صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۳۸۶۹۵
تاریخ انتشار: ۲۶ : ۱۲ - ۱۱ آبان ۱۳۹۷
بلومبرگ با استناد به گفته یکی از مقامات آمریکایی خبر داد دولت آمریکا موافقت کرده که به هشت کشور از جمله متحدان نزدیک خود مانند کره جنوبی و ژاپن و همین طور هند اجازه دهد که پس از اعمال دور دوم تحریم‌ها بر ایران در هفته آینده، به خرید نفت از ایران ادامه دهند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

بلومبرگ با استناد به گفته یکی از مقامات آمریکایی خبر داد دولت آمریکا موافقت کرده که به هشت کشور از جمله متحدان نزدیک خود مانند کره جنوبی و ژاپن و همین طور هند اجازه دهد که پس از اعمال دور دوم تحریم‌ها بر ایران در هفته آینده، به خرید نفت از ایران ادامه دهند.

به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، بزرگ‌ترین مشتریان نفتی ایران که همگی در آسیا هستند به دنبال معافیت از تحریم‌ها بودند تا به آن‌ها اجازه دهند مقداری از نفت ایران را خریداری کنند.

بلومبرگ خبر داد کره جنوبی و ژاپن که از متحدان نزدیک آمریکا هستند و همین‌طور کشور هند که به طور قابل ملاحظه‌ای به تامین شدن از طرف ایران احتیاج دارد مورد اغماض از تحریم‌ها واقع شده‌اند و افزون بر این انتظار می‌رفت لیستی از تمام کشورهایی که از این تحریم‌ها معافیت‌هایی شامل حال‌شان می‌شود در روز دوشنبه منتشر شود.

یکی از مقامات چینی به رویترز گفت: مذاکرات با دولت آمریکا ادامه‌ دار بود و انتظار می‌رفت نتیجه‌ای در طی چند روز آینده به دست بیاید.

کلیتون آلن، تحلیل‌گر هیت سکیوریتیز در یادداشتی در روز جمعه گفت: ما فکر می‌کنیم ترامپ با این موافقت کرد که چین هم مشابه دستورالعملی که هند و کره جنوبی دریافت کرده‌اند، تا میزانی واردات داشته باشد.

آلن همچنین در این باره گفت: ایالات متحده آمریکا ممکن است از اعمال این معافیت‌ها برای به تعویق انداختن جریان اجرایی شدن استفاده کند اما این معافیت‌ها نامحدود نخواهند بود.

اگرچه تحلیلگران می‌گویند هرگونه معافیت بالقوه‌ای از تحریم‌های نفتی ایران تنها به صورت موقت خواهد بود.

به گزارش ایسنا، رویترز پیش از این نوشته بود: به نظر می‌آید آمریکا قصد دارد نسبت به هم‌پیمانان خود در زمینه تحریم‌های علیه ایران، نرمش به خرج دهد.

این خبرگزاری انگلیسی در پی اظهارات جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا نوشت، به نظر می‌آید که آمریکا قصد دارد هم‌زمان با اعلام بخش دوم تحریم‌های علیه ایران، نسبت به مشکلات هم‌پیمانان خود نرمش به خرج دهد.

بولتون در این باره گفته بود:واشنگتن با اعمال تحریم‌ها علیه ایران به دنبال تحت فشار قرار دادن این کشور است اما نمی‌خواهد به متحدان آمریکا که به این نفت وابسته هستند، لطمه بزند.

روزنامه هندی اکونومیک تایمز به تازگی گزارش داد که آمریکا با معافیت شرکت‌های نفتی هند از تحریم‌های ایران موافقت کرده است.

مشاور امنیت ملی آمریکا در ادامه بیان کرد: دولت این مسئله را درک می‌کند که برخی کشورهای به لحاظ ژئوپولتیک نزدیک به ایران و دیگر کشورها قادر نباشند تا واردات نفت از ایران را به‌طور سریع قطع کنند. به همین دلیل آمریکا در نظر دارد هنگام شروع بخش دوم تحریم‌ها برای این کشورها استثنا قائل شود.

چین، هند و ترکیه جزو پنج کشوری هستند که بزرگترین واردکننده نفت از ایران محسوب می‌شوند. این کشورها گفته‌اند که نمی‌توانند به طور کامل خرید نفت از ایران را متوقف کنند. کره جنوبی نیز به تازگی از آمریکا خواسته است تا بیشترین نرمش را نشان دهد و خواستار مستثنی شدن از این تحریم‌ها برای ادامه واردات نفت از ایران شده بودوزارت خارجه آمریکا هفته جاری اعلام کرد سرگرم بررسی معافیت‌های احتمالی از تحریم‌های نفتی ایران برای برخی از کشورها است که وارداتشان را به میزان قابل توجهی کاهش داده‌اند.