صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۳۳۱۹۸
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۱۲ - ۱۳ مهر ۱۳۹۷
مقام‌های سیاسی افغانستان واکنشی خشمگینانه به اظهارنظرها در خصوص سپردن مسئولیت آموزش و مشاوره نیروهای مسلح افغانستان به پیمانکاران خارجی از جمله شرکت امنیتی بدنام بلک‌واتر نشان دادند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به گزارش انتخاب به نقل از خبرگزاری رویترز، اریک پرینس، بنیانگذار شرکت امنیتی بدنام بلک‌واتر سابق و رئیس شرکت امنیتی "آکادمی" که همان بلک‌واتر تغییرنام یافته، محسوب می‌شود، اقدام به لابی کردن با مقامها در خصوص طرح پیشنهادی‌اش در مورد خصوصی کردن بخشی از عملیاتهای نظامی آمریکا در افغانستان برای مدت بیش از یک سال کرده است.

او اخیرا در سفری به کابل با چند چهره سیاسی افغان لابی کرده و در مصاحبه با چند رسانه از جمله با شبکه طلوع افغانستان و روزنامه نیویورک تایمز در خصوص این طرحش صحبت کرد.

اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان که به موعد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری کشورش در ماه آوریل نزدیک می‌شود این طرح را رد کرد. مشاور امنیت ملی وی در بیانیه‌ای این طرح را محکوم کرده و چنین بحثی را "مخرب و اختلاف برانگیز" عنوان کرده است.

در این بیانیه آمده است: دولت و مردم افغانستان تحت هیچ شرایطی اجازه به تبدیل شدن نبرد با تروریسم به یک نبرد خصوصی و یک بیزینس منفعت طلبانه نخواهد داد.

مقامهای افغان می گویند هر اقدامی به جهت جایگزین کردن مشاوران نظامی آمریکایی با پیمانکاران خصوصی مشروعیت دولت افغانستان را تضعیف کرده و به نفع صبحتهای طالبان در مورد انجام شدن جنگ در افغانستان برای منافع خارجی‌ها خواهد بود.

یک مقام ارشد امنیتی افغان به طعنه گفت: اگر آنها این کار را بکنند شاید خود من هم به طالبان بپیوندم.

این طرح در ابتدا سال گذشته میلادی در حین بررسی های دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای راهبرد جدید این کشور برای افغانستان مطرح شد اما تصویب نشد و به جایش واشنگتن دستور داد هزاران سرباز آمریکایی دیگر برای تقویت نیروهای حاضر فعلی در افغانستان به این کشور اعزام شوند.

بر طبق این راهبرد، هدف از افزایش سربازان و همچنین حملات هوایی در افغانستان مجبور کردن طالبان به آمدن به پای میز مذاکره است.

در ماه ژوئن یک آتش بس مختصر به مناسبت عید فطر امیدها برای مذاکرات را افزایش داد اما از آن زمان به بعد دوباره حرکت به سمت یک توافق صلح برای افغانستان کند و آهسته شد.

منبع: ایسنا