صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۵۹۲۸۳
تاریخ انتشار: ۲۱ : ۰۸ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۷
مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه طرح قطع حمایت از ائتلاف نظامی عربی در جنگ یمن را تصویب کرد. براساس طرح مذکور، رییس جمهوری آمریکا ملزم است ظرف مدت ۳۰ روز، همه نیرو‌های آمریکایی موثر بر جنگ یمن را از این کشور خارج کند، مگر آنکه این نیرو‌ها در مبارزه با القاعده یا گروه‌های وابسته به آن باشند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه طرح قطع حمایت از ائتلاف نظامی عربی به سرکردگی عربستان سعودی در جنگ یمن راتصویب کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از ان‌بی‌سی، طرح یاد شده با ۲۴۸ رای موافق در برابر ۱۷۷ رای مخالف به تصویب نمایندگان این مجلس رسید.
این طرح که با تلاش نماینده دمکرات «رو خانا» به صحن علنی برده شد، مورد حمایت بسیاری از اعضای هر دو حزب بوده است.
براساس طرح مذکور، رییس جمهوری آمریکا ملزم است ظرف مدت ۳۰ روز، همه نیرو‌های آمریکایی موثر بر جنگ یمن را از این کشور خارج کند، مگر آنکه این نیرو‌ها در مبارزه با القاعده یا گروه‌های وابسته به آن باشند.
سنای آمریکا نیز سال گذشته میلادی، طرح مشابهی را با هدف توقف حمایت از عربستان سعودی در جنگ یمن به تصویب رسانده بود؛ اما آن طرح در مجلس نمایندگان وقت که در دست جمهوریخواهان حامی دولت بود، به تصویب نرسید.
با توجه به ترکیب فعلی کنگره آمریکا، اما انتظار می‌رود طرح کنونی مجلس نمایندگان به تصویب سنا برسد و برای تبدیل شدن به قانون، روی میز رییس جمهوری آمریکا برود.
مطابق با قوانین آمریکا، رییس جمهوری این کشور می‌تواند با وتو، مانع تبدیل شدن یک طرح به قانون شود، اما رای دو سوم اعضای نمایندگان دو مجلس کافی است تا این وتو را باطل کند.
عربستان و امارات از سال ۹۴ در قالب ائتلاف با چند کشور عربی و با حمایت و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن که فقیرترین کشور عربی است، آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن رئیس جمهوری مستعفی این کشور به قدرت، به اهداف و زیادخواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند.
چرخش اخیر موضع کنگره آمریکا را می‌توان نتیجه رسوایی آل سعود پس از قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد عربستان سعودی در کنسولگری این کشور در ترکیه دانست.
دولت آمریکا با وجود مدارک آشکار از نقش حاکمان ریاض به ویژه ولیعهد عربستان، روابط سیاسی و تجاری دو کشور را بهانه‌ای برای سرپوش نهادن بر این جنایت کرده است.