صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۳۷۲۶۵
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۲ - ۰۳ آبان ۱۳۹۷
ناصر ایرانی که شامگاه چهارشنبه در سن ۸۱ الگی از دنیا رفت، وصیت کرده که بدنش پس از مرگ، برای امور تحقیقاتی به دانشگاه تهران اهداء شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

ناصر ایرانی که شامگاه چهارشنبه در سن ۸۱ الگی از دنیا رفت، وصیت کرده که بدنش پس از مرگ، برای امور تحقیقاتی به دانشگاه تهران اهداء شود.

قاسمعلی فراست با تایید این خبر به ایسنا گفت: ناصر ایرانی - نویسنده، مترجم و نمایشنامه‌نویس پیشکسوت - شامگاه چهارشنبه دوم آبان‌ماه، حدود ساعت ۲۳، پس از مدت‌ها بیماری در منزل خود فوت کرد.
او افزود: او وصیت کرده بود بعد از مرگش بدنش به دانشگاه تهران اهدا شود. احتمالا روز شنبه دانشگاه اعلام خواهد کرد که چه روز و چه ساعتی مراسم برگزار می‌شود. احتمالا مراسم اولیه از دانشگاه تهران خواهد بود.
فراست یادآور شد: ایرانی کتاب‌های بسیاری نوشته است که به «عروج»، «زنده باد مرگ»، «فیل در تاریکی» می‌توان اشاره کرد. همچنین او سه جلد رمان درباره انقلاب نوشته بود که چاپ نشد. چند سال پیش هم خاطرات خود را با عنوان « گرگ تنها» نوشته بود، خیلی هم دوست داشت خبر چاپش را بشنود اما کتاب در اداره کتاب وزارت ارشاد ماند.
ناصر ایرانی متولد ۱۳۱۶ در تهران بود. از آثار او به این کتاب‌ها می‌توان اشاره کرد: «ما را مس کنید»، سه نمایشنامه «کسالت‌بار»، «مرده‌ها را اگر چال نکنید»، «هنر رمان»، «ورآباد، دهکده من»، «حفره»، «زشت‌ترین نمایش روی زمین».

گرگ تنها

سال ۱۳۸۰ ایسنا نوشت:

«ناصر ایرانی، نویسنده و کارشناس ادبی معاصر، به‌زودی «اعترافات گرگ تنها» را به بازار کتاب و کتابخوانی عرضه می‌کند.

اعترافات گرگ تنها شرح زندگی سیاسی اجتماعی و ادبی خود ناصر ایرانی است که در دو مجلد به‌زودی منتشر می‌شود. او جلد اول اعترافات گرگ تنها را سال گذشته به پایان رساند و اکنون به تحریر جلد دوم آن مشغول است.

ناصر ایرانی درباره‌ی اعترافات گرگش گفت: پس از به پایان رساندن جلد دوم همان طور که رسم من در نوشتن است، آن را بازنویسی کرده و به یکی از ناشرین آشنا می‌سپارم.

او گفت: به نظر من بهترین ترجمه‌ها آن‌هایی است که تفسیری از متن یک شعر را به یک زبان دیگر برمی‌گرداند، منتهی این تفسیر استادانه و خلاقانه است، ارایه تفسیر شخصی از میان تفسیرهای مختلف، تنها کاری است که مترجم می‌تواند انجام دهد».

دیدار با ناصر ایرانی

سال ۱۳۹۳ نیز مدیر و کارکنان بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با ناصر ایرانی دیدار کردند.

ایرانی در این دیدار با بیان این‌که انقلاب اسلامی ایران زندگی او را تغییر داد و جهان‌بینی‌اش را عوض کرد، گفت: بهترین نسلی که می‌شناسم و خیلی برای من عزیز است نسلی است که رفتند و شهید شدند.

بر اساس گزارش رسمی منتشرشده از این دیدار، ناصر ایرانی - داستان‌نویس و نمایش‌نامه‌نویس دهه ۴۰ و ۵۰ در ایران - در آغاز ۱۴ سالگی عضو سازمان جوانان حزب توده ایران شد و در آغاز ۱۸ سالگی از سازمان جوانان استعفا کرد و در دوران هشت سال جنگ به در خواست خودش برای نوشتن داستان و رمان به جبهه رفت.

از معروف‌ترین نمایشنامه‌های او، به "ما را مس کنید " و "سه نمایش‌نامه کسالت‌بار " اشاره کرد. او همچنین نویسنده کتاب "داستان، تعاریف ابزارها" و رمان" زنده‌باد مرگ" است.

رهبر انقلاب اسلامی در زمان ریاست جمهوری خود مطالعه کتاب "زنده‌باد مرگ " را توصیه کردند.

ناصر ایرانی در حالی که در این سال‌ها با بیماری دست به گریبان بود، هنوز چند اثر منتشر نشده دارد».

منبع: ایسنا