صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۷ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۵۹۷۳۸
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۱۸ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۷
وزیر خارجه در پاسخ به نگرانی طرف‌های اروپایی از برنامه موشکی ایران گفت: آیا ما باید در منطقه‌ای به شدت مسلح بی‌دفاع باشیم؟ اگر اروپا از اینکه ما موشک می‌سازیم شکایت دارد باید به ما جنگنده بفروشد. ما تجربه جنگی هشت ساله با عراق را داریم. ما در آن زمان هیچ چیزی برای دفاع از خود نداشتیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

وزیر خارجه ایران از سخنان معاون رئیس جمهور آمریکا در تشبیه ایران به دولت نازی انتقاد کرد و آنها را مضحک دانست.

به گزارش فارس، «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران در گفت‌وگو با نشریه آلمانی «اشپیگل» به سخنان اخیر «مایک پنس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران واکنش نشان داد و اظهارات وی را مضحک خطاب کرد.

وزیر خارجه ایران درباره اظهارات پنس در کنفرانس ورشو مبنی بر تشبیه ایران به دولت نازی و اینکه ایران در پی به راه انداختن هولوکاست جدیدی است گفت: «حرف‌های معاون رئیس‌جمهور آمریکا خنده‌دار است. ایران همواره از یهودیان حمایت کرده است ما فقط مخالف صهیونیسم هستیم.»

ظریف در ادامه درباره قدرت نظامی و توسعه برنامه موشکی ایران هم گفت: «ما مجبوریم از خود دفاع کنیم. منطقه ما مملو از تسلیحات است. کشورهای حاشیه خلیج‌فارس فقط در سال ۲۰۱۸ به میزان ۱۰۰ میلیارد دلار تسلیحات خریده‌اند ما بخشی از این هزینه را صرف می‌کنیم و تسلیحات ما صرفا دفاعی هستند.»

خبرنگاران اشپیگل در ادامه به نگرانی طرف‌های اروپایی از برنامه موشکی ایران اشاره کردند. وزیر خارجه ایران در پاسخ گفت: «آیا ما باید در منطقه‌ای به شدت مسلح بی‌دفاع باشیم؟ اگر اروپا از اینکه ما موشک می‌سازیم شکایت دارد باید به ما جنگنده بفروشد. ما تجربه جنگی هشت ساله با عراق را داریم. ما در آن زمان هیچ چیزی برای دفاع از خود نداشتیم.»

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران درباره حمایت‌های ایران از حزب‌الله لبنان هم گفت: «حزب‌الله از خود در برابر حملات اسرائیلی‌ها دفاع می‌کند. اسرائیل آزاد است تا اهدافی را در سوریه بمباران کند و حریم هوایی لبنان را نقض کند. البته در این زمینه استانداردهای مختلفی وجود دارد. مثلا اسرائیل خود را تجهیز می‌کند تا بیش از ۳۰۰ حمله علیه سوری‌ها صورت دهد و هیچکس هم به این موضوع اهمیت نمی‌دهد. این حملات قوانین جهانی را نقض می‌کنند و نقض آشکار تمامیت ارضی سوریه محسوب می‌شوند.»

سخنان «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر خروج نیروهای این کشور از سوریه و موضع ایران در این زمینه دیگر موضوعی بود که اشپیگل از ظریف درباره آن پرسید. وی در پاسخ گفت: «خروج آمریکا از سوریه به تنهایی کافی نیست. زمانی که آمریکا در منطقه ما مداخله می‌کند، هرج‌ومرج، افراط‌گرایی و تروریسم ظهور می‌کند. در افغانستان، آمریکایی‌‌ها با طالبان رایزنی می‌کنند که چگونه آنها پس از خروج آمریکا از این منطقه، کنترل را در دست بگیرند. آنها ۱۸ سال بود که در افغانستان حضور داشتند تا طالبان را نابود کنند.»

وی درباره خروج ایران از سوریه هم گفت: «ما همواره به روشنی گفته‌ایم که ما فقط در سوریه با یک هدف حضور داریم و آنهم مبارزه با تکفیری‌ها و تروریست‌هاست. ایران تا زمانی که دولت سوریه بخواهد، آنجا خواهد ماند.فقط به اوضاع ادلب نگاه کنید که گروه جبهه النصره آن را کنترل می‌کند.»

وی افزود: «از دید ما همه پناهجویان سوری باید به کشورشان باز گردند و باید یک راهکار برای کردها پیدا شود تا آنها در امنیت زندگی کنند. به همین منظور ما نیازمند توافق میان ترکیه و سوریه هستیم. ما و روسیه آمادگی داریم تا از این روند حمایت کنیم.»

ظریف همچنین گفت که مردم سوریه خود باید درباره آینده سیاسی کشورشان تصمیم‌گیری کنند و گفت که غرب باید از متهم کردن دیگران در زمینه نقض حقوق‌بشر دست بردارد و گفت: « اروپا در مورد اقدامات زمینی و هوایی سعودی‌ها در یمن سکوت کرده است. اروپا دید که نخست‌وزیر لبنان ربوده شد و در حالی که اسلحه روی سرش بود، مجبور به استعفا شد. زمانی که یک روزنامه‌نگار کشته شد، جهان ناگهان بیدار شد. موضوع «جمال خاشقچی»، جایگاه غرب، به عنوان وکیل حقوق‌بشر را بی‌اعتبار کرد. چرا که این موضعگیری مربوط به حقوق‌بشر نمی‌شد بلکه به یکی از دوستان شما مربوط می‌شد. کشوری که دوست آمریکا باشد، مجاز است هرکاری بکند. آمریکا به اسرائیل و عربستان سعودی این باور را می‌دهد که آنها بدون اینکه مجازات شوند می‌توانند هر کاری بکنند.»

وزیر خارجه ایران اتهام‌زنی‌ها در زمینه اینکه ایران قصد داشت در اروپا حمله تروریستی صورت دهد را پوچ و بی‌معنی دانست و اروپایی‌ها احتمال به وسیله آنهایی که علیه ایران نفرت‌پراکنی می‌کنند مانند پنس و «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا فریب خورده‌اند.