صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۴۵۷۳۱
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۵ - ۱۹ آذر ۱۳۹۷
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه رویکرد امیر کویت در سال های اخیر عمدتا خیرخواهانه بوده است، گفت: اگر این رویکرد به جای بیانیه های بی محتوای دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس مورد پذیرش و عمل این نهاد قرار گیرد هزینه کمتری به ملت های منطقه تحمیل می شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

سخنگوی وزارت امورخارجه با بیان اینکه رویکرد امیر کویت در سال های اخیر عمدتا خیرخواهانه بوده است، گفت: اگر این رویکرد به جای بیانیه های بی محتوای دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس مورد پذیرش و عمل این نهاد قرار گیرد هزینه کمتری به ملت های منطقه تحمیل می شود.

به گزارش وزارت امور خارجه، بهرام قاسمی در واکنش به بخش هایی از بیانیه نشست سران شورای همکاری خلیج فارس در ریاض که ادعاها و اتهاماتی را متوجه کشورمان کرده است، از ادامه رویکرد غیرسازنده این شورا در قبال جمهوری اسلامی ایران ابراز تاسف کرد.

وی گفت: به نظر می رسد شورای همکاری خلیج فارس تحت تاثیر سیاست ها و رفتارهای اشتباه و مخرب برخی اعضای آن، تبدیل به پوششی برای بیان مواضعی شده است که در راستای محاسبات و سیاست گذاری های اشتباه گذشته قرار دارد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: شورای همکاری خلیج فارس می تواند با در پیش گرفتن رویکردی منطقی، مستقل از ظرفیت خود در مسیر رفع سوء تفاهمات و اختلافات درونی و بیرونی گام بردارد؛ ولی مشاهده می شود که نه تنها این رویکرد را در پیش نگرفته است بلکه از سیاست های تفرقه افکنانه برخی کشورهای فرامنطقه ای به صورت شرم آوری تمجید می کند.

قاسمی اضافه کرد: شورای همکاری خلیج فارس در عمل تبدیل به پوششی برای اعلام سیاست های چند عضو آن شده که به هزینه و نام همه اعضاء مواضعی را بیان کند که هیچ کمکی به حرکت در مسیر صلح و ثبات منطقه ای نمی کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: از نظر جمهوری اسلامی ایران مواضع بیان شده در بیانیه پایانی نشست ریاض الزاما موضع همه اعضاء آن نیست و ناکامی عربستان سعودی در تحقق اهدافش در این نشست را می توان در تناقض بین متن بیانیه با رویکرد عملی برخی از اعضاء آن در قبال جمهوری اسلامی ایران دید.

وی ادامه داد: برخی از اعضای شورای همکاری خلیج فارس با اطلاع و درک درست از سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران و واقعیت های منطقه ای و الزامات همجواری، همواره برای کاهش سوء تفاهمات پیشگام بوده اند.

قاسمی اضافه کرد:رویکرد امیر کویت طی سال های اخیر و از جمله در اجلاس ریاض عمدتا خیرخواهانه و در جهت حل و کاهش اختلافات از طریق ساز و کارهای درون منطقه ای بوده است؛ اگر این رویکرد بجای بیانیه های بی محتوای دبیرخانه شورا، مورد پذیرش و عمل همه سران شورا قرار گیرد هم هزینه کمتری به ملت های منطقه تحمیل می شود و هم دستیابی به صلح و ثبات آسان تر خواهد شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص موضوع جزایر سه گانه ایرانی هم گفت:تکرار ادعاهای واهی در مورد جزایر ایرانی تغییری در واقعیت های تاریخی و جغرافیایی منطقه ایجاد نخواهد کرد و جزایر سه گانه جزء تفکیک ناپذیر قلمرو ایران بوده و خواهند ماند.