صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۴۰۹۵۵
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۹ - ۲۳ آبان ۱۳۹۷
یک تحلیل‌گر طلا و ارز گفت که انتظار بر این نبود که قیمت‌ها افزایش پیدا کند، بلکه انتظار می‌رفت روند قیمت‌ها کاهشی شوند. با ۴۰۰ درصد افزایش قیمت دلار نقدینگی فرصت تعدیل ندارد. توانایی سیستم برای حفظ یا بالا بردن قیمت دلار دیگر توانایی سابق نیست. به لحاظ فیزیکی هم حساب کنیم ارزش پول ملی در برابر دلار کاهش پیدا کرده و زورش برای حفظ قیمت دلار یا افزایش آن کاهش پیدا کرده است؛ بنابراین چیز عجیبی نیست که در برابر ۴۰۰ درصد افزایش قیمت شما شاهد میزانی از اصلاح قیمت باشیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

برخی گزارش‌ها از بازار حاکی از عقب نشینی قیمت دلار است. حتی قیمت ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان نیز شنیده می‌شود. اما علت این کاهش قیمت دلار چیست؟

میثم رادپور، تحلیل‌گر طلا و ارز کاهش قیمت دلار را طبیعی می‌داند. او می‌گوید: الان از ۱۳ آبان و تحریمی که قرار بود اعمال شود عبور کردیم. بازار بر اثر برآوردی که از آینده، تحریم ها، اوضاع اقتصادی و اقدامات دولت داشته نسبت به ۱۳ آبان واکنش بیش از اندازه نشان داد. این روز گذشته و حالا بازار که می‌بیند واکنش بیش از اندازه نشان داده در حال اصلاح و تعدیل قیمت ارز است.

او ادامه می‌دهد: اتفاقا انتظار بر این نبود که قیمت‌ها افزایش پیدا کند، بلکه انتظار می‌رفت روند قیمت‌ها کاهشی شوند. با ۴۰۰ درصد افزایش قیمت دلار نقدینگی فرصت تعدیل ندارد. توانایی سیستم برای حفظ یا بالا بردن قیمت دلار دیگر توانایی سابق نیست. به لحاظ فیزیکی هم حساب کنیم ارزش پول ملی در برابر دلار کاهش پیدا کرده و زورش برای حفظ قیمت دلار یا افزایش آن کاهش پیدا کرده است؛ بنابراین چیز عجیبی نیست که در برابر ۴۰۰ درصد افزایش قیمت شما شاهد میزانی از اصلاح قیمت باشیم.

این تحلیلگر بازار ارز معتقد است: به صورت مشخص نمی‌توان گفت دلار به چه قیمتی خواهد رسید. تعداد متغیر‌ها زیاد هستند و ما اطلاعاتی درباره آن‌ها نداریم. ممکن است دولت دست به اقداماتی بزند که نه تنها ما بلکه خودش هم ذهنیتی درباره آن‌ها ندارد. یا امکان دارد آمریکا تصمیماتی بگیرد که این تصمیم‌ها به بازار فشار می‌آورد. برای ما این روشن است که بعد از فروکش کردن گرد و خاک‌ها ماهیت واقعی اقتصاد است وارد عمل می‌شود.

رادپور می‌گوید: آنچه می‌شود فهمید آن است که با این قیمت‌های دلار، به شدت در رکود خواهیم بود. واردات به خاطر کاهش تقاضا کاهش پیدا می‌کند. حجم تولیدات بسیاری از تولیدکنندگان چه برای مصرف داخلی چه برای صادرات کم خواهد شد چرا که هم به خاطر افزایش قیمت‌ها نمی‌توانند سرمایه مورد نیاز سرمایه در گردش را تامین کنند و هم آنکه بودجه واقعی خانوار‌ها و تقاضا برای اجناس کاهش پیدا کرده است.

او با بیان اینکه شوک ارزی چند ماه گذشته بیش از توان واقعی اقتصاد بود می‌گوید: اقتصاد ما قیمت ۱۷-۱۸ هزار تومان دلار را به سختی برمی تابد. این قیمت‌ها معطوف به یک فروپاشی مالی است. اما رفته رفته یک آرامش به وجود می‌آید. اخبار تکراری می‌شود، بازار هم می‌بیند آنچه در ذهنش اتفاق افتاده نسبت به آنچه واقعا رخ داده بزرگتر بوده است. در این شرایط بخش واقعی اقتصاد است که درازمدت را تامین می‌کند. با این قیمت دلار نیز بخش واقعی اقتصاد از پاسخ گویی به تقاضا ناتوان است. پول در بازار کم شده و تقاضا نمی‌توانست بیشتر شود.

رادپور در پایان در ارتباط با احتمال افزایش قیمت دلار پاسخ می‌دهد: برای افزایش بیشتر قیمت‌ها به شوک‌های جدی تری نیاز است. فروش نفت فعلا متوقف نشده و این یک متغیر کلیدی برای ماست. همچنین مشکل‌های جدی برای شرکت‌های پتروشیمی و صادرکننده کانی‌های فلزی اتفاق نیفتاده و این چنین مشاهده می‌کنیم که قیمت ارز در بازار به نقطه کنونی رسیده است.

منبع : فرارو