پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
هالة حمزة در العربی الجدید نوشت: کمبود آردِ نان در خرطوم، پایتخت سودان، به دلیل سیاست غیر علنی تولید کنندگان آرد در مورد کاهش تولید، تا زمانی که دولت تعدیلی در قیمت گندم ایجاد کرده یا از آنها حمایت کند، همچنان ادامه دارد و این مساله تاثیر منفی بر رسیدن ارد به نانواییها داشته است.
این اتفاق، موجب تشکیل صفهای طولانی شهروندان در برابر تمام نانواییهای خرطوم شده است. حجم استفاده روزانه از آرد در این شهر، طبق آمار رسمی، به ۴۵ تا ۵۰ هزار شوال (هم وزن ۵۰ کیلوگرم) میرسد، این رقم معادل نصف استفاده تمام شهرهای سودان از آرد است، که به ۱۰۲ شوال در روز میرسد.
منابعی در گفتگو با العربی الجدید کمبود نان را به کاهش سهمیه آرد نانوایی ارتباط دادند که باعث کاهش حجم تولید نان تا پایینترین حدّ خود شده است. علاوه بر این برخی از نانواها از تولید نان کاسته اند تا سهم آرد خود را برای تضمین ادامه شغلشان در طول هفته، حفظ کنند.
منابع العربی الجدید در بازدید از نانواییهای خرطوم، متوجه تعطیلی بسیاری از آنها در نتیجه نبود مقدار آرد لازم، شدند و یکی از نانواها در گفتگو با خبرنگار العربی الجدید خاطر نشان کرد که تجدید بحران نان، به دلیل ضعف تولید آرد است و تولید دو شرکت آرد «ویتا» و «سیقا» در حال حاضر از ۵۰ درصد فراتر نمیرود.
در همین رابطه، وزیر صنعت و تجارت سودان، موسی الکرامه در نشستی در مورد سیاستها و استراتژیهای واردات و توزیع گندم و آرد صریح کرد که ما به التفاوت قیمت آرد تولید داخل و آرد وارداتی، به ۸۱ یورو برای هر تن میرسد و اقتصاد این کشور به صورت اجمالی حدود ۱۰۲ میلیون دلار از این واردات، ضرر میکند. با این حال، حکومت قصد دارد برای بهبود اوضاع معیشتی مردم، بار سنگین تفاوت قیمتهای جهانی و داخلی را تحمل کند، تا به این شکل، از تولید نان و تثبیت قیمت آن برای مردم، حمایت کند.