صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۵۷۰۵۸
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۶ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۷
الشرق الاوسط:
در دوره اوباما، تحریمهای اقتصادی شدیدی علیه ایران اجرا شد، اما در سال 2010، ایران و امریکا مذاکراتی را شروع کردند که سه سال به طول انجامید و در نهایت، منجر به امضای توافقی شد که همگان، و بویژه اسرائیل، هم پیمان اول آمریکا را شگفت زده کرد. اما ایا ممکن است در دولت فعلی ایالات متحده نیز سناریوی زمان اوباما تکرار شده و شاهد توافق غافلگیرکننده ای بین ایران و آمریکا باشیم؟ به عبارت دیگر، چرا پس از این همه تجارب تلخ، باز هم می پذیریم که وارد ائتلاف با ایالات متحده و مشارکت در طرحهای سیاسی آن شویم؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

عبد الرحمن الراشد در الشرق الاوسط نوشت: تمام احتمالات مطرح است، مثل اینکه دولت ایران پیشنهاد تحریک آمیزی به ایالات متحده داده و در نهایت، این دو کشور با یکدیگر صلح کنند و بار دیگر، به شرایطی که در زمان اوباما بود بازگردیم.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: در دوره اوباما، تحریمهای اقتصادی شدیدی علیه ایران اجرا شد، اما در سال 2010، ایران و امریکا مذاکراتی را شروع کردند که سه سال به طول انجامید و در نهایت، منجر به امضای توافقی شد که همگان، و بویژه اسرائیل، هم پیمان اول آمریکا را شگفت زده کرد. اما ایا ممکن است در دولت فعلی ایالات متحده نیز سناریوی زمان اوباما تکرار شده و شاهد توافق غافلگیرکننده ای بین ایران و آمریکا باشیم؟ به عبارت دیگر، چرا پس از این همه تجارب تلخ، باز هم می پذیریم که وارد ائتلاف با ایالات متحده و مشارکت در طرحهای سیاسی آن شویم؟

واقعیت آن است که باید رابطه این مثلث را به شیوه ای متفاوت از آنچه در تحلیلهای برخی کارشناسان منطقه ای مطرح می شود، بررسی کنیم. اختلاف ما با ایران، یک اختلاف اساسی است و ارتباطی با واشنگتن ندارد. خطر واقعی که ما را تهدید می کند، از جانب ایران است، نه ایالات متحده.

بنابراین، نمی توان گفت که ائتلاف ما با ایالات متحده یا به طور خاص، با دولت ترامپ، یک ماجراجویی حساب نشده است؛ به این دلیل که ما مالزی یا اسپانیا یا هر دولت دور دیگری نیستیم که بتوانیم موضع بی طرفی را در رابطه با ایران، اتخاذ کنیم.

در صورتی که دولت ترامپ تصمیم بگیرد که تغییر سیاست داده و با تهران صلح کند، اختلاف سعودی و تعدادی از دولتهای منطقه با تهران، همچنان باقی می ماند.

یکی از اصول سیاست منطقه ای سعودی، بنا نهادن ائتلافهایی به همراه دولتهای منطقه ای و قدرتهای جهانی، برای ایجاد توازن نسبت به تهران و محور آن است. هیچگاه این درگیریهای ما با ایران تمام نمی شود، مگر در صورتی که تهران از طرحش برای هدف گرفتن دولتهای منطقه چشم پوشی کند.

امروز، آمریکایی ها ائتلاف بزرگی را علیه تهران بنا می کنند و زمینه سازی آنها برای نشست ورشو، نمود عینی این تلاشهاست، که هدف آن، فشار بر ایران برای تغییر سیاستهایش در خصوص دولتهای منطقه، بویژه یمن و سوریه است.

بعید است که این نوع تلاشها بتواند ایران را در مورد تغییر خط مشی سیاسی اش قانع کند. اما امیدواریم که این فشارها که در ضمن آنها تحریمهای اقتصادی قرار دارد، حداقل، باعث عقب نشینی ایران از برخی مناطق نزاع شود.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۹
رضا
|
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۴
خیلی تلاش می شود اختلاف بین ایران و برخی کشورهای عربی بزرگنمایی شود. در عین حال از ایجاد هرگونه رابطه بین ایران و امریکا جلو گیری شود. یادمان نرود مذاکرات مخفی بین ایران و امریکا در زمان جنگ که بعدها به رسوایی مک فارلین معروف شد در حال منجر شدن به نتایج مثبتی بود که اطلاعات ان درز کرد و همین روزنامه که این مقاله را چاپ کرده اولین روزنامه ایی بود که ان را علنی کرد و همه چیز خراب شد.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۵
مهم پیگیری ریشه لو دادن یا لو رفتن مذاکرات محرمانه است که توسط جه کسانی و به چه هدفی انجام می شود؟ اولین کسی که رابطه ایران با امریکا را خراب کرد زبیگینو برژینسکی بود که از حماقت کارتر به نفع شوروی آن دوران بهترین استفاده را کرد. حتم بدانید که عملیات جند منظوره ، مبهم و افشا نشده کامل پنجه عقاب و افتضاحات دیگر دوران کارتر به خواست و نظر او اقدام شدکه منجر به قطع رابطه دائمی و دشمنی روز افزون ایران با امریکا شد و مشخص است که چه کسی نفع برده است؟ واقعیات آن دوران حتی تا صد سال بعد از وقوع انها هم افشا نخواهد شد
ناشناس
|
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۴
اگر صلح کند اسلحه فروشی امریکا ضررر می کند
دلواپسان و نفوذی های داخلی هم دیگه سوژه ندارند در نتیجه بودجه مفت خوری هم ندارند
کلی از اپوزسیون بیرون هم که برنامه دارن کار و کاسبیشان تعطیل می شود
تنها ملت عادی ایران سود می کند و این همه افراد داخلی و خارجی از کار بی کار می شوند پس نمی ارزد که به خاطر یک مشت مردم عادی صلح انجام پذیرد
ناشناس
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۴
به نوعی سرنوشت اسرائیل و دولتهای نفتی خاورمیانه در میان و دراز مدت شبیه به هم است.از دوران اوباما کم توجهی و به حال خود واگذاشتن دولت اسرائیل شروع شده و با نوساناتی مقطعی تا دو دهه دیگر ادامه خواهد داشت اسرائیل تنها نقش نگاهبان کانال سوئز تامین و تضمین جریان نفت و کالا در دو سوی آن را همراه با حکومت همیشه نظامی و وابسته مصر به عهده دارد. تضعیف رو به رشد نقش نفت در معادلات قدرت آتی خاورمیانه نقش نگهبان آبراه دریای سرخ را نیز فرو خواهد کاست. هزینه های زندگی و نامطلوب بودن کیفیت آن در اسرائیل چندان فزونی یافته که مهاجرت معکوس مدتهاست با شتاب رو به افزایش شروع شده است و خود انها بهتر از هر کس دیگری تمامی واقعیات و محاسبات را می دانند .
ناشناس
|
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۴
تحلیل بر پایه مناسبات همسایگان ناسازگار چندان اثر بخشی و درستی در سطوح بالاتر ندارد. مهمترین فاکنور برای هر گونه تغییر سیاست تغییر در نحوه تامین منابع رشد اقتصادی ابر قدرتهاست.سایر تغییرات در سطوح بین الملل و منطقه ای تابع نحوه تغییر این متغیر و دامنه و برد آن در امور بین المللی است.در بر آورد هایی برای سال آینده میلادی، کاستی نرخ رشد و دور نمای توسعه و تعمیق تهدید رکود اقتصادی پیش بینی شده و امیدوار باشیم که توسعه فروش سلاح و کسب درامدها از جنگ و درگیری های نظامی ، عامل جایگزین رشد متعارف اقتصادی نشود.
ناشناس
|
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۴
تحریم اگر 5درصد به صنایع ضرر زده باشد سوع مدیریت 90درصد ضرر زده است.وقتی وزارت صنعت دستور میده خودروساز خودروهاشو به نصف قیمت بازار به دلالان تحویل بده و ضررش از جیب سهامدار خرد تامین میشه یعنی در واقع جیب سهامدار خردو خالی میکنن میدن به دلال و واسطه.مثلا منکه سه سال پیش سهام خودرویی رو به 4 برابر قیمت امروز خریدم پولم نابود شده ولی دلالی که چند ماه پیش خودرو ثبتنام کرده پولش حداقل دوبرابر شده.با این وجود مردم مسلما نمیان سهام بخرن چون پولشون از بین میره.الان تنها راه نجات صنعت حمایت از بورس بخصوص خودرویها اینه که حمایت فوی از سهام خودرویی بشه و عده ای حتی سود بالایی بکنن و همین باعث تشویق دیگران به ورود به بورس میشود اینطوری تولید رونق پیدا میکنه و نقدینگی شرکتها هم تامین میشه.
ناشناس
|
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۴
اصولگرایان در زمان انتخاب ترامپ در پوست نمیگنجیدند و ذوق داشتند که ترامپ از برجام خارج خواهد شد و توافق اتمی را برهم خواهد زد و حتی از بدیهای اوباما اینکه هیچ کار مفیدی در راستای منافع ایران نداشته و خیلی بد بوده ، با نگرشی ژرف و دور اندیشی عقلانی!! سخن میگفتند...نمیدونم چی شد که انگار ما الان داریم آرزو سازی میکنیم و در تخیلات دنبال چنین تفاهمی هستیم تا چشم عربستان و امارات و اسراییل در بیاد....مشخصا داره ثابت میشه برجام هم منفعتهایی برای ایران داشته...
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۴
همه حرفات درست اما بحث اصولگرا و اصلاح طلب خواهشا دیگه پیش نکشید
آب زلال
|
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۴
الان خداییش کسی مونده نفهمیده باشه مشکلات اقتصادیمون از کجا نشأت میگیره؟
بی کفایتون خودتون رو همش بزارید به پا تحریم، انگار قبلا تحریم نبودیم، یه بار جلو آمریکا کوتاه اومدین، ما رو به جفت و خاری کشوندین، عمرا اگه بزاریم دوباره ما ملت شریف و با عظمت ایران رو تحقیر کنید دوباره، همون یه بارش واسه هفت پشتمون بس بود
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۴
قبلا تحریم صرافی و سوئیف نبودی عزیزم الان هستی
مصطفی
|
۰۷:۵۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۴
توهم راست میگی!