پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : خبرگزاری آناتولی ترکیه در گزارشی به خانه آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیسجمهور اسبق ایران در تهران پرداخته و نوشته است: پس از وفات آیت الله هاشمی رفسنجانی خانه وی به موزه آثار، هدایا، جوایز و لوازم شخصی او در طول 82 سال زندگی تبدیل شده است.
به گزارش «انتخاب»؛ رضا سلیمانی، مدیر خانه موزه آیتالله اکبر هاشمیرفسنجانی، رئیسجمهور و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اسبق ایران در مصاحبه با آناتولی ترکیه گفت: محل سکونت رهبران و مسئولان ارشد بسیاری از کشورها پس از وفاتشان به موزه تبدیل میشود. خانهای که وی 34 سال در آن زندگی کرد نیز به تبدیل به موزه شده تا مردم بیشتر با شخصیت و زندگی او آشنا شوند.
وی با اشاره به اینکه هاشمی رفسنجانی پس از ترور ناموفق گروه فرقان و برای امنیت بیشتر به دستور آیتالله خمینی به این منزل نقل مکان کرد، اظهار داشت: این محل امنیت بالایی داشت. بنابراین توصیه شد به اینجا که در همسایگی خانه رهبر ایران در منطقه جماران تهران بود نقل مکان کند. این اسباب و اثاثیه از همان زمان در این منزل وجود دارد.
ساخت این خانه موزه به تصویب هیات وزیران رسیده و مالک آن دولت ایران است. هاشمی فقط در آن زندگی میکرد. پس از فوت او، پیشنهاد ایجاد خانه موزه ارائه و توسط دولت تصویب شد.
مقدمات اجرای پروژه 7 ماه طول کشید. در این مدت باید 82 سال زندگی، 15 سال خاطرات روزنوشت و همچنین 9 هزار صفحه زندگینامه دستنویس آیت الله هاشمی رفسنجانی بررسی میشد.
این موزه در تاریخ 25 آگوست 2018 توسط اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور ایران افتتاح شد. این خانه موزه که روزانه حدود 100 بازدیدکننده دارد از ابعاد مختلفی تشکیل شده است.
در این مکان سعی شده شرایط واقعی منزل هاشمی حفظ شود و در معرض دید عموم قرار گیرد. نمای زندگی شخصی و خانوادگی او به نمایش گذاشته شده است. با استفاده از تکنولوژی واقعیت افزوده جلساتی که در اینجا انجام شده به تصویر کشیده میشود.
میتوان از طریق در کوچکی وارد خانه رئیس جمهور سابق و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران شد. در حیاط ورودی که با راهرویی کوچک به حیاط بزرگ پشت خانه وصل میشود، تصاویری از دوران زندگی آقای هاشمی نصب شده است.
مقابل در ورودی ساختمان مجسمه او، اولین چیزی است که پس از ورود به خانه دیده میشود. این طبقه از خانه بیشتر به دیدارها و جلسات کاری وی مربوط بوده است. یکی از اتاقها، کتابخانه اواست ومجسمه دیگری از وی نشسته بر صندلی مقابل کتابها وجود دارد.
فاطمه دختر بزرگ آیتالله هاشمی رفسنجانی درباره این اتاق به خبرنگار آناتولی گفت:
پدرم همیشه در این اتاق می نشست و کتاب می خواند. هر زمان که می خواستم او را ببینم به این اتاق می آمدم و او را ملاقات می کردم. در این اتاق می نشستیم و حرف می زدیم.
اتاق بزرگ این طبقه پر از هدایای دوران مسئولیت وی است. در این اتاق جلسات و دیدارهای وی با سران کشورها انجام شده است. به عنوان مثال عکس دیدار با ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی در این اتاق وجود دارد.