صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۴۱۱۷۸
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۰۸ - ۲۵ آبان ۱۳۹۷
دومین ماهواره مخابراتی قطر با نام 'سهیل ۲' از طریق موشک ماهواره بر ' فالکون ۹ ' در تاسیسات اسپیس ایکس (spaceX) واقع در مرکز فضایی جان اف کندی در کیپ کاناورال ایالت فلوریدای آمریکا به فضا پرتاب شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دومین ماهواره مخابراتی قطر با نام 'سهیل ۲' از طریق موشک ماهواره بر ' فالکون ۹ ' در تاسیسات اسپیس ایکس (spaceX) واقع در مرکز فضایی جان اف کندی در کیپ کاناورال ایالت فلوریدای آمریکا به فضا پرتاب شد.

این مرکز محل پرتاب سفینه‌ها و موشک‌های فضایی سازمان فضایی آمریکا (ناسا) محسوب می‌شود و حدود ۱۷ هزار پرسنل دارد.
به گزارش بامداد جمعه ایرنا، خبرگزاری دولتی قطر (قنا) با اعلام این مطلب افزود: این ماهواره مکمل ماهواره 'سهیل ۱' و در ساخت آن جدیدترین فنآوری‌های روز به کار رفته است.
این گزارش می‌افزاید: قرارداد ساخت ماهواره سهیل ۲ در سال ۲۰۱۴ میلادی با شرکت میتسوبیشی ژاپن به امضا رسید.
در مراسم پرتاب این ماهواره 'خالد العطیه ' معاون نخست وزیر و وزیر دفاع قطر حضور داشت.
پرتاب این ماهواره ۱۷ ماه بعد از آن انجام می‌شود که عربستان، امارات، بحرین و مصر با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم تمامی روابط خود با این کشور را قطع کردند و مرز‌های زمینی، دریایی و هوایی را هم به روی قطر بستند.
'سهیل ۱' به عنوان نخستین ماهواره قطر از 'پایگاه فضایی اروپا' در شهر 'کورو' واقع در گویان فرانسه در شمال آمریکای جنوبی و به وسیله ماهواره بر 'آریان ۵ 'اوت سال ۲۰۱۳ (شهریور ۹۲) به فضا پرتاب شد و همزمان با روز ملی این کشور (۱۸ دسامبر) فعالیت خود را آغاز کرد.
ماهواره 'سهیل ۱' که با همکاری شرکت فرانسوی 'یوتل ست' راه اندازی شد، دارای هشت فرکانس است و ظرفیت پخش ۱۴۰ شبکه تلویزیونی با کیفیت معمولی (SD) و ۳۰ شبکه دیگر با کیفیت بالا (HD) را دارد.
شکل گیری ایده پرتاب ماهواره به فضا در واقع ناشی از تلاش قطر برای تضمین طرح‌های بلندپروازانه جهت دستیابی به استقلال در زمینه ارائه خدمات رسانه‌ای هدفمند بود.
بعد از آزار و اذیت‌های برخی کشور‌های عربی به ویژه عربستان نسبت به موضع گیری‌های شبکه خبری الجزیره، دوحه برای کنترل و در اختیار گرفتن پخش ماهواره‌ای شبکه‌های خود، اقدام به تهیه و پرتاب ماهواره‌های مخابراتی کرد.