صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۶ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۵۳۴۴۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۶ - ۲۶ دی ۱۳۹۷
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با ابراز گلایه از نبود رایزن اقتصادی ایران در سوریه، گفت‌: بشار اسد در نشست با هیات پارلمانی ایران، تاکید داشت که ایران در راس همکاری اقتصادی سوریه است که با وجود این صحبت جای گریه دارد که ما هنوز در سوریه رایزن اقتصادی نداریم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با ابراز گلایه از نبود رایزن اقتصادی ایران در سوریه، گفت‌: آقای بشار اسد در نشست با هیات پارلمانی ایران، تاکید داشت که ایران در راس همکاری اقتصادی سوریه است که با وجود این صحبت جای گریه دارد که ما هنوز در سوریه رایزن اقتصادی نداریم.

حشمت الله فلاحت پیشه در گفت‌وگو با ایسنا، در توضیح سفر هیات پارلمانی ایران به سوریه، اظهار کرد: ماموریت هیات پارلمانی بررسی شرایط سوریه بعد از ثبات در تحولات میدانی و عمدتا در تمرکز در زمینه اقتصادی بود. واقعیت آن است که در حال‌ حاضر ۶۵ درصد از خاک سوریه در دست دولت قرار دارد و ۲۰ تا ۲۵ درصد در اختیار کردها و مابقی آن نیز در اختیار ترکیه است. سیاست‌هایی که ترکیه در پیش گرفته است به خوبی نتوانسته است با تروریست‌ها مقابله کند.

وی در ادامه صحبت‌های خود اضافه کرد: با این حال دولت سوریه روند بازسازی را در پیش گرفته است که قرار است ایران در موضوع‌های اقتصادی به سوریه به گونه‌ای کمک کند که کمک های انجام شده جهت توسعه سوریه به عنوان حق الناس در قالب پروتکل‌هایی به خزانه ملت ایران برگردد. این برای ما مهم است و این موارد را در دیدار با بشار اسد هم ذکر کردیم.

وی یادآور شد: بنده در دیدار با آقای اسد ابراز گلایه کردم که ایران در صحنه جنگ سوریه صادقانه در کنار نیروهای سوری حضور داشت، اما در حال‌ حاضر مجلس شورای اسلامی ایران از روند مناسب سازی اقتصادی و حضور ایران رضایت ندارد. پاسخ آقای اسد منصفانه بود. او تاکید کرد که ایران در راس همکاری های اقتصادی است و در همه زمینه‌ها گسترش مناسبات راهبردی پیش می‌رود، اما بورکراسی در دو کشور مانع تحقق این امر شده است. در نهایت مقرر شد که کمیته‌ مشترک بین ایران و سوریه برای پیگیری موضوعات تشکیل شود.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلساتش در سوریه، گفت‌: بنده ۶ جلسه با طرف‌های سوری و ۱۵ جلسه نیز با طرف های ایرانی داشتم که قرار است در اولین فرصت جلساتی هم در تهران برگزار شود. در دیدار با نخست وزیر سوریه هم موارد را صریحا بیان‌ کرده و به بررسی مسائل دو طرف و موانع پرداختیم که نخست وزیر سوریه برخی از موانع را مربوط به طرف ایرانی دانست.

وی در ادامه اضافه کرد: مقرر شد که از طریق سفیر ایران در سوریه هر هفته‌ گزارشاتی به تهران درباره موانع موجود بر سر همکاری‌های اقتصادی طرفین ارائه شود. همچنین تماس هایی با سفیر سوریه در تهران داشته باشیم و او مشکلات را بیان‌ کرده تا رفع کنیم.

فلاحت پیشه گفت‌: در این سفر دیدارهایی با نمایندگان سازمان حج و زیارت داشته است و همچنین نشست‌هایی با مسئولان مناسبات اقتصادی کشور با سوریه، مسئولان و نمایندگان بانک مرکزی، قرارگاه سازندگی خاتم، مسئولان وزارت امور خارجه و ایرانیان مقیم سوریه و مسئولان آموزشی و تربیتی و سایر دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی داشته است. طبق این جلسات بزرگترین نقطه ضعف آن است که ما هنوز رایزن اقتصادی نداریم. آن هم در شرایطی که سوریه بزرگترین پروتکل خارجی را با ایران بسته است. کل نیروهای سفارت ما ۸ نفر بوده که در بین آنها رایزن اقتصادی وجود ندارد.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با قدردانی از زحمات ترکابادی، سفیر ایران در سوریه، خاطرنشان کرد: آقای ترکابادی، سفیر فعال، بزرگوار و شریفی است که پا به پای هیات‌ها فعالیت می‌کند، اما در کل ۸ نیرو دارد که مجبور شده است مسئول امور فلسطین را به عنوان مسئول اقتصادی قرار دهد و حتی خود و کارشناسان دیگر را برای کارهای اقتصادی گذاشته است.

وی با اشاره به این که «همین وضع در عراق هم مشاهده می‌شود»، در این باره توضیح داد: در شرایطی که ترکیه در عراق بیست و سه رایزن اقتصادی دارد ما تنها یک رایزن داریم و این باعث شده است که فرصت‌ها در عراق از بین برود. این مشکل هم در سوریه قابل پیش‌بینی است. لذا تعلل بیش از حد در امضای سند همکاری جامع راهبردی بین ایران و سوریه درست نیست. البته پیش نویس این سند امضا شده و قرار است که آقای جهانگیری سفری به سوریه داشته باشد، ولی باز هم به همین اندازه تعلل صحیح نمی باشد.

فلاحت پیشه خاطرنشان کرد: قراردادهایی در زمینه برخی از میادین نفتی و گازی سوریه و اراضی کشاورزی تصویب شده است، اما عملیاتی نشده است. طرف های سوری گلایه به حقی دارند که طرف مذاکره آنها در ایران روشن نیست.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جمع بندی، گفت‌: در شرایط کنونی کمیسیون امنیت ملی وظیفه خود می داند که این موضوعات را پیگیری کند چون سوری ها به وضوح صحبت از جان فشانی ایرانیان می‌کنند و می‌گویند تا سه سال اول جنگ سوریه، ایرانیان به تنهایی در کنار سوری ها بودند و زمانی که تروریست‌ها تنها ۸۰۰ متر باقی‌ مانده بود که به کاخ بشار اسد برسند، ایرانیان از دمشق دفاع کرده و اجازه این کار را ندادند.

به گفته وی ایران در عرصه اقتصادی سوریه به هیچ وجه همچون عرصه مستشاری نظامی عمل نکرده است، لذا ممکن است اتفاقی که در عرصه اقتصادی عراق رخ داد به شکل بدتر در سوریه شکل گیرد. باید تصمیم اساسی در ایران گرفته شود.

به‌ گزارش ‌ایسنا، هیات پارلمانی ایران به ریاست فلاحت پیشه و با حضور محمد ابراهیم رضایی ، قاسم جاسمی و محمد بیرانوندی سفری سه روزه به سوریه داشته و در جریان آن با مقامات سوریه دیدار و گفت‌وگو کرد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
۲۰:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۶
وقتی گل هاش رو کندن... دیگه چی به جز یه مشت خار و خاشاک واسه ما می مونه... این کار باید از 8 سال پیش انجام می شد... یعنی پر سود ترین ها و کم هزینه ترین ها رو به ما می دادن... کم سود ترین ها و پر هزینه ترین هاش رو به خارجی ها... مخصوصاً اون طرح هایی که سرمایه منجمد و گرفتار می شه... ولی مال ما باید به سرعت آزاد شدنی باشه... تا با بیشتر گردوندنش تو اقتصاد سوریه... امکان سریع تر سر پا شدن شون محیا بشه... و ملت ایران هم سریع تر فارغ...