صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۴۷۰۸۷
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۱۵ - ۲۶ آذر ۱۳۹۷
مشاهدات جدید از فردوسی نشان میدهد که فروشنده‌ها در بازار ارز بیشتر از خریداران هستند؛ بازاری‌ها می‌گویند: بعد از ریزش قیمت ها، بازار ترسیده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


مشاهدات جدید از فردوسی نشان میدهد که فروشنده‌ها در بازار ارز بیشتر از خریداران هستند؛ بازاری‌ها می‌گویند: بعد از ریزش قیمت ها، بازار ترسیده است.

به گزارش تسنیم، سیر نزولی قیمت‌ها در بازار چند هفته‌ای است که آغاز شده و طبق پیش بینی فعالان بازار و کارشناسان اقتصادی احتمالاً در روز‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت.

قیمت دلار در ماه‌های قبل رکورد‌های بالایی را به ثبت رساند و این احتمال داده می‌شد که دلار حتی بالای ۲۰ هزار تومان هم می‌شود، ولی با تغییر مدیریت بانک مرکزی، سیاست‌های ارزی این بانک نیز تغییرات مثبتی کرد و موجب شد تا طبق اذعان قائم مقام این بانک، اسب سرکش دلار رام شود.

برهمین اساس قیمت دلار از ۱۹ هزار تومان چند ماه قبل به ۹ هزار تومان رسیده است؛ کاهش قیمت ارز هر چند برای اکثر مردم خوشایند است، ولی برای دلال‌هایی که دلار را در قیمت‌های بالای ۱۷ هزار تومان خریده اند خیلی خوشایند نیست و همین موجب شده تا این دلال‌ها از هر ابزاری استفاده کنند تا مانع کاهش بیشتر قیمت‌ها در این بازار شوند.

دلال‌های بازار ارز که جمع زیادی از آن‌ها در خارج از کشور حضور دارند با جعل اخبار علیه رئیس کل بانک مرکزی و زیر سوال بردن سیاست‌های مثبت این بانک تلاش می‌کنند تا ذهنیت مردم را نسبت به فضای موجود بازار ارز گمراه کنند.

این افراد هر روز یک سوژه جدید برای تخریب سیاست‌های بانک مرکزی پیش می‌گیرند؛ اما سوژه‌ای که این افراد روزانه به آن می‌پردازند، صف‌های طولانی است که مقابل صرافی‌های دولتی برای فروش ارز تشکیل می‌شود.

* صف‌های طولانی فروشنده‌های ارز مقابل صرافی‌های دولتی

افرادی که خیلی از کاهش قیمت دلار رضایت ندارند می‌گویند این افراد این همه ساعت در صف ایستاده اند تا دلار را در قیمت پایین از صرافی‌های بانکی بخرند، اما موافقان سیاست‌های بانک مرکزی می‌گویند: حاضرین در این صف‌های طولانی از ترس زیان بیشتر برای فروش ارز‌های در اختیارشان آمده اند.

صحبت خبرنگار تسنیم با افراد حاضر در صف‌های مقابل صرافی‌های دولتی گواه آن است که اکثر این افراد برای فروش ارز حاضر شده اند در این صف‌ها بایستند. اما شبهه‌ای که مخالفان کاهش دلار مطرح می‌کنند این است که اگر این افراد برای فروش ارز آمده اند چرا به بازار آزاد که قیمت بالاتری دارند، نمی‌فروشند؟

ولی در پاسخ باید گفت: اکثر صرافی‌ها خرید ارز ندارند؛ یکی از فعالان بازار در همین خصوص می‌گوید: بازار از ریزش قیمت‌ها ترسیده شده است؛ تا یک حرکت بالایی می‌زند، سریع فروشنده‌ها می‌ریزند سر خریدار. خریدار می‌ترسد انقدر خرید کند.

وی با بیان اینکه الان جنگ قدرت بین خریدار و فروشنده است، تصریح کرد: بعد از چند روز متوالی کاهش قیمت ارز، کم کم طاقت فروشنده تمام می‌شود.

* دلار دیگر قدرت لازم برای صعود را ندارد/ فروشنده‌ها می‌گویند بهترین فرصت برای فرار است

این فعال در بازار ارز معتقد است، بعد از آنکه قیمت‌ها در بازار اندکی سیر صعودی را طی می‌کند، فروشنده‌ها ارز‌های خود را می‌فروشند؛ او می‌گوید: بنابراین از قدرت صعود دلار گرفته شده و دیگر آن قدرت لازم را برای صعود ندارد.

وی با بیان اینکه نسبت فروش به خرید الان ۶۰ به ۴۰ درصد است، افزود: زمانی که این نسبت برابر شود، بازار راکد می‌شود. بعد از این جهت بازار تغییر می‌کند و نسبت خریدار به فروشنده ۷۰ به ۳۰ می‌شود.

این فعال در بازار ارز تأکید کرد که از نظر روانشناسی بازار از بس ریزش دیده ترسیده شده و مردم میگن تا بیش از این ضرر نکردند، باید بفروشند؛ فروشنده‌ها الان می‌گویند این یک فرصت فرار است.

* کاسبی جدید دلال‌های ارز/ خرید مفت از مردم و فروش به صرافی ملی

گزارش‌های رسیده به خبرنگار تسنیم حکایت از آن دارد که این روز‌ها علاوه بر مردم عادی، جمعی از دلال‌ها نیز در صف‌های تشکیل شده مقابل صرافی‌های دولتی حضور دارند؛ این دلال‌ها این روز‌ها کاسبی جدیدی پیدا کرده اند. دلال‌ها بعد از آنکه مشتری برای خرید ارز در بازار کمیاب شد، از مردم دلار‌های خانگی را با قیمتی بسیار کمتر از صرافی ملی، می‌خرند و با واسطه‌هایی که در صف فروش گذاشته اند، دلار‌های خانگی رابا قیمت بالاتری به این صرافی می‌فروشند.

بعد از ریزش قیمت‌ها در بازار، طبیعتاً فروشنده‌ها زیاد شدند؛ اما از آنجایی که تمام صرافی‌ها حاضر به خرید ارز نیستند، بانک مرکزی اعلام کرد، صرافی‌های بانکی، و بانک‌ها روزانه ارز‌های مردم را می‌خرند.

برهمین اساس، هر روز صرافی ملی بعنوان نماینده بازارساز، نسبت به خرید و فروش ارز اقدام می‌کند. ولی از آنجایی که صف‌های مقابل این صرافی بسیار طولانی است و اگر کسی قصد خرید یا فروش ارز را داشته باشد باید ساعت‌ها در صف بایستد همه حاضر نیستند که این همه ساعت در صف بمانند. برهمین اساس دلال‌ها دلار‌های این افراد را زیر قیمت و اصطلاحاً مُفت می‌خرند و با قیمت بالاتری در صرافی ملی می‌فروشند.

یکی از بازاری‌ها به خبرنگار ما می‌گوید: الان کاسبی دلال‌ها این شده که از مردم دلار‌های خانگی را مفت می‌خرند بعد خودشان با قیمت بالاتری در صرافی ملی می‌فروشد و این طور سود می‌کنند.

* بازار مشتری ندارد/ دلال‌ها پرداخت مالیات را به بیکاری ترجیح دادند

فعالان بازار می‌گویند: دلال‌ها فعلاً دارند با این روش کار می‌کنند و، اما نمی‌دانند که دلالی که به صرافی ملی می‌فروشد، کد ملی اش ثبت می‌شود و بعداً باید مالیات بدهد.

یکی دیگر از بازاری‌ها در پاسخ به این سوال که چرا دلال‌ها هم در صف صرافی ملی برای فروش ارز حضور دارند؟ گفت: این افراد زیر قیمت بازار از مردم می‌خرند و با فردی که در صف نوبت گرفته شراکت کرده و می‌فروشند.

طبق گفته بازاری ها، الان در بازار مشتری نیست، به همین خاطر دلال‌ها از مردم دلار را ۹۵۰۰ تومان می‌خرند و با قیمت ۹۹۵۰ تومان به صرافی‌ها می‌فروشند و بعد می‌گویند اگر مالیات هم آمد مالیاتش را می‌دهیم و کاسبی می‌کنیم. فعلاً کسی از دلال‌ها دلار نمی‌خرد بنابراین این افراد با همکاری هم دو نفری از طریق ایستادن در صف و خرید دلار با قیمت ارز ان از خانگی ها، کاسبی می‌کنند.