صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۴۳۲۷۱
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۳ - ۰۶ آذر ۱۳۹۷
یحیی آل اسحاق دستورالعمل اخیر بانک مرکزی درباره بازگشت ارز حاصل از صادرات را تصمیمی مناسب باتوجه شرایط کشور ارزیابی کرد و گفت که معافیت در نظر گرفته شده برای صادرکنندگانی که مجموع صادراتشان تا یک یا سه میلیون یورو است عمده صادرکنندگان متوسط ما را دربرمی گیرد و از این لحاظ کمکی به این صادرکنندگان محسوب می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

یحیی آل اسحاق دستورالعمل اخیر بانک مرکزی درباره بازگشت ارز حاصل از صادرات را تصمیمی مناسب باتوجه شرایط کشور ارزیابی کرد و گفت: معافیت در نظر گرفته شده برای صادرکنندگانی که مجموع صادراتشان تا یک یا سه میلیون یورو است عمده صادرکنندگان متوسط ما را دربرمی گیرد و از این لحاظ کمکی به این صادرکنندگان محسوب می‌شود.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه صادرکنندگان بزرگ ملزم به بازگشت ارز به کشور هستند،‌ تأکید کرد: صادرکنندگان بزرگ معمولاً شرکت‌های پتروشیمی و فولادند که مجموع صادراتشان بیش از ده میلیون یورو است و این شرکت ها در قبال کشور مسئولند و باید این پول را به چرخه اقتصاد بازگردانند. چراکه برخی از آنها، مواد اولیه خود را به قیمتی حتی ارزان‌تر از نرخ نیمایی تهیه می‌کنند. همچنین با بازگشت ارز ناشی از صادرات به چرخه اقتصاد ارز به دست قاچاقچیان و دلالان نمی‌افتد.

این عضو اتاق بازرگانی درخصوص بازار متشکل ارزی تصریح کرد: راه‌اندازی بازار متشکل ارزی در صورتی کارساز است که قیمت بازار آزاد و سایر بازارها به این واسطه تعدیل و به یکدیگر نزدیک شود و البته به صورت همزمان هماهنگی‌ها میان بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای روان شدن معاملات در سامانه نیما به عمل آید.

وی سرمایه‌گذاری در بازار ارز را امری پرمخاطره دانست و گفت: سرمایه‌گذاری در بازار ارز نوعی قمار است و قطعاً مردم با حضور در این بازار آسیب هایی را متوجه سرمایه‌های خود می‌کنند، مخصوصاً اینکه سیاست بانک مرکزی این است که نرخ را در بازار سوم کاهش دهد تا این گونه از فعالیت‌های قاچاقچیان، سفته‌بازان و دلالان جلوگیری کند.

این فعال اقتصادی گفت: بانک مرکزی باید بتواند ریال را کنترل کند برای مثال سیاست صحیحی درقبال نقل و انتقالات و تراکنش‌های کارتی اتخاذ شده است، چراکه در شرایط فعلی برای مثال قاچاقچیان به واسطه همین تراکنش‌ها ریال را به ارز تبدیل می‌کنند و در بازار ارز اخلال ایجاد می‌کنند.