صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۴۴۵۲۲
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۲۲ - ۱۲ آذر ۱۳۹۷
مدیر اجرایی موسسه بین المللی مطالعات راهبردی آمریکا طرح ادعاهای جدید موشکی علیه ایران را ناشی از ضعف دستاوردهای واشنگتن در جنگ اقتصادی و روانی دانست و گفت: این آزمایش ها نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد نیست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مارک فیتزپاتریک روز دوشنبه در یادداشتی که در تارنمای موسسه بین المللی مطالعات راهبردی منتشر شد، با تحریک آمیز دانستن این آزمایش ها افزود: قطعنامه 2231 شورای امنیت تنها «خواستار» انجام ندادن آزمایش موشک هایی شده است که برای حمل کلاهک های هسته ای طراحی شده باشند.


دبیر اجرایی این اندیشکده آمریکایی ادامه داد: به همین دلیل در طول 2 سال گذشته، آمریکا و دیگران در بیانیه های محکومیت خود گفته اند که این اقدام «مخالف» یا در «تضاد» با قطعنامه شورای امنیت است.
فیتزپاتریک اضافه کرد: با این حساب چرا آمریکا اکنون ادعا می کند که این آزمایش موشکی نقض قطعنامه است؟ به طور قطع مشاوران حقوقی وزارت خارجه به پمپئو توصیه کرده اند که چنین عبارتی را مطرح نکند.


وی با بیان اینکه این کار پمپئو شاید به خاطر آن باشد که او کمتر به مسایل قانونی توجه دارد، گفت: این هم به خاطر آن است که او در هر کمیپنی برای فشار بر رهبران ایران سرمایه گذاری می کند. به نظر می رسد در جنگ اقتصادی و روانی چیزی به دست نیامده است.


مدیر اجرایی موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک آمریکا افزود: نمونه دیگر آن که آمریکا در ماه گذشته ادعا کرد که ایران برنامه تسلیحات شیمیایی غیرقانونی خود را حفظ کرده است. در حالی که در همین اواخر در ماه مارس آمریکا تنها گفت نمی تواند تایید کند که ایران تسلیحات شیمیایی ندارد؛ اما اکنون آن را مثبت اعلام می کند.


فیتزپاتریک ادامه داد: بعید است که شواهد جدید برنامه سلاح شیمیایی در چند ماه گذشته ظهور کرده باشد. در عوض، یک سیاست جدید پس از آنکه ایران با همه آنها مواجه شد، مطرح می شود. آیا اطلاعات به تناسب سیاست تنظیم می شود؟


وی با اشاره به اظهارات پمپئو که موشک جدید آزمایش شده در اول دسامبر می تواند بخشی از اروپا را هدف قرار دهد و کلاهک های چندگانه را حمل کند، اظهار کرد: با این حال، به یاد داشته باشید که این دو خصوصیات بر هم اثر معکوس دارند؛ کلاهک ها و وزن بیشتر، برد موشک را کمتر می کند. به علاوه، گوشه جنوب شرقی اروپا دلیلی برای ترس از ایران نیست.


این تحلیلگر مسایل بین الملل البته با این ادعا که الگوهای اغراق شده، آنچه را که او رفتار خطرناک ایران دانست، تضعیف می کند؛ نگران کننده ترین این مسایل را عرضه موشک و راکت به حوثی ها و حزب الله نامید.


فیتزپاتریک با بیان اینکه سیاست آمریکا در مقابله با انتقال چنین تسلیحاتی پر از تناقض است، تاکید کرد: ارائه درخواست برای توقف چنین انتقالاتی به همراه ده ها درخواست دیگر، دلیلی است که ایران هرگز آنها را نمی پذیرد. آمریکا هم هیچ اهرمی برای ممانعت از تجارت سلاح ندارد.


وی همچنین بهترین پاسخ به جنگ یمن را ترتیب دادن آتش بسی دانست که پمپئو و متیس به دنبال آن هستند و گفت: ایالات متحده باید با مهره تسلیحات برای متقاعد کردن شرکای عرب به مذاکره، بازی کند. برعکس، دولت ترامپ حمایت خود را از اقدام نظامی ائتلاف سعودی در یمن به دو برابر افزایش می دهد.


این تحلیلگر مسایل بین المللی به تهدید نظامی برایان هوک علیه ایران هم اشاره کرد و افزود: هوک گفت مساله یمن به ایران ارتباط ندارد. همین امر ممکن است درباره مداخله نظامی آمریکا در آنجا گفته شود.


فیتزپاتریک به قطعنامه 2231 شورای امنیت هم اشاره کرد و یادآور شد: این قطعنامه از همه اعضا می خواهد از تضعیف برجام خودداری کنند. هرکسی که ادعا می کند ایران این قطعنامه را نقض می کند، به این نتیجه هم رسیده است که آمریکا با خروج از این توافق، قطعنامه را نقض کرده است.

منبع: ایرنا