پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
« متاسفانه ایران به همت دلواپسان البته با تصوری غلط، کشوری مساله دار در دنیا تلقی می شود و دقیقا به همین دلیل روسیه و ... به سختی حاضر می شوند تا با ما تعامل کرده و به تفاهم برسد.»
فریدون مجلسی، دیپلمات سابق و تحلیلگر مسایل بین الملل در گفت وگویی کوتاه با «انتخاب» درباره بسته پیشنهادی مالیِ اروپا با طرح اظهارات بالا به پرسش های طرح شده پاسخ می گوید:
*سازوکار مالی ویژه اروپا و ایران را چطور تحلیل می کنید؟
مقصود اروپایی ها از طرح جدیدی که درباره مناسبات اقتصادی داده اند، به نوعی هم امید است، هم هشدار. به هرحال جای تعارف ندارد که دولت در شرایطی باید امور را پیگیری کند که گروهی در داخل به طرز عجیبی اصرار به تندروی دارند، گویی که از درگیر شدن کشور با جنگ استقبال می کنند. آنهم در حالی که آمریکایی ها مدعی هستند که مساله شان با جمهوری اسلامی باید با جنگ حل و فصل شود. چنین شرایطی کشور ما را با مشکلات زیادی روبرو کرده است.
*البته اروپایی ها بر سرِ مساله ایران با ایالات متحده اختلاف دارد.
با اینکه اروپایی ها در موضوع برجام با آمریکا اختلاف دارد، نباید از کنار این مساله به راحتی بگذریم که اروپایی ها و آمریکا و حتی کشور روسیه که به ظاهر با ما رابطه اش خوب است، درباره مساله اسراییل همه شان اتحاد دارند و با سیاست های ایران مخالف هستند. به همین دلیل نمی توانیم به همراهی همیشگی شان خیلی خوش بین باشیم. مخصوصا اینکه معاون وزارت خارجه روسیه چند روز قبل گفت، هیچ اتحادی بین ما و ایران وجود ندارد، مشخص شد که به هیچ وجه مایل نیستند، خودشان را درگیرِ مساله های منطقه ای و فرامنطقه ای جمهوری اسلامی بکنند. متاسفانه ایران به همت دلواپسان البته با تصوری غلط، کشوری مساله دار در دنیا تلقی می شود و دقیقا به همین دلیل روسیه و ... به سختی حاضر می شوند تا با ما تعامل کرده و به تفاهم برسد. اروپایی ها همچنین گفته اند، اگر ایران بخواهد وضعیتی متعارف - البته متعارف از نظر آنها - در پیش بگیرد، می توانند به تعامل بیشتر فکر کنند و سیاستی بهتر را در قبال ما در پیش بگیرند.
*طرح ارایهِ شده از جانب اروپا، واسطه ها را به میان می کشد.
متاسفانه ما همیشه در داد و ستدهایی که با جهان داریم، خسارت هایی را متحمل می شویم و به طور مشخص از زمان جنگ کالاهای وارداتی را با 25 درصد هزینه بیشتر خریداری می کنیم. مخصوصا الان که به واسطه تحریم های ایالات متحده آمریکا، شرکت های بزرگ حاضر به معامله با ایران نیستند و برندهای کم اهمیت نقش واسطه گری را در چنین فضایی به عهده گرفته و سودهای سرشاری را از آن خود می کنند. در پایان تاکید می کنم، همصدایی دلواپسان با آمریکایی ها، هم جای تعجب دارد و هم جای تاسف!
حالا باز با همان حربه می خواهند کاری کنند صدای منتقد منصف هم در رابطه به سازو کار جدید اروپایی شنیده نشود
اگر سفارتی اشغال نمی شد، در مدل جدید قرارداد نفتی اخلال نمی شد اگر همه یک صدا مشارکت تجاری بخصوص و حتما با حضور شرکت های صاحب تکنولوژی آمریکا( همان که یک تنه وزنش از کل طرف های برجام بسیار بیشتر است) می بستیم الان کجا بودیم.
و نام کسانی که این ضربات را به پیکر و جیب تک تک افراد این کشور زدند دلواپس نیست، .... است
و عجب تحليل هاي جالب
به هر حال در كشور ايران اراء و نظرات مختلف در حوزه مسائل خارجي و سياست هاي كلان وجود دارد و آزادانه مي توانند بيان كنند. چرخش سياسي روسيه مختص ايران و يا برهه خاصي از زمان نمي باشد و كلا سيايت منسجم و با ثباتي را ندارند و اين امر ارتباطي به نظرات گروههاي داخل كشور ندارد. ضمنا جناب اقاي مجلسي بايد توجه نمايند كه اروپا نميتواند خارج از اراده امريكا تصميم بگيرد و به عبارت ديگر در اروپا ، ظرفيت استقلال سياسي وجود ندارد . فراموش نكنيم حتي مشكلات اروپا نظير يوگسلاوي با دخالت آمريكا حل گرديده است .
فقط میدونم ادمهایی که حرف زدنشون و رفتارشون و قیافه شون و ....بوی جنگ ...تعصب ...ویرانی و انزوا میده ....
انگار ته غار گیر کردند و سرشون خورده به سنگ ....
دلم میخواد مثل همه مردم دنیا زندگی کنم ....با شعار سرافرازی و استقلال و....جیب یه عده پر شد و من که برای مملکتم جنگیدم و جوانی را صرف کردم ....
اگر کسی هم فکر می کنه نمی تونه اینجوری کشور رو اداره کنه بهتره مثل یه مرد استعفا بده و بره بزاره همین دولت پنهان و دلواپس ها ببینند چه خاکی تو سر خودشون و این مملکت بریزن
نتیجه شش سال مملکت داری و دیپلماسی شما رو هم که دولت و مجلس دیدیم به گمانم دیگه براتون کافی باشه