صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۹ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۵۵۵۹۹
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۲۲ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۷
گروهی از پژوهشگران دانشگاه ایلینوی ایالات متحده نوعی بالش هوشمند طراحی کرده اند که می تواند تمامی صداهای محیط را خنثی کند. این بالش برای زوج هایی که یکی از آن ها در خواب شدیدا خر و پف می کند بسیار مناسب است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

گروهی از پژوهشگران دانشگاه ایلینوی ایالات متحده نوعی بالش هوشمند طراحی کرده اند که می تواند تمامی صداهای محیط را خنثی کند. این بالش برای زوج هایی که یکی از آن ها در خواب شدیدا خر و پف می کند بسیار مناسب است.

به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، مدتی پیش هدفون های لغو سر و صدا، WH-1000XM3 شرکت سونی، به بازار آمد. این هدفون ها به طور چشمگیری در خاموش کردن صداهای جهان اطراف شما  موفق عمل می کنند. بر همین اساس نیز محققان دانشگاه شمال ایلینوی تکنولوژی مشابهی را در یک بالش ساخته اند که به صورت سفارشی برای کاهش صداهای آزار دهنده طراحی شده است.

البته ایده بالش های هوشمند یک ایده جدید نیست. پیش از این نیز شرکت های مختلفی تلاش کرده اند بالش های هوشمند بسازند اما روش کار محققان در دانشگاه شمال ایلینوی برای انجام این کار متفاوت است. آنها یک بالش بسته بندی شده با بلندگو ایجاد کرده اند که از الگوریتم های تطبیقی ​​برای کمک در به حداقل رساندن صداهای خروپف به همان شیوه ای استفاده می کند که یک جفت هدست لغو سر و صدا استفاده می کند. درواقع این بالش ها درست مثل هدست هایی که می توانند صداهای تصادفی یک اتوبوس پر جمعیت را ساکت کنند، عمل می کند. روش کار به این ترتیب است که یکی از میکروفون ها صداهای کسی که خروپف می کند را ضبط می کند، در حالی که دو میکروفون دیگر صداهای محیط را در یک اتاق می گیرند و سپس توسط یک الگوریتم تطبیقی ​​پردازش می کنند.

در طول شب، الگوهای تنفس و موقعیت های مختلف خواب می تواند به شدت تغییر کند و این بالش هوشمند نیز همگام با این تغییرات، تغییر حالت می دهد

تکنیک های قدیمی تر لغو سر و صدا شامل استفاده از روش هایی است که به طور موثر سیگنال لغو سر و صدا در خواب را استفاده می کنند. اما اخیرا محققان در آزمایش های خود، دریافتند که بالش مذکور توانایی لغو صدای خروپف را تا 31 دسی بل داراست. این یک پیشرفت قابل توجه است.

این سیستم در مرحله آزمایشی قرار دارد اما اگر توسعه یابد، می تواند نقشی مهم در حذف مشکلات مرتبط با خواب افراد داشتهد باشد.