صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۲۹۸۲۱
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۴ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۷
اسرائیل پس از جنگ ۲۰۱۴ در غزه تصمیم گرفت این دیوار را که هزینه ساخت آن سه میلیارد شگل است، بسازد که سه سال کار تحقیقاتی آن طول کشید.این دیوار سومین دیواری است که اسرائیل در طول مرز با سرزمین‌های فلسطینی برای مقابله با حملات آنها می‌سازد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

اسرائیل برای مقابله با تونل‌های نظامی و ورود غواصان حماس، طولانی‌ترین دیوار بتنی جهان "مجهز به تکنولوژی‌های نوین" را در اطراف غزه می‌سازد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه یدیعوت آحارونوت، دیوار ۶۵ کیلومتری که در طول مرز سرزمین‌های اشغالی با غزه در حال ساخت است، طولانی‌ترین دیوار بتنی جهان خواهد بود و بخش‌هایی از مرزهای زمینی و دریایی غزه را شامل می‌شود.

اسرائیل پس از جنگ ۲۰۱۴ در غزه تصمیم گرفت این دیوار را که هزینه ساخت آن سه میلیارد شگل است، بسازد که سه سال کار تحقیقاتی آن طول کشید.

این دیوار سومین دیواری است که اسرائیل در طول مرز با سرزمین‌های فلسطینی برای مقابله با حملات آنها می‌سازد.

اسرائیل هدف از ساخت این دیوار را "حفاظت از زیر و روی زمین و دریا در مقابل نفوذ از غزه" اعلام کرده است. قرار است این دیوار شامل موانع فیزیکی و سیستم‌های تکنولوژیک پیشرفته باشد.

پس از معاهده اسلو و خروج از غزه، اسرائیل پیرامون این منطقه انواع موانع و دیوارها را ایجاد کرد اما به دنبال ایجاد موانع زیرزمینی نبود.

ارتش اسرائیل طرح ساخت این دیوار را برای توقف خطرات تونل‌های جنبش حماس پیشنهاد داد. این تونل‌ها طی جنگ غزه بزرگترین چالش برای رژیم صهیونیستی بودند و این رژیم امیدوار است این دیوار به تهدید تونل‌های نظامی حماس پایان دهد.

بخشی از این دیوار شامل ابزارهایی در زیر زمین و زیر سطح آبهای غزه به عمق ده‌ها متر و دارای حس‌گرهایی است که از طریق آنها می‌توان عملیات حفر تونل یا تحرکات غواصان را شناسایی کرد. بخش دریایی این دیوار دارای امواج رادیویی هوشمند برای هشدار سریع است.

پیش از این هم اسرائیل دیوار مشابهی با مصر،‌ سوریه، لبنان و یک دیوار بزرگ در کرانه باختری ساخته اما هیچکدام به اندازه دیوار غزه بزرگ، مهم و دارای تکنولوژی‌های نوین نبودند.