پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روبات ها از طریق تونل وارد فضا می شوند ومکاشفه خواهند کرد. این موضوع اخیرا از سوی برخی از نهادهای فضایی اعلام شده است.
این طرح که «تونل بات» نام گرفته فرصتی را برای حفاری در یکی از ۶۹ قمر سیاره مشتری به نام اروپا و بررسی وجود ارگان های زنده در آنجا فراهم می کند. دانشمندان بر این باورند که اقیانوسی زیر لایه یخی این قمر پنهان شده که میزبان موجودات زنده بسیاری است.
محققان این طرح که در اجلاس ۲۰۱۸ «انجمن ژئوفیزیک آمریکا» ارائه شده از مزایای ارسال ربات هسته ای و دیگر ابزارهای تحقیقاتی به مشتری گفته اند:
ما مطالعات اولیه را درباره کاوشگر هسته ای حفر تونل انجام داده ایم که با عبور از سد یخ ها به اقیانوس وارد می شود. ابزارهای تحقیقاتی که همراه این کاوشگر پرتاب می شوند، به جستجوی موجودات زنده یا منقرض شده می پردازند. این ربات همچنین قابل سکونت بودن لایه یخ و اقیانوس را نیز بررسی می کند.
البته در این طرح به برخی مسائل نظیر چگونگی انتقال کاوشگر به سیاره مشتری و فرود آن بر سطح قمر اروپا پرداخته نشده است، هرچند در صورتی که پروژه نظر مسئولان فضایی را به خود جلب کند به نظر مشکل خاصی در این باره وجود نخواهد داشت.
محققان دو احتمال را برای پیاده سازی این طرح پیشنهاد کرده اند که شامل تامین سوخت از طریق انرژی هسته ای یا سازههای با منبع حرارتی هستند.
با این حال حفاری و کاوش در عمق اقیانوس اروپا چالش دیگری نظیر مشکلات در ارسال پیام را به همراه خواهد داشت. علاوه بر این ربات مذکور باید از طریق ساز و کاری مثل کابل بیرون از سطح اقیانوس لنگر بیندازند تا از غرق شدن آن جلوگیری شود.
منبع: دیجیاتو