صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۵۲۱۱۸
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۳ - ۲۰ دی ۱۳۹۷
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه با دادن وعده بازگردانده شدن گولن به ترکیه، گفت: نمی‌دانم تا چه زمانی افرادی که از فِتو حمایت می‌کردند، پشت او خواهند ایستاد، اما (مطمئن باشید) او دیر یا زود به اینجا می‌آید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس‌جمهور ترکیه با بیان اینکه سازمان وابسته به «فتح الله گولن» به زودی از بین می‌رود، وعده داد که دیر یا زود رهبر این سازمان به ترکیه منتقل می‌شود.

به گزارش فارس، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه شامگاه چهارشنبه اعلام کرد که به ازبین بردن کامل شبکه سازمانی وابسته به «فتح‌الله گولن» - واعظ و اپوزسیون آمریکانشین دولت ترکیه - در داخل و خارج این کشور نزدیک شده‌اند.

اردوغان طی سخنرانی در سمپوزیومی درباره نظام ریاستی در آنکارا گفت: «از همینجا به تمام اعضای فِتو (سازمان گون) در داخل و خارج کشورمان می‌گویم؛ پایان شما نزدیک است. شما جایی برای رفتن و کاری برای انجام دادن نخواهید داشت».

به نوشته خبرگزاری «آناتولی» وی با دادن وعده بازگردانده شدن گولن به ترکیه، توضیح داد: «نمی‌دانم تا چه زمانی افرادی که از فِتو حمایت می‌کردند، پشت او خواهند ایستاد، اما (مطمئن باشید) او دیر یا زود به اینجا می‌آید».

رئیس‌جمهور ترکیه با بیان اینکه طی 16 سال گذشته، «عملیات‌های تروریستی» مختلفی را از سوی سازمان گولن با موفقیت خنثی کرده‌اند، خطاب به اعضای باقیمانده در این شبکه تصریح کرد: «آنقدر به تعقیب شما ادامه می‌دهیم که دیگر در دنیا جایی برای پنهان شدن نداشته باشید».

آنکارا شبکه گولن و پیروان او را به عنوان یک سازمان تروریستی و عامل کودتای نافرجام ۱۵ جولای ۲۰۱۶ می‌داند و از آمریکا خواسته که او را به ترکیه بازگرداند.

در جریان آن کودتا که توسط تعداد زیادی از نظامیان ترکیه و با توسل به ادوات ارتش مانند تانک، جنگنده و بالگرد انجام شد، حدود ۲۵۰ نفر کشته و بیش از دو هزار نفر زخمی شدند.

دولت ترکیه همچنین از جولای 2016 و بعد از شکست خوردن کودتا، ضمن اعمال حالت فوق‌العاده در ترکیه، بیش از۷۰ هزار نفر را بازداشت و حدود ۱۷۰ هزار نفر را از مشاغل دولتی اخراج کرده است. با اینکه وضعیت اضطراری ترکیه در تاریخ 28 تیر امسال منقضی شد اما این بازداشت‌ها و اخراج‌ها هنوز هم ادامه دارد.

درپی این اقدامات آنکارا بود که چندین کشور اروپایی با انتقاد شدید از نقض حقوق بشر و آزادی بیان در ترکیه، توقف روند مذاکرات را برای عضویت این کشور در اتحادیه اروپا، خواستار شدند. این تصمیم کشورهای اروپایی باعث بروز تنش‌های دیپلماتیک جدید با ترکیه و آغاز جدال لفظی بین سران این کشورها شد که علی‌رغم تلاش‌های دیپلماتیک دوجانبه، آثار آن هنوز برطرف نشده است.