صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۴۷۵۲۳
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۲۱ - ۲۸ آذر ۱۳۹۷
دبیر شورای نگهبان با بیان اینکه کاندیداهای نمایندگی مجلس باید به مسائل علمی و تحقیقاتی آشنا باشند، گفت:‌ چه بسا برخی اصلاً یک بار هم متن قانون اساسی را نخوانده باشند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در مراسم نکوداشت هفته پژوهش که دستاوردهای پژوهشکده شورای نگهبان به نمایش درآمده بود، ضمن تسلیت وفات حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام، گفت: وحدت و حوزه و دانشگاه امری مهم است. قبل از پیروزی انقلاب جدایی بین حوزه و دانشگاه وجود داشت.

وی افزود: در آن مقطع حوزویان معتقد بودند دانشگاه وجهه و رنگ دینی ندارد و غرب‌زده است. دانشگاهیان نیز معتقد بودند حوزه به درد مردم نمی‌خورد و باید به سراغ فرهنگ، علوم و صنایع غربی رفت.

دبیر شورای نگهبان با اشاره به نقش تأثیرگذار آیت‌الله مطهری، آیت‌الله بهشتی و آیت‌الله مفتح در برقراری رابطه قوی و ایجاد وحدت میان حوزه و دانشگاه اظهار داشت: حوزه و دانشگاه باید همدیگر را به خوبی بشناسند و با همکاری هرچه تمام‌تر در جهت موفقیت‌های چشم‌گیرتری قدم بردارند.

آیت‌الله جنتی با بیان اینکه مجمع مشورتی فقهی و مجمع مشورتی حقوقی از نعمت‌های خداوند به شورای نگهبان است، افزود: مجمع مشورتی فقهی با ارشاد مقام معظم رهبری تأسیس شد و پایه‌گذار مجمع مشورتی حقوقی نیز آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی است که برای شفای ایشان دعا می‌کنیم که خداوند سلامتی عاجل به ایشان عطا فرماید.

وی تصریح کرد: مجمع مشورتی فقهی با عنوان مرکز تحقیقات فعالیت خود را آغاز کرد که بعداً به پژوهشکده شورای نگهبان تغییر یافت که این مجموعه برکات بسیاری داشته است و تقریباً به یک معنا تشکیلات اداری و تشکیلات گوناگون شورای نگهبان را احیاء کرده است.

دبیر شورای نگهبان به موضوع‌شناسی پژوهشکده شورای نگهبان اشاره کرد و گفت: این پژوهشکده در خصوص مصوبات مجلس، استفساریه‌ها، نامه‌های دیوان عدالت اداری به عنوان بازوی مشورتی، نظرات خود را به شورای نگهبان ارسال می‌کند.

وی افزود: پژوهشکده شورای نگهبان برای اظهارنظرات خود از دستگاه‌های مربوطه دعوت می‌کند و نظرات و دلایل آنها را راجع به مصوبه می‌گیرد و پس از بررسی و تحقیقات لازم، نتایج و نظرات خود را ارائه می‌نماید.

آیت‌الله جنتی با اشاره به پیشنه‌ی شورای نگهبان، گفت: این نهاد پس از انقلاب تأسیس شد که سابقه و پیشینه‌ای مانند سایر دستگاه‌ها مانند مجلس و دولت در ایران نداشته است؛ لذا این نهاد به مرور با توجه به ضرورت انتشار مشروح مذاکرات، اقدام به پیاده‌سازی و انتشار مشروح مذاکرات شورای نگهبان از ابتدای تأسیس کرده که قریب به یکصدوبیست هزار صفحه از این مشروح مذاکرات در دست تدوین و تنقیح است.

وی یکی دیگر از اقدامات پژوهشکده شورای نگهبان را تبیین جایگاه این نهاد، معرفی کرد و گفت: هرچند اعضاء و سخنگوی شورای نگهبان مصاحبه‌هایی دارند و در تبیین جایگاه شورا ایفای نقش می‌کنند اما پژوهشکده به طور کامل در همه زمینه‌ها شورای نگهبان را معرفی و تحقیقات علمی را به دانشگاهیان و حوزویان عرضه می‌کند.

آیت‌الله جنتی با بیان اینکه کاندیداهای نمایندگی مجلس باید به مسائل علمی و تحقیقاتی آشنا باشند، گفت: متأسفانه برخی به ابتدائی‌ترین مسائل مربوط به مجلس آشنایی ندارند و چه بسا برخی اصلاً یک بار متن قانون اساسی را نخوانده باشند.
دبیر شورای نگهبان در ادامه گفت: آیا این نماینده که درباره مسائل پیچیده اقتصادی که می‌خواهد رأی بدهد، اطلاعات دارد؟ درباره مشکلات جامعه از جمله گرانی‌ها و تورم که مجلس می‌تواند برای حل آن سهم و نقش داشته باشد، آگاهی دارد؟

وی افزود: مجلس باید بررسی و پژوهش کند که چه چیز و چه کسانی مسبب مشکلات اقتصادی هست، حال بعد از بوجود آمدن این مشکلات راه حل برون رفت از آن چیست؟

آیت‌الله جنتی با تأکید بر آگاهی نامزدهای نمایندگی مجلس به قانون اساسی و مسائل مختلف مجلس و وظایف خود و آشنایی با کمیسیون‌های مختلف، پیشنهاد داد تا نامزدهای نمایندگی مجلس قبل از ورود به مجلس دوره‌های آموزشی را بگذرانند.

وی گفت: این طرح به نظر مناسب است تا مجلس بعد از مطالعه آن، درباره آن طرح بدهد که در این صورت آینده مجلس بهتر خواهد شد.

دبیر شورای نگهبان با اشاره به اینکه الان مجلس در آستانه بررسی بودجه کشور است، افزود: نمایندگان چقدر به مسائل بودجه که رگ حیاتی مملکت است آشنایی دارند، یعنی کجا و چقدر باید هزینه شود و نظارت کند تا دولت بودجه را در جای مناسب هزینه و از مصارف غیر ضروری جلوگیری نماید.

آیت الله جنتی با انتقاد از برخی اعمال نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: باید نمایندگان در این زمینه نیز در دوره‌های اخلاقی شرکت کنند تا با وظیفه شرعی و قانونی خود آشنا شوند.

دبیر شورای نگهبان در پایان از مشکلات کنونی کشور به عدم کادرسازی در دستگاه‌های گوناگون اشاره کرد و با قدردانی از تلاش‌های پژوهشکده شورای نگهبان که بسیار موفق بوده است، گفت: جوانان متعهد این پژوهشکده، انقلابی و متدین هستند که بی‌طمع مشغول فعالیت علمی هستند.