صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۴۴۷۴۱
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۹ - ۱۴ آذر ۱۳۹۷
جلسه شورای امنیت سازمان ملل برای بحث درباره آزمایش موشک های بالستیک ایران که روز سه شنبه پشت درهای بسته برگزار شد بدون صدور بیانیه مشترک پایان یافته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

جلسه شورای امنیت سازمان ملل برای بحث درباره آزمایش موشک های بالستیک ایران که روز سه شنبه پشت درهای بسته برگزار شد بدون صدور بیانیه مشترک پایان یافته است.

در این جلسه که به درخواست فرانسه و بریتانیا برگزار شد، نمایندگان این دو کشور و آمریکا از آزمایش موشکی روز اول دسامبر ایران انتقاد کردند. ایران در دفاع از خود گفت که فعالیت های موشکی اش ناقض قطعنامه های سازمان ملل نیست.

آمریکا خواستار محکومیت ایران به خاطر آزمایش یک موشک بالستیک بود.

نیکی هیلی سفیر این کشور گفت: "آزمایش اخیر یک موشک بالستیک از سوی ایران خطرناک و نگران کننده بود، اما عجیب نبود... جامعه جهانی نمی تواند هر بار که ایران قطعنامه های سازمان ملل را با بی پروایی زیر پا می گذارد، این رفتار را نادیده بگیرد."

او گفت: "اگر شورای امنیت واقعا می خواهد ایران را پاسخگو بشناسد و قطعنامه هایش را اعمال کند، حداقل باید این آزمایش موشکی تحریک آمیز را یک‌صدا محکوم کند."

فرانسه و بریتانیا هم می‌گویند که این آزمایش ها مغایر قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل است که توافق اتمی ۲۰۱۵ میان ایران و قدرت ها را تایید می کرد.

ایران، که در مورد ادعای آزمایش موشکی روز اول دسامبر اظهار نظر نکرده، می گوید که برنامه موشکی اش دفاعی است، موضعی که عموما مورد حمایت روسیه در شورای امنیت است.

دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل در بیانیه ای آمریکا را به ایجاد سردرگمی در مورد عبارت بندی قطعنامه ۲۲۳۱ متهم کرد و گفت که فعالیت های موشکی اش مشروع است.

ایران در مقابل گفت "این آمریکاست که صد در صد ناقض همین قطعنامه است" چون "به طور نامشروع از آن خارج شده."

قطعنامه ۲۲۳۱ از ایران می خواهد از آزمایش موشک هایی با قابلیت حمل کلاهک اتمی خودداری کند، اما مشخصا آن را منع نمی کند.

برنامه موشک های بالستیک ایران از موضوع های بحث انگیز در جریان مذاکرات برجام (توافق اتمی) بود و قطعنامه ۲۲۳۱ هم از همان ابتدا پس از تصویب موضوع قرائت های مختلف بوده است.

گزارش می شود که بریتانیا، فرانسه و آلمان در نامه ای به شورای امنیت که روز سه شنبه توزیع شد نوشتند که موشک های کوتاه برد بالستیک ذوالفقار و قیام که در روز ۳۰ سپتامبر و اول اکتبر آزمایش شد "ماهیتا قادر به حمل سلاح های اتمی هستند."

کارن پیرس، نماینده بریتانیا، پس از این جلسه به خبرنگاران گفت که اعضا "نگرانی های زیادی" درباره آزمایش روز اول دسامبر مطرح کردند.

او گفت: "دلیل مشروعی وجود ندارد که ایران بخواهد این قطعنامه را نقض کند و سخنگوی آنها تظاهر کند که قطعنامه از آنها نمی خواهد چنین موشک هایی نسازند. اگر می خواهید به جامعه جهانی نشان دهید که عضو مسئول این قطعنامه (۲۲۳۱) هستند و واقعا به حفظ صلح و امنیت در منطقه علاقه دارید، نباید این نوع موشک ها را آزمایش کنید."

پیشتر بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، گفته بود: "هیچ قطعنامه‌ای در شورای امنیت برنامه موشکی و یا آزمایش‌های موشکی ایران را ممنوع نکرده است."

مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، روز شنبه گفت که ایران یک فروند موشک بالستیک قادر به حمل کلاهک هسته‌ای را آزمایش کرده است.

یکی از دلایلی که مقامات آمریکایی حکومت ایران را به نقض "روح برجام" متهم کرده بودند ادامه برنامه موشکی و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ بوده است.

این قطعنامه همچنین کشورهای دیگر جهان را از انتقال فناوری و اقلام مورد استفاده در برنامه موشکی ایران منع می‌کند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۴
خیلی خوب کردیم آزمایش کردیم. تمام موشک های با قابلیت مشابه و سیستم های حمله اتمیشون رو نابود کنن، بعد بیان صحبت کنیم.
ناشناس
|
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۴
حالم از این روح قطعنامه و برجام به هم میخوره
آقایی
|
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۴
دلواپس ها - ناراحت شدند. این همه نقشه کشیدند که اروپایی ها رو هم مثل آمریکا از برجام خارج کنند نشد. روز عزای کاسبان تحریم و رانت خواران