صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۹ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۴۷۱۰۵
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۷ - ۲۶ آذر ۱۳۹۷
کوهپایه زاده وکیل مدافع پرونده شاکیان سکه ثامن در خصوص آخرین وضعیت پرونده سکه ثامن گفت: بعد از اینکه متهم ردیف اول پرونده از کشور فرار کرد و مأموران امنیتی، وی را به کشور بازگرداندند، پرونده در شعبه ۵ بازپرسی دادسرای رسیدگی به جرائم رایانه‌ای تهران مفتوح و تحت رسیدگی قرار گرفت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رسول کوهپایه زاده وکیل مدافع پرونده شاکیان سکه ثامن  در خصوص آخرین وضعیت پرونده سکه ثامن اظهار کرد: بعد از اینکه متهم ردیف اول پرونده از کشور فرار کرد و مأموران امنیتی، وی را به کشور بازگرداندند، پرونده در شعبه ۵ بازپرسی دادسرای رسیدگی به جرائم رایانه‌ای تهران مفتوح و تحت رسیدگی قرار گرفت.

وی افزود: به دلیل اینکه شکات پرونده سکه ثامن بیش از ۶ هزار نفر است، مقرر شد پرونده‌های شکایت از سایت سکه ثامن از سراسر کشور جمع آوری و تجمیع و در تهران به آن‌ها رسیدگی شود.

این وکیل دادگستری ادامه داد: از تاریخ ۹۷/۰۹/۲۴ به دستور بازپرس پرونده همه شکات در روز‌ها و ساعت‌های مشخص برای ارائه توضیحات، اسناد و مدارک به شعبه بازپرسی احضار شدند.

کوهپایه زاده گفت: شکایت مالباختگان از متهم تحت عنوان کلاهبرداری و تسهیل مال از طریق نامشروع و اخلال در نظام اقتصادی کشور مطرح و ثبت شده است.

وی بیان کرد: متهمان پرونده با اخذ پروانه کسب الکترونیک و نماد دو ستاره اعتماد الکترونیک از وزارت صنعت، معدن و تجارت توانسته بودند اعتماد و توجه مردم را به خود جلب کنند، همچنین هر روز تبلیغ سایت سکه ثامن در سایت اتحادیه طلا و جواهر تهران وجود داشت و همین مجوز‌ها و تبلیغات مهم‌ترین عامل در جلب اعتماد مردم به سایت سکه ثامن بود.

این وکیل دادگستری گفت: متهم ردیف اول پرونده که یک جوان ۲۹ ساله است، با کمک مجوز‌های قانونی و عدم نظارت مراجع ذی‌صلاح موفق به کلاهبرداری از تعداد زیادی از افراد شده است.

کوهپایه زاده بیان کرد: در خصوص اتحادیه طلا و جواهر تهران بر حسب وظیفه‌ای که دارد باید بر واحد‌های صنفی زیر مجموعه خودش کنترل، نظارت و بازرسی داشته باشد و از بروز هرگونه تخلف جلوگیری کند که این موارد در خصوص سایت سکه ثامن انجام نشده است و حتی بار‌ها این سایت متخلف در سایت اتحادیه طلا و جواهر تبلیغ می‌شد به طوری که بسیاری از مراجعات به سایت سکه ثامن از طریق سایت اتحادیه طلا و جواهر انجام می‌شد.

وی افزود: بعد از ثبت پرونده در دادسرا و شکایت و اعتراضات به اتحادیه طلا و جواهر از سوی مالباختگان؛ اتحادیه طلا و جواهر تهران در یک اقدام قابل تأمل سعی می‌کند آدرس اینترنتی خود را که برروی تابلوی اتحادیه درج شده بود، حذف کند و در نهایت اقدام به حذف سایت خود و راه‌اندازی سایتی جدید می‌کند که این مسئله دلیلی واضح برای وجود تخلف است.

این وکیل دادگستری گفت: در اقدامی دیگر مسئولان اتحادیه طلا و جواهر تهران انتساب سایت قبلی که در آن سایت سکه ثامن تبلیغ می‌شد را به این اتحادیه انکار کردند.

کوهپایه زاده تصریح کرد: اطلاعات دریافتی از سایت رتبه بندی الکسا نشان می‌دهد بیشترین ارجاع به سایت سکه ثامن از طریق سایت اتحادیه طلا و جواهر تهران انجام شده است.

این وکیل دادگستری بیان کرد: نکته دیگر اینکه اتحادیه طلا و جواهر تهران مطلع بوده خرید و فروش سکه و طلا بدون مجوز بانک مرکزی نه تنها خلاف است، بلکه دارای وصف مجرمانه نیز هست.

وی افزود: براساس مصوبه ۹۱/۰۴/۱۲ شورای امنیت کشور که با هدف ساماندهی سایت‌های خرید و فروش تصویب شد، مسئولیت اعطای نماد اعتماد الکترونیک به کسب و کار‌ها به مرکز توسعه تجارت الکترونیک وابسته به وزارت صمت داده شد که این مرکز باید بر روی حسن اجرای سایت‌های خرید و فروش الکترونیک نظارت می‌کرد.

کوهپایه زاده با بیان اینکه تبادلات بانکی سایت سکه ثامن از درگاه‌های پرداخت پول انجام می‌شد که این درگاه‌ها تحت نظارت بانک مرکزی است، گفت: یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تراکنش مالی از طریق درگاه سایت سکه ثامن انجام شده است که به نظر می‌رسد بانک مرکزی هیچ نظارتی بر روی این حجم زیاد از تبادل پول نداشته و اگر بانک مرکزی به موقع عمل می‌کرد، شاهد تشکیل این حجم پرونده نبودیم.

این وکیل دادگستری بیان کرد: دستگاه قضایی در این پرونده بدون اغماض با تمام عوامل تخلف برخورد قانونی خواهد داشت.