صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۵۲۶۶۵
تعداد نظرات: ۲۴ نظر
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۳ - ۲۳ دی ۱۳۹۷
آیت الله استادی، عضو شورای عالی حوزه:
آیت الله رضا استادی عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه گفت: حوزه در عین عظمت مشکلاتی دارد. این مسئله دولتی شدن یا نشدن مسئله‌ای شده است. بالاخره حوزه اگر بخواهد اداره شود مخارجی دارد و مراجع توان پرداخت مخارج را ندارند و مرتب هم مراجع می‌گویند که باید مستقل باشد. خب این باید حل شود اگر باید پول بگیرد و یا نگیرد بگویید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه گفت: وقتی وضع کتابخانه‌های قم را با گذشته مقایسه می‌کنیم خیلی پیشرفت خوبی داشته که دیگر بهانه برای کسانی که بخواهند تحقیق کنند نمانده است.

به گزارش «انتخاب»، آیت الله رضا استادی عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه، شب گذشته در آیین بازگشایی و افتتاح بخش‌های جدید کتابخانه آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی برگزار شد، در سخنانی بیان داشت: که در صد سال پیش که مرحوم شیخ به قم آمد کتابخانه‌ای در حرم حضرت معصومه (س) به عنوان کتابخانه آستانه در یک اتاق بود. بعد شیخ اقدام کردند کتابخانه فیضیه برقرار شد و بعد آیت الله بروجردی برای کتابخانه دیگری اقدام کردند.

مهمترین بخش های سخنان او به شرح زیر است:

در این صد سال از حیث کتابخانه به جای خوبی رسیده‌ایم و در قم به غیر از این کتابخانه عظیم حدود ۱۰ کتابخانه عظیم دیگر تأسیس شده است. یکی از امتیاز‌های کتابخانه‌های قم این است که کتاب‌های قدیمی را دارد به این علت که برخی از بزرگان کتاب‌هایشان را به آن‌ها اهدا می‌کنند، ولی کتابخانه‌هایی که جدیداً احداث می‌شود نمی‌توانند از این نظر کامل شوند.

از حیث کتابخانه خطی قم وضعیت خوبی دارد. فهرست‌هایی نوشته شده است که گفته شده ۳۰۰ هزار نسخه خطی در ایران وجود دارد و به جرأت می‌توان گفت که نیمی از آن‌ها در قم است.

انصافاً وقتی مقایسه کنیم وضع کتابخانه‌های قم را با گذشته خیلی پیشرفت خوبی داشته که دیگر بهانه برای کسانی که بخواهند تحقیق کنند نمانده است.

چند سال قبل در جلسه‌ای شنیدم که می‌خواهند تمام کتابخانه‌های قم را به یکدیگر متصل کنند به این صورت که اگر کسی اینجا مراجعه کرد و کتابی خواست و نبود به او بگویند به کجا مراجعه کند. پرسیدم گویی هنوز انجام نشده است.

در قم شاید ۱۰ کتابخانه تخصصی است و یک کتابخانه تخصصی قرآن در همین جا بود که می‌گویند ملحق شده است به کتابخانه اصلی.

کتابخانه‌های تخصصی خیلی جوابگو است و همین‌جا عرض می‌کنم که کتابخانه‌ها، گرایش خود را روشن کنند و در تکمیل کتابخانه با همین گرایش تکمیل شوند. اینکه الآن رسم شده است که همه کتابخانه‌ها می‌روند نمایشگاه و همه جور کتاب می‌خرند درست نیست.

اگر ما کتابخانه تخصصی قرآن داریم دیگر لازم نیست دیگر کتابخانه‌ها همه جور کتاب مربوط به قرآن را داشته باشند.

انصافاً در این صدسال از حیث کتاب و کتابخانه و امکانات کتابخانه‌ای پیشرفت خوبی داشته‌ایم. ولی در ابعاد مختلف حوزه همین سؤال را باید بپرسیم.

وقتی آمدیم قم ۱۰ تا درس خارج در قم دایر بود. در قم تنها یک نفر جوان بود که درس خارج می‌داد و باقی درس‌های خارج مربوط به آیت‌الله گلپایگانی و آیت‌الله داماد و دیگران بودند.

الآن شنیدم که ۳۰۰ درس خارج در قم دایر است که رشد بسیار مهمی است، ولی این از رشد‌هایی است که جای تأمل دارد.

اگر زمان ورود ما به قم ۱۰ تا بوده؛ اما الآن ۳۰۰ تا است باید تأمل شود که درست است یا نه یا واقعاً حساب و کتابی در کار است یا نه. بحث کنترل نیست که عده‌ای را کم یا زیاد کنند، ولی به طور خود جوش خود افراد بدانند که حساب و کتابی هم دارد.

اینکه همه هوس کنند که هنوز درس سطح، زیاد نگفتند درس خارج بگویند، فکر نمی‌کنم مقبول باشد مگر اینکه بعضی‌ها نبوغ داشته باشند. والا هر کسی باید ۵ الی ۱۵ سال درس سطح بگوید تا کم کم درس خارج بگوید. اینکه درس خارج ۱۰ تا داشته‌ایم، شده است ۳۰۰ تا ممکن است رشد باشد و یا ممکن است نباشد.

از حیث تألیف مرحوم آقای دوانی کتابی نوشته بود زیر هزار تا کتاب معرفی کرده بود و می‌گفت: ببیند که در دوران گذشته کل تألیف‌هایی که در قم انجام شده بود به ۲۰ جلد نمی‌رسید. ایشان گفته بود که در زمان شیخ بیشتر از دو سه تا کتاب تألیف نشده بود.

الآن، ولی سرسام‌آور است و اگر سالی ۳۰ هزار کتاب سال اول داریم شاید یک ثلثش مال قم باشد. رشد خیلی بالاست که یک دورانی بگذرد که هزارتا کتاب و الآن این‌گونه باشد.

ولی باید حساب و کتابی داشته باشد که چیزی که از قم منتشر می‌شود درست است یا نه. بالاخره جایی باشد که کتابی از قم می‌آید کتاب مطمئنی باشد. در قم باید کتاب‌های علمی و مستند منتشر شود که متأسفانه این‌گونه نیست یعنی قم با حوزه قاتى شده است.

حوزه با قم نباید قاطى شود که هر کسی در قم کتابی منتشر کرد جزو حوزه محسوب شود.

از نظر تحقیق بسیار پیشرفت کرده‌ایم. الآن مجلاتی است که مقالات بسیار خوبی در آن‌ها نوشته می‌شود که گاهی گفته شد که اگر کل مقالاتی که در این ۴۰ سال اخیر نوشته شده است جمع کنیم یک مجموعه غنی است برای همه چی، الآن کسانی چیز‌هایی می‌نویسند غافل از اینکه بار‌ها نوشته شده است.

اما از حیث معنویات چطور بوده‌ایم؟. همش رشد این‌طوری در کتابخانه و تحقیق دردی را دوا نمی‌کند. الآن طوری شده‌ایم که یا دشمن مغرض یا دشمن جاهل داریم که یک‌چیز‌هایی می‌گوید که ما در مقابل از محسنات می‌گوییم.

او می‌گوید که خراب خراب است و ما می‌گوییم خوب خوب است. خداییش نه خراب خراب است نه خوب خوب. کسی اگر بگوید در حوزه کاری نشده است و بگوید انقلابی نیستند بیخود می‌گوید و از این‌طرف اگر بگوییم همه چیز درست است این‌طور نیست.

مادیات در حوزه غالب شده است. در حوزه اختلاف طبقاتی نبوده است. اما الآن امروز رو به جای بدی می‌رویم. طلبه آمده است پیش من می‌گوید ۷۰۰ تومان شهریه می‌گیرم ۱۰ میلیون داده ام و در پردیسان خانه‌ای ۴۰ متری و ماهی ۵۵۰ تومان اجاره می‌دهم.

ما در مجموعه‌ای هستیم که الآن زیر نظر هستیم که جای تأمل دارد که قبلاً چگونه بودیم از لحاظ معنویات. در مدرسه فیضیه که نماز می‌خواندیم سلام که می‌گفتیم همه با عجله می‌رفتیم کتابخانه که مبادا کتاب نباشد. الآن انگیزه درس خواندن در طلاب خیلی کم شده است. درسی که ۴۰ نفر شرکت می‌کنند گاهی ۱۰ نفر می‌شود.

یک‌جمله‌ای باید به آیات عزیز عرض کنیم. بالاخره باید این عائله رو اداره کنیم یا نه. هی جمعیت زیاد کنیم اداره نشود جوابگو نیست. الآن این شهریه زندگی طلبه‌ها را اداره نمی‌کند. الآن ما باید عائلمون را اداره کنیم. طلبه گرفتار کرایه خونه و دیگر چیز‌ها است و اگر اصلاح نشود به جای خوبی نمی‌رسد. بنده مکرر عرض کردم که حواشی خیلی جوابگو نیست و ما داریم حواشی را زیاد می‌کنیم که همه خوب است به شرطی که متن هم کنارش باشد.

الآن این‌که فرمودند: در کتابخانه چنین کردیم و چنان کردیم گفتم که حالا اینجا را درست کردید، بیایید گزارش دهید که بعد از مدتی چند تا محقق آمدند و استفاده کردند و جدی دنبال کار بودند.

حوزه در عین عظمت مشکلاتی دارد. این مسئله دولتی شدن یا نشدن مسئله‌ای شده است. بالاخره حوزه اگر بخواهد اداره شود مخارجی دارد و مراجع توان پرداخت مخارج را ندارند و مرتب هم مراجع می‌گویند که باید مستقل باشد. خب این باید حل شود اگر باید پول بگیرد و یا نگیرد بگویید.

نمی‌شود هم بگیریم و هم نباید گرفت. اگر حل نشود مشکل داریم. ما چند نفر از طرف مراجع مورد تأیید قرار گرفتیم که در کار حوزه دخالت کنیم و هر موقع خدمت آقایان می‌رسیدم می‌گویند که حوزه باید مستقل شود.

ولی چطوری باید مستقل شود یا باید بفرمایند سخت نگیرید تا هر جا شد یا این‌ها روز به روز حل شود. الآن باز بحث بودجه مطرح می‌شود که چرا گرفت و نگرفت و ...

حدود ۲۸ سال در شورای عالی بودم و در این مدت رفقایی بودند که بسیار زحمت کشیدند برای حوزه و دلسوزی کردند؛ و شبانه‌روزی در خدمت بودند. آقایی که در جلسه بسیار مهم می‌گوید که نباید از دولت پول بگیرند، خب به حرف که نمی‌شود که. خب باید چکار کنیم؟.

مسئله معیشت طلاب باید حل شود. معیشتی که رهبری گفتند که دولت حواسش به معیشت باشد اینجا هم همین‌طور است که حواس‌ها به معیشت باشد.

حالا امسال پذیرش کمتر شده است. واقعاً بپذیریم یا نپذیریم. تا می‌گویند پذیرش کم شود یک آقایی می‌گوید ۲۰ هزارتا مسجد خالی داریم خب چکار کنیم ۲۰ هزار تا بیاوریم اداره نکنیم که مسجد‌ها پر شود نمی‌شود که. امیدوارم که همه بیش از پیش موفق باشید.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۹
نصیر
|
۲۳:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
حوزه سه چهار ماه تابستان تعطیل، ماه محرم و صفر و رمضان تعطیل، تعطیلات رسمی تعطیل، شهادت امامان و میلاد امامان تعطیل، در بحث خارج تنها روزی یک ساعت درس است خواست حاضر باشد یا نباشد. روی هم رفته تعطیل در تعطیل و عدم آموزش حرفه و کار، برخی با اینکه در استخدام دولت هستند باز هم پول طلبگی میگیرد.
محمد
|
۲۰:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
جناب استادی
مگر حوزه نجف با آن سابقه تاریخی از حکومت وقت پول می گرفت؟؟؟
مگر علمای بزرگ نجف مانند آخوند خراسانی یا شیخ انصاری از حکومت وقت پول
می گرفتند؟؟؟
جناب استادی حوزه حق ندارد از حکومت پول بگیرد مگر اینکه موظف می شود از
حکومت حمایت کند
احسان
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
هیج دلیل منطقی و فلسفی حکم نمیکند که مردم بول تحصیل حوزه ها برداخت کنند / حوزه ها درامد خمس و ذکات و سایر در امد های وقفی دارند / کسب علوم اسلامی مانند سایر علوم انتخابی است و دولت هیج وطیفه ایی ندارد که تا اخر عمر به طلاب کمک بلاعوض کند / بول دولت بول کل مردم ایران است و جون غالبا مردم راضی به کمک به حوزه ها نیستند لذا تغذیه طلاب محل اشکال است به همین دلیل هم که شده حرف های حوزه ها بر مردم تاثیر ندارد
مهدی پاکدل
|
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
حضرت آیت الله! ادب در پاسخ به شبهات و افزایش سعه صدر و تحمل یکی از اصول شناخته شده در بین ائمه (حتی در مقابل دشمنان) بوده. اینکه در پاسخ کسی که گفته حوزه انقلابی نیست بجای پاسخ صحیح و متقن فرمودید "بیخود کرده" از طرف یک مرجع تقلید قانع کننده است؟ پاسختون نشون میده خیلی عصبانی شدین از این حرف! کنترل بر اعصاب خودتون داشته باشید و با رحمانیت پاسخ شبهات یا اشکالات رو بدید تا جوانان نسبت به دین بدبین نشن
ناشناس
|
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
ازدرامد اوقاف به حوزه ها کمک شود الان بخش مهمی از زمینهای مملکت وقفی است .استان قدس که جای خود دارد. چرا اینها کمک نمی کنند . چرا همه می خواهند بند نافشون به بدن نحیف بودجه دولت وصل باشد
جامعه شناس
|
۲۱:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
در اسلام تاکید بر برابری شده است. وقتی یک دانشجو ویا یک دانش آموز هزینه تحصیل را خودش پرداخت می کند چرا طلبه ها نباید هزینه تحصیل خودشان را بپردازند. مگر طلبه ها چکار می کنند که دانشجویان ویا دانش آموزان نمی کنند.. همه از اعضای جامعه و و حقوق مساوی دارند.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۲۳:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
دو روز بیا تو حوزه تا بفهمی چکار میکنن اون وقت دیگه این خزعبلات رو نمیگی
ناشناس
| |
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
الان دانشجویان بورسیه ای هم ماهانه حقوق می گیرن تا در خدمت ان نهاد باشن
ناشناس
|
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
این‌ها که می‌گویند طلبه کار کند، از وسعت علوم حوزوی و سختی دروس بی‌اطلاع‌اند. بله اگر طلبه دنبال درس نباشد، خوب کار کند. البته منبر و مسجد و تبلیغ هم کار است ولی مردم و دولت هم باید وظیفه خود را بدانند. اما اجتهاد در فقه و غالب رشته‌های علوم اسلامی نیاز به تمحض دارد. پول گرفتن از دولت خوب است ولی باید طلاب مستقیم با دولت ارتباط نداشته باشند بلکه باید به واسطه باشد.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
بله تبلیغ کار است اما به خیلی مبلغ ها مردم حق الزحمه شون نمی دن. یک معلم و استاد دانشگاه ماهانه بهش حقوق ها انچنانی می دن ولی به روحانیون مبلغ که در مساجد بر روی منبرها تدریس می کنن چقدر میدن؟
ناشناس
|
۱۹:۲۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
خوب خدا رو شکر مشکلات قم حل بشه بقیه شهر های مملکت هم که اصلاً مهم نیست !!!!
علی
|
۱۹:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
بنده و کل خانواده ام که همه هم طبقه کارمند هستند از اینکه ریالی از محل درآمد های مالیاتی و نفتی و غیره کشور که متعلق به مردم است خرج حوزه ها گردد راضی نیستیم
خدایش اگر مظالمی و کمبودها و نواقصی که توسط این دولت در حق مردم کشور و کشور انجام می گیرد اگر حکومتی دیگر بود هم اینطور علمای حوزه و روحانیون خاموش بودند و راضی بودند و صدای اعتراضشان در نمی آمد؟
فقط بدلیل اینکه حوزه ها دستشان بسوی دولت دراز است و وامدار حکومت هستند و از زندگی زاهدانه و عارفانه با پولهای حلال سهم امام و خمس خارج و به زندگی و کارهای سیاسی و متفرقه آلوده به پولهای مشکوک دولتی و اشرافی و اتومبیل و محافظ و خدم و حشم و عبای شکلاتی و سفید و خانه های آنچنانی عادت کرده و دیگر پناه مردم فقیر و مظلوم که نیستند هیچ ، خودشان عامل گرفتاری مردم و سر بار مردم شده اند.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۰:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
الان چه کسی گفته که از پول مالیات ها به حوزه های علمیه داده میشه؟ شما دقیقا بگو که این اطلاعات بیخود رو چه کسی به شما داده ؟ ریالی از این پولها به طلبه ها داده نشده و نمیشه. من خودم در قم زندگی میکنم ، اینجا طلبه ها به سختی زندگی میکنند. طلبه ها تخصص های مختلفی دارن. بقیه مردم کار میکنند و پولش رو میگیرن ولی طلبه ها وقتی که کاری میکنند مردم زورشون میاد که پول بهشون بدن. فکر میکنند که طلبه ها وظیفه شونه که رایگان خدمات بدن. خود من روان شناسی خونده ام و مشاوره میدم، بارها شده که تلفنی یا حضوری وقت من رو مردم گرفته اند و مشاوره های طولانی از من گرفته اند بدون اینکه ریالی هم بدن. البته ما اعتقاداتی داریم و کار خودمون رو میکنیم و ناراحت هم نیستیم که به سوالات مردم جواب بدیم، ولو اینکه پولی هم ندن به ما، ولی خدا وکیلی هیچ قشری این جوری رایگان به مردم خدمات نمیده. بارها شده که توی خیابون وقت ما گرفته میشه به خاطر سوالاتی که مردم دارن و ما هم وظیفه خودمون میدونیم که جواب بدیم، و هیچ پولی هم در کار نیست. من انگیزه ای ندارم که دروغ بگم ولی خود من توی قم بعد از 25 سال طلبگی، شهریه ای که حوزه به ما میده حدود 700 هزار تومان هست.یک عده کمی از طلبه ها وارد سیستم های اداری شده اند و درآمدهایی دارن ولی تعداد اینها زیاد نیست. اکثر طلبه ها با مشکلات معیشتی خیلی زیادی رو برو هستن .
محمد
|
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
به نظر من آقایان روحانی باید تنبلی را کنار گذارده و به جای حرف های غیر علمی و غیر عملی و بی حالی و تن آسایی کمی کار کنند و پول دربیارن... چون که همه دارن زحمت میکشن.. عرق میریزن
مهمان
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
اینکه بعضی از روحانیون چند شغل و یا چندین شغل و مسئولیت دولتی دارند شکی نیست ، این زیانبار است و حرمت روحانیت را خدشه دار کرده ، حال اینکه همچون طبقات مرفه و درباریان زندگی کنند بماند ! که البته از همه نوعش الی ماشاالله وجود دارند ...
محسن
|
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
طلبه، اگر طلبه باشد و واقعا استعداد جسمی و روحی برای طلبگی داشته باشد و هدفش هم درس خواندن برای رسیدن به اجتهاد باشد هم عقلا و هم شرعا نباید به کار دیگری غیر از مطالعه و تحقیق و تدرس و تدریس بپردازد
بدون اطلاع برای طلاب و حوزه حکم صادر نفرمایید
علوم اسلامی به قدری عمیق است که اگر کسی صد سال پیوسته درس بخواند هم به انتها نمی رسد
مجتهد باید جامع و متخصص باشد در علوم اسلامی، قرار باشد طلبه به کاری غیر از درس بپردازد بوی اجتهاد رو هم استشمام نخواهد کرد
بله اگر طلبه ای قصدش اجتهاد نباشد میتواند به سایر امور هم بپردازد، کما این که خیلی ار طلاب به همین شکل دارند روزی می خورند
هر کسی تا یک اندازه ای تحصیل کرده بعد به سراغ کاری رفته و در جایی مشغول شده
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۸:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۴
همسر من دانشجوی دکترای برق هستن.ولی کار هم میکنن.همه میدونن که این رشته تحصیلی چقدر سخته.
این چه حرفیه.مگه اینکه خون شما از خون ما رنگین تر باشه
مردم
|
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
میلیارد هامیلیارد تومان دولت پول از مردم به حوزه های علمیه تحت هر عنوانی که بدهند یا پرداخت کنند ولو انکه نماینده ها رای بدهند
ناشناس
|
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
خیلی عجیبه، از طرفی سیستم کتب و عناوین درسی را تحمیل می کنه، مخالف رو حذف می کنه طلبکار هم هست، این مکتب صاحب داره و 1400 سال حفظ شده نیازه هم به این پولا نبوده و نیست، نه بودجه تون رو می خوایم نه دخالت کنین، همون بهتر که بودجه تون واسه برنامه های مسخره صدا و سیما و کنسرت ها و اختلاص ها و هزار و یک جای دیگه که لیاقت داره خرج بشه.
مهدی
|
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
به نظرم طلاب هم مانند دانشجویان هستند و باید بروند سرکار. کار کنند و پول در بیاورند مانند سایر کشورهای مسلمان . ترکیه و ... همه طلاب کار میکنند.
کار هم یاد بگیرند خوبه به خدا.
ناشناس
|
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
حضرت ايت الله ايا حوزه در زمان گذشته چگونه اداره ميشد ايا مخارج داشت يا خير ؟ چرا مراجع قادر به مديريت مخارج حوزه نيستند چه تفاوتي با گذشته بيش امده كه اين فرمايشات را بيان نموديد و حوزه بجاي اينكه بيايد در هر موضوعي دخالت كند و بيانيه صادر كند بايد به همين يك موضوع پرداخته و نتايج انرا براي عموم بازگو نمايد چرا كه عموم مردم در اين مرضوع ذينفع هستند
54646545454
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
زکات و فطریه و خمس و سایر پرداختی ها اگر شفاف بشوند و همینطور لیست هزینه ها اگر علنی شود به راحتی می شود مشکلات مالی رو برطرف کرد
ناشناس
|
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
موضوع این است که روحانیت شغل نیست . در دین مسیحی در قرون وسطا دولتی شدن دین آن را به قهقرا برد . اکنون هم بسیاری از کشیشان مسیحی مانند بقیه مردم مشاغلی دارند و در کنار آن به مسائل دینی هم می پردازند .
حتی بسیاری از روحانیون خودمان هم بدین گونه اند . بسیاری از آخوندها دارای مشاغل معمولی مانند بقیه مردم هستند و در کنار آن به گسترش عقابد دینی هم میپردازند .
سیدرضا
|
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۳
حوزه‌بایداستقلالش‌راحفظ‌کند‌،مردم‌مالیات‌پرداخت‌می‌کنندبرای‌اداره‌امورکشور،وسهم‌امام
پرداخت‌می‌کنند‌برای‌اداره‌امور‌حوزه‌‌وهیچکدام‌اینها‌نباید‌خارج‌ازموضوع‌خودش‌هزینه‌شود.
اگر‌مکلفین‌درپرداخت‌سهم‌امام‌کوتاهی‌کرده‌اند‌که‌حوزه‌نمی‌تواندخودش‌راداره‌کند،آقایان
بروند‌آسیب‌شناسی‌کنندوببیندمشکل‌ازکجاست‌راه‌حلش‌راپیداکنند.همه‌مراجع‌متفق‌القولند
که‌پرداخت‌مالیات‌،رافع‌تکلیف‌ازسهم‌امام‌نمی‌باشد،بنابراین‌مردم‌هم‌مالیات‌رابرای‌اداره‌امور
کشورمی‌پردازند‌نه‌حوزه.