صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۳۲۷۶۵
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۰۸ - ۱۱ مهر ۱۳۹۷
رئیس جمهوری آمریکا می‌گفت: ثروتش را با تکیه به توان خود اندوخته است، اما حالا نیویورک تایمز فاش کرده که خزانه دونالد ترامپ با اتکا به حقه‌های مالیاتی از اسکناس و اعتبار دلاری پر شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس جمهوری آمریکا می‌گفت: ثروتش را با تکیه به توان خود اندوخته است، اما حالا نیویورک تایمز فاش کرده که خزانه دونالد ترامپ با اتکا به حقه‌های مالیاتی از اسکناس و اعتبار دلاری پر شده است.

به گزارش ایرنا، نیویورک تایمز سه شنبه به وقت محلی هنگامی پرده از نقطه تاریک خانواده ترامپ برداشت که رئیس جمهوری به فیلادلفیا بزرگ‌ترین شهر ایالت پنسیلوانیا در شمال شرق آمریکا رفته بود تا به حاضران در نشست یکی از اتحادیه‌های صنفی درس سازندگی بدهد.
ترامپ برای حضار چنین سخن سر داد: آمریکا همیشه ملت سازندگان بزرگ خواهد بود، زیرا ما در این کشور به کار کردن ارج می‌نهیم. ما به زنان و مردانی که با دست‌های زیبای خود رویاهایشان را به واقعیت تبدیل می‌کنند، احترام می‌گذاریم.
اندکی آن سوتر در ایالت نیویورک یعنی زادگاه ترامپ، نیویورک تایمز فاش کرد که امپراتوری او و پدرش بر مبنای قانون شکنی ساخته شده است. به نوشته این روزنامه، ترامپ در دهه ۱۹۹۰ از ترفند‌های مالیاتی مشکوکی برای افزایش ثروت خود و خانواده اش استفاده کرده بود.
ترامپ همواره خود را میلیاردری خودساخته معرفی کرده است که پدرش «فرد سی. ترامپ» تقریبا هیچ کمک مالی قابل توجهی به او کرده بود. او گفته بود که کارش را با دریافت یک وام «بسیار کوچک» از پدرش آغاز کرده بود. آیا واقعا «فرد سی. ترامپ» ملاک و برج ساز معروف نیویورک ثروتش را از پسرش دریغ کرده بود؟
نیویورک تایمز در پاسخ به این پرسش می‌گوید، نه. کنکاش این نشریه در سوابق مالی و اظهارنامه‌های مالیاتی محرمانه خانواده ترامپ نشان می‌دهد که رئیس جمهوری فعلی آمریکا حداقل ۴۱۳ میلیون دلار (به نرخ امروز) از امپراتوری املاک پدرش به دست آورده است؛ ثروت عظیمی که همه اعضای خانواده دست به دست هم دادند تا حجم آن را بیشتر کنند.
مهمترین راهکار ترامپ برای ثروت اندوزی این بود که به والدینش کمک کرد تا از پرداخت مالیات فرار کنند. بخش زیادی از پولی که او به دست آورده از همین راه بوده است. او برای این کار به همراه برادران و خواهرانش یک شرکت پوششی تاسیس کرده بود و به پدرش کمک کرد تا از تخفیف‌های مالیاتی بهره‌مند شود. او همچنین راهبردی تدوین کرد تا ارزش دارایی‌ها و املاک والدینش کمتر اعلام شود و میلیون‌ها دلار مالیات کمتری پرداخت شود.
این اقدامات با مخالفت و تحقیق دقیقی از سوی «سرویس درآمد‌های داخلی» مواجه نشود. فرد ترامپ و همسرش «ماری» مجموعا ثروتی به ارزش یک میلیارد دلار به فرزندان خود منتقل کردند که طبق نرخ ۵۵ درصدی مالیات بر هدایا و ارث، مالیات آن دستکم ۵۵۰ میلیون دلار بود. اما برای این مبلغ تنها ۵۵.۲ میلیون دلار مالیات پرداخت شده است.

**دفاعیات ترامپی‌ها
«چارلز هاردر» وکیل ترامپ اولین سد دفاعی را در مقابل گزارش نیویورک تایمز ایجاد کرد و گفت که «رئیس جمهوری هیچ ارتباطی با این مسائل ندارد.» او افزود: این امور در دست سایر اعضای خانواده ترامپ بود که خودشان کارشناس نبودند و کاملا به افراد متخصص دارای مجوز وابسته اتکا داشتند تا اطمینان حاصل کنند که به طور کامل به قانون پایبند بوده اند.
هاردر تقصیر را به نوعی به گردن خواهران و برادران دونالد ترامپ انداخت. بنابراین، رابرت برادر ترامپ وارد عمل شد و در بیانیه‌ای به نیویورک تایمز گفت که همه مالیات‌های لازم پرداخت شده و خانواده ترامپ علاقه‌ای ندارد در مورد موضوعی که مربوط به حدود ۲۰ سال پیش است، اظهار نظر کند.
صدای اعتراض به گزارش نیویورک تایمز از داخل کاخ سفید هم بلند شد. «سارا هاکبی سندرز» سخنگوی کاخ سفید در بیانیه‌ای به این گزارش واکنش نشان دادن و آن را «حمله‌ای گمراه کننده» علیه خانواده ترامپ خواند. وی افزود: فرد ترامپ حدود ۲۰ سال پیش درگذشته و غم انگیز است که شاهد حمله نیویورک تایمز شکست خورده به خانواده ترامپ هستیم. سندرز همچنین به شیوه ترامپ رسانه‌ها حمله کرد و گفت: اعتبار رسانه‌ها در نزد مردم آمریکا به پایین‌ترین حد رسیده است، زیرا آن‌ها به جای خبررسانی، ۲۴ ساعت شبانه روز و هفت روز هفته سرگرم حمله به رئیس جمهوری هستند.

**حسابرسان مالیاتی وارد می‌شوند.
اما این دفاعیات باعث نشده که ترامپ‌ها از مظان اتهام دور شوند. یک سخنگوی «اداره مالیات» ایالت نیویورک به شبکه سی. ان. بی. سی گفت که این نهاد اتهامات تازه علیه ترامپ را بررسی می‌کند. نیویورک تایمز به نقل از کارشناسان مالیاتی نوشت، احتمال نمی‌رود که ترامپ تحت تعقیب کیفری قرار گیرد، زیرا مسائل مطرح شده در گزارش این روزنامه مشمول مرور زمان شده است. با این حال، این نشریه اعلام کرد که محدودیت زمانی در خصوص جریمه برای کلاهبرداری مالیاتی، موضوعیت ندارد.
نیویورک تایمز برای تدوین گزارش خود با کارکنان و مشاوران سابق فرد ترامپ نیز مصاحبه کرده است. به نوشته این روزنامه، «این تحقیقات بر اساس بررسی ده‌ها هزار صفحه از اسناد محرمانه شامل اظهارنامه‌های بانکی، حسابرسی‌های مالی، دفتر‌های حساب و فهرست‌های خرید انجام شده است.»
این مدارک شامل بیش از دویست مورد از اسناد مالیاتی فرد ترامپ و شرکت‌های وابسته به وی است. حجم این اسناد به بیش از یکصد هزار صفحه می‌رسد، اما اسناد مالیاتی مربوط به شخص دونالد ترامپ در میان آن‌ها دیده نمی‌شود. او برخلاف روسای جمهوری و نامزد‌های ریاست جمهوری اسناد و اظهارنامه‌های مالیاتی خود را منتشر نکرده است.
او به همین خاطر آماج انتقادات بی حد و اندازه‌ای قرار گرفت، اما از موضع اش کوتاه نیامد و اسناد را از گاوصندوق بیرون نیاورد. انتظار می‌رود افشاگری نیویورک تایمز جان تازه‌ای به کمپ منتقدان بدهد و دوباره رئیس جمهوری را تحت فشار بگذارند تا حساب و کتاب هایش را علنی کند.
«لوید داجت» عضو ارشد دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان پیشقدم شد و توئیت کرد: همین یک ماه پیش بود که جمهوریخواهان برای هفتمین بار طرح من برای انتشار سوابق مالیاتی (رئیس جمهوری) را رد کردند. این نماینده ایالت تگزاس افزود: کنگره جدید ترامپ را وادار به تبعیت از استاندارد‌های نیکسونی خواهد کرد. ریچارد نیکسون (رئیس جمهوری اسبق آمریکا) حتی از کنگره دعوت کرد حساب‌های مالی وی را بررسی کند.
حساب‌های و تراکنش‌های مالی ترامپ در هفته‌های اخیر بار دیگر مورد توجه رسانه‌ها و نهاد‌های قضایی قرار گرفته است. «مایکل کوهن» وکیل سابق ترامپ گفته به دو زن که با ترامپ رابطه غیراخلاقی داشته اند، حق السکوت پرداخت کرده است. این دو فقره حق السکوت از طریق یک شرکت صوری و به دستور ترامپ پرداخت شده بود.
کوهن در پی تحقیقات «رابرت مولر» بازپرس ویژه دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا راهی دادگاه شد و اعتراف کرد. مولر خواستار تحقیق در روابط مالی ترامپ با روس‌ها نیز شده است.

**دومینوی سقوط
سقوط اخلاقی و سیاسی ترامپ هواداران زیادی را از او دور کرد. البته این آخرین سقوط رئیس جمهوری آمریکا نیست. نزدیک است آن روزی که ثروتمندان آمریکا نیز در جمعه خود او را راه ندهند. مجله فوربس که هر ساله فهرست ۴۰۰ فرد ثروتمند آمریکا را منتشر می‌کند، اعلام کرده که ترامپ در این فهرست ۱۳۸ رده سقوط کرده است.
رئیس جمهوری آمریکا در فهرست ۲۰۱۷ فوربس رتبه ۲۴۸ را داشت و در فهرست جدیدی که قرار است امروز منتشر شود، رتبه او به ۳۸۶ تنزل پیدا کرده است. سال ۲۰۱۵ و روزی که ترامپ جلوی آسانسور برج ترامپ اعلام کرد که وارد کارزار انتخابات ریاست جمهوری می‌شود، ثروت او ۴.۵ میلیارد دلار بود و امروز به ۳.۱ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است.
فوربس عواملی مانند عدم صداقت ترامپ در انتشار واقعیات مربوط به ثروتش و حواشی مربوط به ریاست جمهوری را جزو دلایلی می‌داند که موجب کاهش ثروت ترامپ شده است. او سال ۲۰۰۰ به مجله فورچون گفته بود: احتمال زیادی دارد بتوانم اولین نامزد ریاست جمهوری شوم که همزمان با حضور در انتخابات، پول هم در بیاورم.
هجده سال زمان نیاز بود تا ترامپ متوجه شود فرمول او نتیجه معکوس می‌دهد. او نه تنها سرمایه سیاسی اش را در جنگ با رقبای داخلی و درگیری با حریفان خارجی از دست داده بلکه ثروت اقتصادی کلانش نیز به خاطر دروغگویی آب رفته است؛ ثروتی که بنا بر افشاگری نیویورک تایمز، از راه فرار مالیاتی به دست آمده است، نه با «دست‌های زیبا» و پرتوان.