پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : حسین نحوینژاد با بیان اینکه ابتدا ایده راهاندازی کافه دانتیسم، با هدف مشارکت اجتماعی مبتلایان به سندرم داون و همچنین اوتیسم، نوآورانه و خوب بود، گفت: این طرح در قالب گروهی و تشکلی به سازمان بهزیستی ارائه نشد بلکه موسس این کافه به شکل فردی از تسهیلات سازمان بهزیستی بهره مند شد، سازمان بهزیستی نیز با هدف حمایت معنوی از افرادی که مبتلایان به سندروم داون و اوتیسم بودند، این تسهیلات را در اختیار صاحب ایده این کافه قرار داد.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی با بیان اینکه سازمان بهزیستی از ابتدا از این طرح که تعدادی از کودکان مبتلا به سندروم داون و اوتیسم را وارد فضای کار و اشتغال کرده بود، حمایت کرد، تصریح کرد: این درحالیست که مدتی بعد از راهاندازی کافه دانتیسم، گردانندگان آن با خود خانواده کودکانی که در این محل شاغل بودند دچار مشکل و چالش شدند.
نحوی نژاد افزود: این افراد فکر میکردند با راه اندازی این کافه صاحب یک «برند» شدهاند و این «برند» قابل فروش است. به دنبال این اختلافات ابتدا سازمان بهزیستی بنا داشت تا میانجیگر این اختلاف باشد. در نهایت نیز با میانجیگری برخی سازمانهای مردم نهاد، مشکل تا حدی برطرف شد.
وی با بیان اینکه هر کسب و کاری در کنار طرح اولیه و مجوز برای ادامه کار نیاز به تخصص و مهارت کافی نیز دارد، ادامه داد: اعتماد، فرهنگسازی، هم دلی و نگاه تخصصی از جمله نکات ضروری ادامه پیدا کردن هر کسب و کاری هستند که در صورت نبود آنها، کسب و کار مذکور نیز با شکست رو به رو میشود.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به اظهارات یکی از اعضای شورای شهر در صفحات مجازی با این محتوا که کافه دانتیسم به علت عدم حمایت سازمان بهزیستی در آستانه تعطیلی قرار دارد، نیز گفت: این دست اظهارات بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد، چرا که سازمان بهزیستی از همان ابتدا تمام حمایتهای خود را برای راهاندازی این کافه به کار برد، اما هیچ جایی گفته نشده است که سازمان بهزیستی باید تا انتهای یک کسب و کار هزینه آن را پرداخت کند.
نحوینژاد افزود: این درحالیست که باید به جای این دست دلسوزیها پرسید شهرداری و شورای شهر تا چه حد از ظرفیت موجود خودشان برای اشتغال معلولان استفاده کردهاند؟ الان دکههای روزنامه فروشی زیادی در سطح شهر در اختیار شهرداری قرار دارد. آیا شهرداری نمیتواند از این ظرفیت برای اشتغال معلولان استفاده کند؟ همچنین حدود 20 درصد از منابع شهرداری باید صرف فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی شود، باید پرسید معلولان صاحب چه سهمی از این منابع هستند؟
وی با اشاره به نحوه حمایت سازمان بهزیستی از راهاندازی کسب و کار برای معلولان و یا سایر افراد تحت پوشش این سازمان افزود: این افراد به دو شکل میتوانند از تسهیلات و حمایتهای سازمان بهزیستی بهرهمند شوند. مورد اول زمانی است که متقاضیان به شکل فردی به سازمان مراجعه میکنند و مورد دوم نیز مربوط به زمانی است که افراد به شکل گروهی و تشکلی در قالب راهاندازی کارگاهها و ... خواستار دریافت تسهیلات هستند. در این حالت آنها باید حتما برای راهاندازی کسب و کارشان، در کنار طرح و برنامه اقتصادی، مجوز نیز داشته باشند.
«کافه دانتیسم» اردیبهشت ماه سال جاری با هدف اشتغال زایی و مشارکت اجتماعی تعدادی از کودکان مبتلا به سندرم داون و اوتیسم با همت یکی از مربیان و فعالان این حوزه آغاز به کار کرد. بخش اعظمی از هزینه راهاندازی این کافه با حمایت سازمان بهزیستی تامین و در روزهای آغاز به کار نیز با استقبال خوب شهروندان رو به رو شد، این درحالیست که این کافه مدتی است در آستانه تعطیلی قرار گرفته است.