پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
آیت الله سبحانی گفت: آقایانی که در رأس کار هستند، یک مقدار از مسائل را برای حوزه بگذارند؛ شما که عقل کل نیستید؛ اقتصاد، سیاست و ... برای شما؛ ولی احکام شرعی را برای حوزه بگذارید.
به گزارش «انتخاب»، حضرت آیت الله سبحانی صبح امروز در درس خارج اصول در مسجد اعظم قم با اشاره به آیه ۲۵۶ سوره بقره، اظهار داشت: خداوند متعال در این آیه فرمودند: لا إِکْراهَ فِی الدِّینِ قَدْ تَبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ/ در قبول دین، اکراهی نیست. (زیرا) راه درست از راه انحرافی، روشن شده است».
او با اشاره به اینکه اسلام از دو بخش «عقائد» و «اعمال و تکالیف» تشکیل شده است، گفت: آیهای که میفرماید «لا إِکْراهَ فِی الدِّینِ»، ناظر به عقیده است؛ عقیده با اکراه درست نمیشود؛ عقیده، جذب قلب میشود و قلب انسان اگر بخواهد قلب چیزی را جذب کند، نیازمند دلیل و برهان است.
این مرجع تقلید خاطرنشان ساخد: باید منبری ها، رسانهها و مؤلفها عقائد را برهانی بیان کرده تا مردم آرام آرام معتقد شوند.
این استاد حوزه با اشاره به اینکه احکام جنبه اجرایی دارد، تصریح کرد: حجاب از قبیل: مسائل تکلیفی است؛ حجاب، چماقی بر سر زنان نیست؛ بلکه مرتبط با عفاف آنان است.
حضرت آیت الله سبحانی بیان داشتند: امام سجاد (ع) فرموده است: حق چشم این است که آن را از حرام حفظ کنید و اگر بخواهید کمک بگیرید، بر نامحرم نگاه نکن؛ اگر نگاه کردی دامنتان آلوده میشود.
ایشان اظهار داشتند: آقایانی که در رأس کار هستند، یک مقدار از مسائل را برای حوزه بگذارند؛ شما که عقل کل نیستید؛ اقتصاد، سیاست و ... برای شما؛ ولی احکام شرعی را برای حوزه بگذارید.
این مرجع تقلید ابراز داشت: حجاب تنها با نصیحت درست نمیشود؛ ۵۰ درصد با نصیحت است؛ اما ۵۰ درصد دیگر اجرا میخواهد، امر به معروف میخواهد، نهی از منکر میخواهد.
این استاد برجسته حوزه در پایان خاطرنشان کرد: باید جنبههای اجرایی برای اجرای احکام حجاب در جامعه عاقلانه باشد.
من به عنوان یک ایرانی انقلابی به دولت و در رأس آن آقای روحانی عرض می کنم بجای فرافکنی و به حاشیه راندن مردم به ویژه جوانان عزیز به فکر ساماندهی نابسامانی های اقتصادی و فرهنگی باشید و ضمن تشکر از مراجع عظام به ویژه حضرات آقای مکارم شیرازی و آقای سبحانی از بقیه مراجع خواستارم که سکوت را بشکنید و در جای مناسب به دولتمردان اشکال بگیرید و در جای دیگر از خدماتشان قدردانی بفرمایید .
هرکس به کار خودش،
حوزه برای حوزویان ؛ سیاست و کشور داری برای دولت مردان