پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بلومبرگ نوشت: نمادهای «گارگران مشغول کارند» همه جا دیده میشود و آسمانخراشها در سراسر شهر دیده میشوند؛ اما هیچ کسی برای سکنی گزیدن در دفاتر جدید و ساختمانهای مجلل نمیرود. شمار فروشگاههای فعال در مراکز خرید بزرگ دبی کاهش یافته و رستورانها خالیتر از همیشه هستند.
با افزایش سرسامآور هزینههای زندگی و تجارت، مهاجران که شاهرگ اقتصادی شهر بودند، لوازم خود را جمع کردهاند و به کشور خود بازگشتهاند. دفاتر اصلی شرکتها از هواپیمایی امارات گرفته تا املاک عمار، همگی از گزارشهای سود خود در سه ماهه سوم سال جاری میلادی ابراز نارضایتی میکنند. بازار سهام هم بدترین سال خود از ۲۰۰۸ را تجربه میکند.
جنگ یا تجارت؟
دبی به نوعی سوییس خلیج فارس به شمار میرفت و مکانی برای کسبوکار به دور از خشونتهای متداول در خاورمیانه بود. اما اکنون امارات متحده عربی نقشی فعالانه در درگیریهای منطقهای از جنگ در لیبی و یمن گرفته تا تحریم قطر به رهبری عربستان سعودی، ایفا میکند.
در واقع شما میتوانید با همسایگان خود وارد جنگ شوید یا با آنها تجارت کنید. انجام هر دو کار بطور همزمان واقعا دشوار و تقریبا غیرممکن است.
یک اتفاق غیرمنتظره ناخوشایند
داستانها درباره اینکه به شهروندان قطری دستور دادهاند از امارات متحده عربی خارج شوند، شوک وحشتناکی به کسبوکارها در دبی بود. اتفاق ناخوشایندتر این بود که شرکتهای واقع در امارات متحده عربی دریافتند دیگر نمیتوانند کالاها را بطور مستقیم از طریق هوایی یا دریایی به دوحه بفرستند.
دبی دوباره برمیگردد؟
در این میان برخی میگوید دبی پیشتر هم دچار رکود شده اما توانسته است مجددا به شکوفایی برسد و در واقع این یک بخشی از چرخه بازار است و دولت حاکم بر ابوظبی وعده محرکهای اقتصادی به ارزش ۱۴ میلیارد دلار را در بازه زمانی سه ساله مطرح کرده است.
اعطای روادید نیز قرار است تسهیل شود تا مهاجران که ۸۰ درصد جمعیت دبی را تشکیل میدهند، مشکلات کمتری برای ورود و اقامت داشته باشند. باید منتظر ماند دیدی آیا سوئیس خاورمیانه میتواند از رکود خارج شود مجدد به روزهای پررونق خود بازگردد یا خیر؟
منبع: فرارو