پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دکتر سیدحسن هاشمی در مراسم تجلیل از دکتر ایرج فاضل به دلیل بازنشستگی وی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که با حضور مدیران ارشد و اساتید پیشکسوت و برخی از وزرای قبلی بهداشت در دانشگاه علوم شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به این جلسه عنوان کرد: اهمیت بالای این جلسه به دلیل تجلیل از فرزند شایسته ایران زمین دکتر ایرج فاضل عزیز است.
وی افزود: دکتر فاضل ضمن این که دانشمند، جراحی برجسته و موسس پیوند و رشته عروق، رئیس مجمع پیوند اعضا خاورمیانه و موسس انجمنهای علمی در کشور هستند، همچنین دو رهبر در جمهوری اسلامی ایران و سه رئیس جمهور را تحت عمل جراحی قرار داده و شاگردان زیادی را تربیت کردهاند.
وی با بیان مطالبی در رابطه با شخصیت برجسته دکتر فاضل عنوان کرد: پیش از این که وارد جلسه شوم فکر میکردم بگویم که ایشان انقلابی هستند. میخواستم بگویم مسلمان هستند گفتم این هم کفایت نمیکند. دیدم بهترین تعبیر این است که انسانی وارسته و شایسته باشیم؛ چون اگر انسانی وارسته باشیم هم مسلمان و هم انقلابی هستیم.
وی ادامه داد: خیلی از انقلابیها هستند که امروز بویی از اسلام و انسانیت نبردهاند اما ادعای همه این ها را دارند. مسلمان هم زیاد داریم که همان ابتدای اسلام را که با نام خداوند بخشنده و مهربان آغاز میشود را نیز درک نکردهاند.
وی با تقدیر از کارنامه شایسته دکتر ایرج فاضل عنوان کرد: خیلیها ممکن است در پزشکی مانند ایشان کارنامه درخشانی داشته باشند ولی گوهر اخلاقی ایشان نزد کمتر کسی پیدا میشود و به همین دلیل بنده ایشان را ستایش کرده و بسیار دوست دارم.
وی ادامه داد:اگر بخواهم یک کلمه در وصف دکتر فاضل عنوان کنم این است که ایشان یک انسان بامرام است. خیلی خوب است که انسان در زندگی خود مرام داشته باشد. دکتر فاضل رفقای زیادی داشتند که به خاطر بی مرامی و معرفتی در حق ایشان ظلم کردند. ایشان در زمان مهندس موسوی، وزیر علوم و در دوره مرحوم هاشمی رفسنجانی، وزیر بهداشت بودند. که متاسفانه طی این دوران خیلیها در حق ایشان ظلم کردند.
وی با اشاره به برخی از خصایص دکتر فاضل عنوان کرد: با مرامی اجازه داده که ایشان خودش بوده و در طی دوران مسئولیت با خود و جامعه نفاق نداشت، ولی متاسفانه بدبختی امروز جامعه همین است. بنده حدود 60 سال سن دارم و قبل از انقلاب را نیز درک کردهام. متاسفانه اعتراف میکنم هیچ وقت به اندازه امروز دروغ و نفاق نبوده که این مساله برای مسلمانان و در جمهوری اسلامی ایران بسیار بد است.
هاشمی با اشاره به مطلبی از قول یکی از دوستانشان که به مقام شهادت نائل شده، عنوان کرد: از مرامنامه اصناف و گروهها تا اساسنامه قانون اساسی، اخلاق رکنی موثرتر از قانون است و چنانکه جامعه اخلاق گرا، قانونمند نیز خواهد بود و هر جامعه قانونمند، الزاما اخلاقی نیست. در تمامی ادیان اسلامی رعایت اخلاق در مناسبات اسلامی مورد تاکید بوده و اگر میخواهیم رشتههای محبت و دوستی در جامعه تداوم یابد، اختلافات کم رنگ و نوعدوستی پررنگ باشد، راهی جز نیک اندیشی نداریم.
وی در ادامه اظهار کرد: صداقت در رفتار، ملایمت در برخورد با دیگران، تواضع و فروتنی، پرهیز از خودبرتر بینی بخش مهمی از این راه است. یادمان نرود روزی در این دیار رفاقت معنای حرمت و شرافت را داشت. اگر کسی قسم یاد میکرد بدون هیچ قید و شرطی پذیرفته میشد و مردم با مرامشان سنجیده میشدند و حرف و عمل یکی بود، در حالی که امروز خیلیها حرف و شعار میزنند.حالا اما نه میتوان با خیال آسوده به قولها دل خوش کرد و نه به ظاهر افراد اعتماد کرد. گویی از بد روزگار خشکسالی نه تنها رودها را خشک کرده بلکه به مرام و مروت آدمها نیز آسیب زده است.
وزیر بهداشت در خاتمه با تقدیر مجدد از مقام شایسته دکتر فاضل عنوان کرد: دکتر فاضل جزو گوهرهای کمیابی است که امروز توانسته در مرتبهای بالاتر از اخلاق و صد البته گرایشات فکری و سیاسی به کشور و مردم و دین خدمت کند و امیدوارم همچنان سایهشان مستدام باشد.