صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

سه‌شنبه - ۱۸ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۳۶۱۱۴
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۳ - ۲۷ مهر ۱۳۹۷
برخی از صاحبنظران معتقدند که با ایجاد شبکه ملی اطلاعات می‌توان تدبیری برای مقابله با این مشکل اندیشید. برخی دیگر نیز این عقیده را دارند که هر اتفاقی می‌تواند رخ دهد و دور از ذهن نیست؛ اما به همان نسبت می‌توان به فکر راه‌های مقابله با آن نیز بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ماجرای ١٣ آبان فارغ از بحث تحریم، ابعاد جدیدتری نیز پیدا کرده است؛ این‌بار بحث قطع اینترنت ایران توسط آمریکا مطرح شده و این خبر را رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفته است. مسأله اکنون اینجاست که تا چه اندازه می‌توان احتمال داد که قطعی اینترنت عملی می‌شود و این کار با توسل به چه مکانیسم‌هایی صورت می‌گیرد و در مقابل آیا راه مقابله با این مدعا از سوی ایران وجود دارد. برخی از صاحبنظران معتقدند که با ایجاد شبکه ملی اطلاعات می‌توان تدبیری برای مقابله با این مشکل اندیشید. برخی دیگر نیز این عقیده را دارند که هر اتفاقی می‌تواند رخ دهد و دور از ذهن نیست؛ اما به همان نسبت می‌توان به فکر راه‌های مقابله با آن نیز بود.
راه‌حل داریم
رئیس سازمان پدافند غیر عامل در مورد طرح مسأله قطع اینترنت ایران از سوی آمریکا می‌گوید: «برای مقابله با طرح قطع اینترنت توسط آمریکا در آبان راه‌حل داریم.» سردار جلالی گفته که «احتمال این کار را ضعیف می‌دانیم اما از طرفی در صورتی که این اتفاق بیفتد، تدابیری اندیشیده شده که کارکردهای ضروری کشور حفظ شود و شبکه ملی اطلاعات به اندازه‌ای که آماده شده، بنا است بتواند خدمات اساسی مردم را جواب دهد.» جلالی در ادامه گفته که «در حوزه سایبری توانمندی متقارن نیست و ابرقدرت در سایبر نداریم، یک کشور کوچک هم به اندازه یک ابرقدرت می‌تواند نقش‌آفرینی کند و بنابراین بستگی به میزان توانمندی و آسیب‌پذیری دارد؛ کشوری آسیب‌پذیرتر است که سایبری‌تر است. آمریکایی‌ها نسبت به ما سایبری‌تر هستند و زیرساخت‌های‌شان بیشتر از ما سایبری است؛ پس طبیعتا آسیب‌پذیرترند.»

رئیس سازمان پدافند غیر عامل اظهار کرده که «البته تصور ما از تهدید آمریکا یک تهدید ترکیبی بر بستر شبکه اجتماعی است؛ یعنی او می‌خواهد با ابزار شبکه، رسانه و گوشی و اینترنت مردم ما را تحریک و سازماندهی کند و به جان دولت و حکومت بیندازد. خب اگر اینترنت را قطع کند، دست‌ خودش را کوتاه می‌کند.»
در سطح کلان امکان‌پذیر نیست
یک کارشناس رسانه در مورد اینکه آیا امکان این وجود دارد که آمریکا اینترنت ایران را قطع کند، می‌گوید: «هر اتفاقی می‌تواند امکان‌پذیر باشد، در واقع می‌توان گفت که به هر آن‌چه که فکر می‌کنید، توانایی انجام آن کار را خواهید داشت. طبیعی به نظر می‌رسد که دنیا به سمت جنگ رسانه‌ها با دو ابزار جنگ نرم و جنگ سخت پیش می‌رود؛ البته این مسأله به این معنا نیست که قطعی اینترنت توسط آمریکا به طور قطع اتفاق می‌افتد؛ باید بگویم که این اتفاق نمی‌افتد.»

کیوان نقره‌کار در پاسخ به این سوال که چگونه و با چه ادله‌ای معتقد هستید که این کار اتفاق نمی‌افتد، گفت: «یکی از فرآیندهایی که در دنیا می‌توان از آن به عنوان وابستگی کشورها نام برد، استفاده از اینترنت است. طبیعتا استفاده ایران از اینترنت برای صاحبان آنها ارزشمند است.»

نقره‌کار در ادامه افزود: «اگر چنین عملی اتفاق بیفتد، اختلالات زیادی برای سایت‌ها و اپلیکیشن‌های بین‌المللی به وجود می‌آید. من معتقدم که در سطح کلان امکان وقوع چنین فرآیندی وجود ندارد.»

این کارشناس رسانه‌ای در مورد اینکه طرح این مسأله از سوی آمریکا نشانه چیست، می‌گوید: «گفتن همین مسأله در قالب لفظ خودش یک جنگ رسانه‌ای است.»

نقره‌کار در مورد اینکه آیا نهادی بین‌المللی می‌تواند از بروز چنین اتفاقی جلوگیری کند، اظهار کرد: «بله؛ اتحادیه بین‌المللی مخابرات می‌تواند اقداماتی اثرگذار مبنی بر بازدارندگی انجام دهد.»

منبع:  روزنامه شهروند

منبع: ایسنا