صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۴۵۱۰۸
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۲ - ۱۶ آذر ۱۳۹۷
محبعلی، مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه در گفت‌وگو با «انتخاب» بررسی کرد؛
قاسم محبعلی، مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه و کارشناس مسائل سیاست خارجی در خصوص اقدام تروریستی اخیر در چابهار با اشاره به رقابت چین و هند در منطقه بلوچستان در هر دو کشو ایران و پاکستان می گوید: ناامن شدن چابهار می تواند هزینه حضور هندی ها و توافق ایران و هند را بالا ببرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

قاسم محبعلی، مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه و کارشناس مسائل سیاست خارجی در خصوص اقدام تروریستی اخیر در چابهار با اشاره به رقابت چین و هند در منطقه بلوچستان در هر دو کشو ایران و پاکستان می گوید: ناامن شدن چابهار می تواند هزینه حضور هندی ها و توافق ایران و هند را بالا ببرد.

قاسم محبعلی در گفت‌وگو با خبرنگار «انتخاب» در خصوص اهمیت امنیت «چابهار» گفت: منطقه بلوچستان همواره منطقه رقابت برای قدرت های منطقه ای و بزرگ بوده است.

وی افزود در واقع زمانی که انگلیسها در هند بودند و روس ها در شمال، این منطقه منطقه‌ای رقابت بوده است. در حال حاضر هم حضور هندی ها از طرف ایرانی و چینی ها از طرف پاکستان، این منطقه را بار دیگر به منطقه رقابت برای قدرت‌های فرامنطقه‌ای تبدیل کرده است.

محبعلی تاکید کرد: شاید یکی از دلایل ناامن شدن چابهار این باشد که قدرت های شرقی یعنی قدرت های پاکستانی و عربی که تمایل ندارند این طرف امن باشد در تلاش هستند از تروریست‌ها برای ناامن کردن این منطقه استفاده کنند.

وی درباره منطقه بلوچستان پاکستان نیز اظهار داشت: در بلوچستان پاکستان، مشکلات منطقه‌ای و قومی نشان می دهد اقوام این منطقه هیچگاه حاکمیت دولت مرکزی اسلام آباد را نپذیرفتند.

او تاکید کرد: این موضوع زمینه سوءاستفاده قدرت‌ها و دولت‌های خارجی را فراهم آورده است. در واقع ناامن شدن این مناطق هم برای ما و هم برای پاکستان هزینه های زیادی را به بار می آورد.

محبعلی خاطرنشان کرد: چین در آن سو در پاکستان سرمایه‌گذاری زیادی کرده است چرا که قصد دارد از طریق یک شاهراه که از پاکستان می‌گذرد و به بندر گواتر در ایران می‌رسد، برای خود مقر درست کند. در واقع چینی ها قصد دارند با سرمایه‌گذاری خود اقیانوس هند را دور بزنند و برای دسترسی به آبهای خلیج فارس و کشورهای عربی، مسیر کوتاه‌تری داشته باشند.

وی یادآور شد: اتفاقی که چندین هفته پیش افتاد و و سرکنسولگری چین در پاکستان مورد حمله قرار گرفت، این سوء تفاهم را ایجاد کرد که شاید آن حمله از سوی هندی ها باشد؛ چرا که هندی ها نمی‌خواهند آن منطقه آرام باشد.

محبعلی در پایان گفت: هم حمله به پاکستان و هم حضور چینی‌ها در این کشور می تواند پاسخ خود را دریافت کرده باشد؛ چراکه ناامن کردن چابهار، هزینه ی حضور هندی ها و توافق ایران و هند را بالا می برد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
خوبه که ارزش و اهمیت چابهار را میدانید و به هندی ها واگزار کردید؟ اگر نمیدانستید چه کار میکردید؟
ناشناس
|
۰۲:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۷
صباح الخیر
جنگ بر سر منافع اقتصادی بین کشورها(چه پنهان و چه اشکار) خیلی وقتهاست که شروع شده است ولی حضرات تازه از خواب بیدار شدند
زریر عباسی
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۶
ان شاء الله که کنفدراسیون ایران بزرگ با حضور 7 کشور ایران و پاکستان و افغانستان و تاجیکستان و جمهوری آذربایجان و عراق و بحرین تشکیل شود . تا تیر دشمنان ایران به سنگ بخورد .