صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۴۱۳۲۲
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۲۱ - ۲۵ آبان ۱۳۹۷
رئیس انجمن دیابت استان اردبیل گفت: در کشور 7 میلیون دیابتی شناسایی شده و به همین تعداد نیز بیمار دیابتی از بیماری خود مطلع نیستند.عدم رعایت رژیم غذایی سالم به ویژه خوردن غذاهای پرچرب و مصرف نکردن روزانه میوه و سبزی و کم‌تحرکی عاملی بر تشدید این بیماری بوده که اگر توجه نکنیم در 20 سال آینده تعداد بیماران به دو برابر خواهد رسید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس انجمن دیابت استان اردبیل گفت: در کشور 7 میلیون دیابتی شناسایی شده و به همین تعداد نیز بیمار دیابتی از بیماری خود مطلع نیستند.

به گزارش ایسنا،، منوچهر ایران‌پرور در سمینار علمی پیشگیری از دیابت که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در اردبیل برگزار شد، اظهار کرد:  عدم رعایت رژیم غذایی سالم به ویژه خوردن غذاهای پرچرب و مصرف نکردن روزانه میوه و سبزی و کم‌تحرکی عاملی بر تشدید این بیماری بوده که اگر توجه نکنیم در 20 سال آینده تعداد بیماران به دو برابر خواهد رسید.

رئیس انجمن دیابت استان اردبیل میزان شیوع این بیماری را در بزرگسالان 11 درصد اعلام کرد و گفت: گسترش این بیماری سلامت همه افراد جامعه را تهدید می‌کند و اگر به سبک صحیح زندگی به ویژه تحرک 30 دقیقه‌ای روزانه و کاهش غذاهای پرچرب و موادقندی بی‌تفاوت باشیم امکان ابتلای این بیماری برای هر فرد وجود دارد.

ایران‌پرور افزود: در استان اردبیل بین 70 تا 80 هزار بیمار دیابتی داریم که تنها 20 هزار نفر از آنها شناسایی و در بانک اطلاعاتی مشخصات آنها به ثبت رسیده که انتظار می‌رود سایر افراد نیز اطلاعات خود را در این سامانه ثبت کنند.

وی به افزایش بیماری دیابت در بین کودکان به ویژه نوع دو اشاره و تصریح کرد: به دنبال شیوع دیابت نوع یک در کودکان به ویژه کودکان چاق ما در سال‌های اخیر شاهد گسترش دیابت نوع دو در کودکان هستیم که به خانواده‌ها توصیه می‌کنیم از خوردن غذاهای فست‌فود و آماده فرزندانشان را برحذر کنند و آنها را به سمت ورزش و تحرک بیشتر سوق داده و موادغذایی پرکالری نظیر کیک و کلوچه و چیپس و پفک را به هیچ وجه برای فرزندان خود نخرند.

خانه دیابت در اردبیل افتتاح شد

 منوچهر ایران‌پرور، رئیس انجمن دیابت استان اردبیل در  مراسم افتتاح خانه دیابت در اردبیل اظهار کرد: بعد از گذشت 10 سال از کلنگ‌زنی این پروژه به همت خیرین و با حمایت مسئولان استانی موفق شدیم تا خانه دیابت را که در حقیقت کلینیک تخصصی برای ارائه خدمات به بیماران دیابتی است راه‌اندازی کنیم. زمین این مجموعه وقفی بوده و توسط مرحوم قوامی اهدا شده و با همکاری خانواده رئیسی، صادقی و علی‌محمدیان موفق شدیم در این یک دهه خانه دیابت اردبیل را به عنوان یک کلینیک تخصصی احداث و راه‌اندازی کنیم.


وی با قدردانی از پزشکان استان در کمک به این مجموعه به نیت خیرخواهانه به ویژه در ارائه برنامه‌های آموزشی و درمانی به بیماران و مخاطبان گفت: در چند روز گذشته بیش از 50 بیمار دیابتی از آموزش‌های این مرکز بهره‌مند شدند و قرار است با کمک پزشکان متخصص بخش چشم، قلب، آزمایشگاه، مجموعه پلی‌کلینیک و سایر مجموعه‌های درمانی و خدمات‌رسانی به بیماران دیابت راه‌اندازی شود.


رئیس انجمن دیابت استان اردبیل افزود: خانه دیابت استان اردبیل که در آن خدمات سلامتی و همچنین ورزشی برای بیماران ارائه می‌شود در یک فضای متفاوت از فضای درمانگاهی و به شکل دلپذیر آماده شده تا با کمترین ناراحتی بیماران دیابتی بتوانند از خدمات این مجموعه استفاده کنند. ما انتظار داریم دانشگاه علوم پزشکی و سایر پزشکان و خیرین در تجهیز کامل این مجموعه کمک‌کار ما باشند تا بتوانیم با آگاهی‌بخشی به افراد جامعه خطر بیماری دیابت را به حداقل برسانیم.


وی از تغذیه سالم همراه با ورزش به عنوان عناصر موثر در کنترل و پیشگیری از بیماری دیابت یاد کرد و گفت: کم‌تحرکی زمینه بروز بیماری‌های مختلف به ویژه دیابت را فراهم می‌آورد که خانواده‌ها باید مراقبت بیشتری را از فرزندان خود داشته باشند تا آنها گرفتار بیماری چاقی و عوارض ناشی از آن نشوند.

استان اردبیل چاق‌ترین استان کشور است

محمدرضا رضائی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز گفت: استان اردبیل چاق‌ترین استان کشور است به طوری که از متوسط کشوری در زمینه چاقی آمار آن بیشتر است.


وی اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی در صدور مجوزها و برخی حمایت‌های معنوی در کنار این مجموعه بوده و تلاش می‌کند تا در ادامه کار برای کنترل و پیشگیری از بیماری دیابت که هزینه زیادی را نیز به ما تحمیل می‌کند کمک‌کار خانه دیابت باشد.


وی با بیان اینکه تلاش خواهیم کرد تا در این مجموعه بخش‌های مختلف ارائه خدمات به بیماران از بخش قلب و چشم گرفته تا آزمایشگاه و داروخانه و سایر بخش‌های تخصصی را راه‌اندازی کنیم، خاطرنشان کرد: امیدواریم چنین مجموعه‌های خیریه‌ای که به شکل خودگردان فعالیت می‌کنند با کمک خود خیرین و عموم همشهریان بیش از گذشته فعال بوده و زمینه خدمات‌رسان به نیازمندان جامعه را فراهم کنیم.


معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به عوارض خطرناک بیماری دیابت به ویژه عوارض چشمی و قطع عضو اشاره کرد و گفت: ما اگر در کنترل و پیشگیری از این بیماری موفق عمل کنیم قطعا تخت‌های CCU و جراحی ما با کمترین حضور و تقاضای بیماران روبرو خواهد شد.

رضائی افزود: بسیاری از بیماران دیابتی که در حال دیالیز و در انتظار پیوند کلیه هستند با مشکلات جدی روبرو هستند به طوری که روز به روز بر تعداد این بیماران افزوده می‌شود و سالانه 10 درصد رشد بیماران را در نیاز به دستگاه‌های دیالیز و پیوند کلیه شاهد هستیم.

 
وی، نسبت تعداد بیماران را به تحت و دستگاه‌های دیالیز پنج به یک اعلام و تصریح کرد: آمار بیماران دیابتی و افزایش روز به روز آنها نگران‌کننده است و با توجه به اینکه این بیماری فاقد هرگونه علامت و نشانه است عوارض مبتلایان به این بیماری نیز دغدغه‌ها و نگرانی‌های ما را چندین برابر کرده است.


معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ضرورت توجه به تحرک بدنی و انجام فعالیت‌های ورزشی را یادآور شد و گفت: ساختار شهر اردبیل به گونه‌ای است که مردم گرفتار کم‌تحرکی هستند در حالی که باید روزانه نیم ساعت ورزش در دستور کار قرار گیرد