صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۴۲۱۳۱
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۰۸ - ۳۰ آبان ۱۳۹۷
وزیر خارجه ترکیه در دیدار با همتای آمریکایی خود گفت که قرارداد خرید سامانه های دفاعی اس 400 از روسیه نهایی شده است و دیگر قابل برگشت نیست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 وزیر خارجه ترکیه در دیدار با همتای آمریکایی خود گفت که قرارداد خرید سامانه های دفاعی اس 400 از روسیه نهایی شده است و دیگر قابل برگشت نیست.

مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در دیدار با مایک پمپئو همتای آمریکایی خود بر نهایی بودن قرارداد خرید سامانه های دفاع موشکی اس 400 از روسیه تاکید کرد.
وی با بیان اینکه قرارداد جاری میان آنکارا و مسکو نهایی شده و ترکیه امکان لغو آن را ندارد، افزود: اما ما تجهیزات دفاعی دیگری نیز لازم داریم که می توانیم از متحدانمان خریداری کنیم.
چاووش اوغلو در حالی خرید اس 400 از روسیه را غیر قابل بازگشت می داند که این خرید نظامی آنکارا عصبانیت ایالات متحده و دیگر هم پیمانان این کشور در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را در پی داشته است.
به گزارش ایرنا، ترکیه با قطع امید از تامین نیاز به سامانه های موشکی دفاعی خود از سوی همپیمانان خود در ناتو و به ویژه آمریکا، اواخر سال گذشته میلادی قرارداد رسمی خرید سامانه موشکی اس 400 از روسیه را امضا کرد.
براساس این توافق، در مجموع دو سامانه موشکی به آنکارا تحویل داده می شود که اولین سامانه اس 400 در اواخر سال 2019 وارد ترکیه شده و کنترل این سامانه های خریداری شده در اختیار نیروهای مسلح این کشور قرار خواهد گرفت.
رسانه های ترکیه اوایل سال جاری میلادی از نگرانی آمریکایی ها نسبت به خرید موشک اس 400 روسی توسط دولت آنکارا خبر دادند.
ترکیه که از سال 1952 عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) است، از سامانه های پدافند هوایی این سازمان برای پوشش هوایی استفاده می کرد، اما با خروج جنگ افزارهای دفاع هوایی پاتریوت آمریکا و آلمان از ترکیه در سال 2015، آنکارا خرید سامانه های پدافند موشکی اس 400 را در اولویت قرار داد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه نیز پیشتر گفت که کشورش به زودی سامانه های دفاع موشکی اس 400 خریداری شده را از روسیه تحویل خواهد گرفت.
اردوغان به نیاز کشورش به سامانه های دفاع موشکی اشاره کرد و افزود: ترکیه به اندازه شراکت و همکاری با اروپا و آمریکا به همکاری با دیگر کشورها نیز نیاز دارد.

منبع: ایرنا