صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۵۴۳۴۵
تعداد نظرات: ۱۹ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۶ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۷
پولتیکو:
همزمان با تلاش‌های ترامپ برای لغو توافق هسته‌ای با ایران و بهره‌برداری از اختلافات میان اروپایی‌ها به این منظور، اکنون ورشو و واشینگتن در مقابل قدرت‌های بزرگ اروپایی قرار گرفته‌اند. در میان تمام صدماتی که ترامپ به روابط میان اروپا و آمریکا وارد کرده، هیچ کدام به اندازه برجام موجب تفرقه میان این دو قدرت نشده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پولیتیکو نوشت: همزمان با تلاش‌های ترامپ برای لغو توافق هسته‌ای با ایران و بهره‌برداری از اختلافات میان اروپایی‌ها به این منظور، اکنون ورشو و واشینگتن در مقابل قدرت‌های بزرگ اروپایی قرار گرفته‌اند. در میان تمام صدماتی که ترامپ به روابط میان اروپا و آمریکا وارد کرده، هیچ کدام به اندازه برجام موجب تفرقه میان این دو قدرت نشده است.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: در ماه جاری قرار است مقامات اروپایی طرح راه‌اندازی سازوکار ویژه مالی معامله با ایران را به منظور تسهیل تجارت با ایران و دور زدن تحریم‌های اخیر آمریکا به تصویب برسانند. دوشنبه قرار است مذاکرات نهایی این سازوکار توسط وزرای امورخارجه کشورهای اروپایی در بروکسل انجام شود. در این نشست به مقدمات تصمیم‌های وسیع‌تری که قرار است در اجلاس ماه مارس رهبران اروپا درباره ایران اتخاذ شود نیز رسیدگی می‌شود. عدم پیروی اروپا بخصوص فرانسه، انگلستان و آلمان از تصمیم ترامپ برای خروج از برجام، موجب خشم شدید ترامپ شده است. با بالا گرفتن خشم آمریکا از اروپا و برخی شرکت‌های چندملیتی، پومپئو اعلام کرد که آمریکا قصد دارد ماه آینده در لهستان نشستی برگزار کند که حکایت از تفاوت دیدگاه میان ورشو و بروکسل بخصوص در حوزه سیاست خارجی دارد.

در واکنش، کمیسیون اروپایی نیز به استناد ماده هفتم منشور خود، اقدام علیه لهستان به اتهام نقض حاکمیت قانون در این اتحادیه را آغاز کرده است. فدریکا موگرینی، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور روابط خارجه از هم‌اکنون اعلام کرده که در این نشست شرکت نخواهد کرد. مقامات اروپایی نیز هنوز اعلام نکرده‌اند که قصد دارند در چه سطحی در این اجلاس شرکت کنند.

وقتی از سخنگوی اداره اقدامات خارجی اتحادیه اروپا که بازوی سیاست خارجی اروپا تلقی می‌شود درباره برگزاری این نشست پرسیدیم، وی ضمن نشان دادن بی‌میلی خود اظهار کرد: «تا آنجا که ما اطلاع داریم، این نشست به موضوع صلح و ثبات در آینده خاورمیانه می‌پردازد. پس من دیگر نظر خاصی درباره آن نمیدهم». در حالی که ورشو میزبان نامحتملی برای چنین نشستی تلقی می‌شود، زمان برگزاری این اجلاس که ۱۳ و ۱۴ فوریه است، به پومپئو امکان می‌دهد که پیش از برگزاری اجلاس امنیتی مونیخ، به پیشبرد سیاست‌های خاورمیانه‌ای ترامپ بپردازد. او اخیرا در تور خاورمیانه‌ای خود، به قاهره رفت و در آنجا یک سخنرانی علیه ایران و عملکرد دولت اوباما به عنوان دو عامل اصلی بی‌ثباتی در خاورمیانه ترتیب داد.

انتظار می‌رود طی دیدار وزرای امور خارجه در روز دوشنبه، لهستان جزییات برگزاری این نشست را ارائه کند. دیپلمات های اروپایی از اظهارنظر در باره این نشست خودداری کرده و آن را بر عهده همتایان لهستانی خود می‌اندازند. اما در مذاکرات خصوصی، آنها به انتقاد از تلاش ورشو برای نزدیک شدن به آمریکا به بهای تفرقه در اروپا می‌پردازند.

ایران نیز به شدت از برگزاری این نشست انتقاد کرده و وزیر امورخارجه این کشور، نشست مذکور را «یک سیرک بی‌فایده ضد ایرانی» نامیده است. در لهستان نیز برخی معتقدند دولت لهستان درگیر بازی آمریکا شده که منفعت چندانی برای آن ندارد. مارسین زابوروسکی، عضو یکی از اندیشکده های ورشو می‌گوید: «ما در موقعیت تبدیل شدن به یک پیمانکار برای سیاست خارجی آمریکا هستیم.» او معتقد است که اعلام خبر این نشست از سوی پومپئو که نخستین بار در مصاحبه با تلویزیون فاکس آن را مطرح کرد، از همکاری لهستان برای تحقق اهداف سیاست خارجی آمریکا خبر داده بود. زابوروسکی می‌گوید: «نحوه اعلام این خبر بسیار نامطبوع بود.» همچنین دیپلمات‌های لهستانی‌ خواستار تعامل با تهران شده‌اند و نسبت به تهدید روابط گرم با ایران در سال‌های اخیر هشدار داده‌اند. وی می‌افزاید: «ایران یکی از منابع بالقوه به منظور تنوع بخشیدن به منابع انرژی ما در جهت کاهش وابستگی به روسیه است. اما این هدف اکنون به خطر افتاده است».

پس از احضار دیپلمات ارشد لهستان در تهران به وزارت امورخارجه، دولت این کشور بیانیه‌ای منتشر کرد و از برگزاری این نشست دفاع کرد. «ما معتقدیم جامعه بین‌المللی حق دارد به بحث درباره مسائلی منطقه‌ای و جهانی بپردازد و لهستان نیز حق دارد نشستی برگزار کند که هدفش ترویج ثبات و امنیت در خاورمیانه است».

احتمالا دولت لهستان بیش از هر کشور اروپایی دیگری به حمایت از ترامپ پرداخته است. همچنین آنها به واشنگتن پیشنهاد تاسیس یک پایگاه دائمی نظامی در کشور خود داده‌اند و تمایل دارند نام آن را دژ ترامپ بگذارند. ترامپ نیز در پاسخ گفته به طور جدی این پیشنهاد را بررسی خواهد کرد. توان اروپا نیز برای مبارزه با تحریم‌های آمریکا علیه ایران بسیار محدود است چراکه از حالا بسیاری از شرکت‌ها به علت واهمه از عدم دسترسی به بازار آمریکا، به همکاری با ایران خاتمه داده‌اند. اما مقامات اروپایی معتقدند راه‌اندازی سازوکار ویژه مالی دست‌کم تا حدی به حفظ روابط تجاری با ایران کمک خواهد کرد و پاسخی است به جریانات داخلی ایران که خواهان خروج از برجام هستند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۲
غیر قابل انتشار: ۷
چلسیاوش
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۲
اروپااگرآمریکانبودوجودنداشت
بعداین چندتاجزیره ی بدون منابع مثلامیخوان چیکارکنن؟
اروپافقط نقش دلال اقتصادی دنیاروداره
واردکننده ی همه چیز میخوادخودشوبابزرگترین واردکننده به خودش درگیرکنه تابه یک کشوربااقتصادفلج صادرات کنه
اروپادرصفحه ی شطرنج نقش سربازروداره
ناشناس
|
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
کجای کارید در ورشو همه کشورهای قوی جهان حضور دارند و تصمیم برای ایران میخوان بگیرن کلا سیستم مذکوراروپا هم فقط برای دارو وغذا هست و همسو با سیاست امریکا پیش میره شک نکنید ایران تنها در برجام میماند.کلا اروپا در بحران هست حدود 6 ماه قبل پیش بینی میکردم فرانسه به سمت اشوب بره و اروپا هم به این سمت میره خود سازمان های اطلاعاتی دنیا میدونن چه خبره.
ناشناس
|
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
ایران دو تا دشمن دارد
دشمن خارجی
دشمن داخلی
با دشمن خارج کار ندارم ولی امان در دشمن داخلی که عامل نفوذ دشمن خارجی هست
دشمن خارجی ثروت ملت را به یغما می برد و دشمن داخلی ثروت ملت را به خارج به یغما می برد
حالا دشمن قابل شناسایی هست
ناشناس
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
نمیدانم به چی این عجوزه دلخوش کردند و سلفی حقارت را رقم زدند ؟!!!!!!!!
واقعا ارزش ان آبروریزی را نداشت!!!!!
ناشناس
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
بله منتظر باشید شاید اصلا به جای تنبیه لهستان به ان حمله کنند.نمیدونم این تحلیل ها رو از کجا می اورید ادم به یک سری مسائل شک میکنه چون این تحلیل ها رو برای افراد عاقل نمیزنید و حتما هدفی پشت ان است.
ناشناس
|
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
اروپا سال 1382 نشان داد که واقعا چی هست . امان از آنهاییکه چندین بار پاشون تو یک چاله میافته
ناشناس
|
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
قلی خان لابد فکر کردی اروپا میاد نون و گوشت برات میاره؟!! حوصله تاریخ خوندن نداری لااقل یتیمخانه ایرانو ببینی بدنیست.احتمالا خودت همدست اون دزدایی هستی که قرنهاس سرمایه های این ملتو چپاول میکنن که ازشون حمایت میکنی
ناشناس
|
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
برادر من
کی گفته هرکه قدرتمند است حق تسلط وحاکمیت بردیگران را دارد این قانون جنگل است که در آن حیوانات حاکمیت زورمند را به جبر قبول می کند اگر ملتی خود را جنگلی بداند و قانون آنرا به پذیرد خود داند
ودر ضمن مشکلات داخلی دلیل موجهی برای وطن فروشی به قدرتی که تارخش سراسر خونریزی وجنایت است نیست
معتمد
|
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
لطفا دلتون خوش نکنید به خبرهای گمراه کننده مثل این چون اصلا اروپا منهای آمریکا یعنی هیچ. اینو که اروپا مستقله لطیفه ای است که فقطبعضی ایرانیا قبول دارنش اونم از طیف دولتیها چون اروپاییها فیلم بازی می کنن !
یگانه
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
راه اصلی تداوم توسعه کشور تقویت توان بومی، شرکت های دانش بنیان، خلاق و فناور و نشان دادن و تبلیغ این وجهه در بازارهای جهانی و میان قدرت های جهانی برای اخذ امتیازات قابل توجه می باشد، این الگو علاوه بر تقویت امید مردم موجب تغییر محاسباتی عمده در سیاست های آمریکا، اتحادیه اروپا و ... شده و آمریکا را مجبور به بازگشت به برجام و ارایه امتیازاتی حتی فراتر از توافق برجام خواهدکرد.
علی
|
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
دشمن از اسم و رسمش مشخصه یعنی ضد شما ٰ
مهدی
|
۰۹:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
بدبختی و ذلالت در انتظار ملتی است که سیاستمدارانش احمقانه بجای تکیه بر توان داخل، به دم روباه اجنبی آویزون باشند و روباه هم ....!
ناشناس
|
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
اگر سواد داشته باشي يك حساب سرانگشتي نشان ميده كه حجم معاملات آمريكا در دنيا بالاتر از هر جايي است و قدرت اقتصادي خود را ميتواند به رخ دنيا بكشد آن هم با دليل و مدرك نه لاف زدن. اروپا اگر خردمند باشه سرنوشت ملتش را فداي اقتصاد بيمار ايران نميكنه. چرا شما فكر ميكنيد مردم ابله هستن .
ناشناس
|
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
بشین تابشه
حسن
|
۰۷:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
چهره این عجوزه من را یاد شیطان می اندازد. از این روباه بدم میاید
پاسخ ها
قلی
| |
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
جهل ما یزرگترین دشمن ماست. لجاجت ما بزرگترین ویرانگر هستی ماست .
ناشناس
| |
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
پس خیلی با شیطان در ارتباطی که خوب چهرش ملکه ذهن شماست.
اینقدر کینه که در دل دارید در اسلام اصلاااااا نداریم پس به نام دین مبین اسلام حرفی نزنید. ممنون
ناشناس
|
۰۶:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
زهی خیال باطل!!
آدن افسوس میخوره ازین تیترهای نشان از توهمات ودلخوشیهای احمقانه بعضیها که هنوووووووز دشمن را نشناختن!!!!!! امان از بیخردی!
پاسخ ها
قلی
| |
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۱
احمق دشمن داخل ایران است . دزدی و اختلاس و چپاول و قاچاق و اعتیاد و فقر و بیکاری و طلاق و بیماری و خودکشی و ادم کشی و ورشکستگی ها و هزاران مشکل ..... الان ایران تنهای تنها در میان خیل مشکلات مانده و بیشتر مردم توان خرید ماهیانه یک عدد مرغ ندارند و میوه اکثرا نمی خورند.........نکند شماهمدست این دزد هایی