملل و بروز بحران های مالی ، می تواند ما را در ایجاد توازن برای امنیت اقتصادی جهان صاحب وزن نماید.
الکی نیست ک هنوز تو جهان سوم هستیم چون هنوز روابط و ضوابط دیپلماتیک رو حتی قشر تحصیلکردمونم بلد نیستن
ببینید چندتاغلط املایی اینجاهست
بقیمت-مضلوم نمائی2تا-سوئ-هموطنان
ضمناخوددانشجوها!!!! اعلام كردند كه بازي خورديم وبازيچه شديم
این حرکت اصلا به صلاح نبود. دیگه زمان زور و بی فکری گذشته باید با سیاست عمل کرد. چرا کاری نتونیم کنیم از خودشون بروند؟ این کار طبق قوانین سیاسی نبود و این در حالی بود که برای موضوع هسته ای بیشتر داشتیم پیش میرفتیم و این شاید باعث بشه که فکر کنند ایران برای فن آوری هسته ای هم به فکر حمله و خشونت است
حرف زدن ازطرف مردم ایران کم بود که وکیل مردم دنیا هم شدید؟؟
هموني كه روديوارشعار نوشته بودخودتي حداقل بروفارسي يادبگير
نكنه شما همون "Down With English"هستي؟
این کارها دقیقا چیزی بود که انگلیس می خواست و بدست آورد.. باید در ولایی بودن این دانشجوها شدیدا شک کرد
ايران ميتونست با اخراج مودبانه سفراي انگليس سود بيشتري ببره تا با اخراج خشن و بدور از عرف جوامع سياسي.اگه انگليس هم با سفارت ايران همچين كاري ميكرد ايران ديگه حق اعتراض نداشت چون چيزي كه عوض داره گله نداره اما اونها خيلي عادي سفراي ايران رو اخراج كردند.
اين حركت در بيشتر كشورهاي اروپايي محكوم شد!
در ثانی مگر نمی گفتین این حرکت خود جوش بوده ؟ پس چرا میگی اگه اشتباه بوده جلوشو میگرفتن؟
ثالثا اگه درست بوده چرا مسئولان عذرخواهی کردن؟
راحت باشین ... هر چی میتونین میگین چون قدرت دارین
امید وارم همیشه سر حرفتون بمونین
آقا بهتره یکم فکر کنی بعد نظر بدی
این گونه اعمال شایسته کشور قدرتمندی مثل ایران نیست.
باید عادت کنیم که بر اساس قوانین کشور سیاست خارجی و فعالیت های داخلی را تنظیم کنیم.
شماها تو این 30 سال چیکار کردین؟ جز اینکه هر کی هر چی گفت کوتاه اومدین ؟ باید یه سری ادم صداشون در می اومد یا نه؟ هیمن امثال شما هستین که با محافظه کاریاتون مارو به اینجا کشوندین .
اگر همون 30 سال پیش با انگلیس هم همین کار رو میکردم الان اینقدر پررو نمیشدن
حالا که فکر میکنم یه سری کشورهای دیگه هم هستن که اصلا دل خوشی ازشون نداریم
میگم نظرت چیه همه سفارت هارو کنترات بدیم به خودت ...؟
این کار باید زودتر انجام می شد
که از طریق 30 سال کار شبانه روزی و تلاش و فراوان،خود را به سطح دوم قدرت اقتصادی و سوم نظامی جهان
رسانده اند، هیچ سفارتی را هم در این 30 سال اشغال و تخریب نکرده اند.
مگر نه اينكه آمريكا و اسرائيل بمب اتم دارند ، پس حرفي از قوانين بين المللي نزن 0 خوب ؟
http://www.entekhab.ir/fa/news/46080