صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

پنجشنبه - ۲۷ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۲۶۲۰۶
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۸ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۷
وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از زعفران سال گذشته توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی که یکی از زیر مجموعه های این وزارت است ۶۷ تن از این محصول را خرید توافقی کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: سال ۹۶ نزدیک به ۱.۵ میلیون تن محصول باغی به ارزش حدود ۳ میلیارد دلار از کشور صادر شد.

به گزارش انتخاب،محمدعلی طهماسبی امروز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت هفته دولت گفت: بیشترین میزان صادرات باغی مربوط به پسته و زعفران است به طوری که سال گذشته یک میلیارد و ۳۰۰ هزار دلار پسته صادر شد.

وی میزان سیب صادر شده در سال ۹۶ را بیش از ۷۰۰ هزار تن اعلام و تصریح کرد: ایران بزرگترین تولید کننده و صادر کننده سیب است و اعمال سیاست بازار در مقابل بازار به افزایش صادرات این محصول در سال گذشته کمک کرد.

طهماسبی میزان صادرات باغی در ۴ ماه امسال را بیش از ۴۱۶ هزار تن عنوان کرد و خاطر نشان ساخت که این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال ۹۶ حدود ۷۳ درصد به لحاظ وزنی و حدود ۲۱ درصد از نظر ارزشی رشد نشان می دهد.

وی افزود: میزان صادرات پسته در ۴ ماه امسال ۱۹ هزار و ۵۰۰ تن بوده که نسبت به مدت مشابه به سال قبل از نظر وزنی ۱۷ درصد و ارزش ۲ درصد رشد داشته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی پیش بینی کرد: تولید پسته امسال به ۱۷۰ هزار تن برسد.

وی ادامه داد: امسال گرما موجب ریزش جوانه های پسته در برخی استان ها شده است.

طهماسبی با بیان این که سطح باغات پسته در کشور حدود ۴۶۰ هزار هکتار است، گفت: هر جا که اقلیم خشن تر و منابع آبی دچار مشکل شود، کاشت پسته مورد اقبال مردم و کشاورزان قرار می گیرد.

وی تولید پسته را در سال گذشته ۲۸۷ هزار تن عنوان و بر حفظ بازار این محصول تاکید کرد.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: ما نباید بازار پسته را از دست بدهیم زیرا هزینه گزافی توسط بخش خصوصی برای توسعه بازار پسته انجام شده و دخالت دولت در این زمینه جایز نیست.

وی گفت: ما در شرایط کنونی نیاز به ارز داریم و یکی از کالا های ارزآور کشور ما، محصولات کشاورزی است.

طهماسبی در پاسخ به پرشس خبرنگار ما در مورد تولید و برندسازی زعفران نیز پیش بینی کرد که امسال ۴۰۰ تن از این محصول در کشور تولید شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، میزان تولید زعفران در سال ۹۶ را ۳۷۶ تن عنوان کرد.

وی افزود: بخش خصوصی باید در زمینه برندسازی زعفران اقدام کند و فعالیت هایی در این حوزه در حال انجام است.

طهماسبی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از زعفران سال گذشته توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی که یکی از زیر مجموعه های این وزارت است ۶۷ تن از این محصول را خرید توافقی کرد.

وی گفت: ما در زمینه خدمات ترویجی و آموزشی و ایجاد زنجیره های زعفران کار می کنیم.

طهماسبی درباره توسعه گلخانه های کشور نیز اذعان داشت: به علت کم آبی، تمرکز و سیاست وزارت جهاد کشاورزی تولید محصولات آب بر در فضای گلخانه ای است.

وی افزود: در حال حاضر نزدیک به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سبزی و صیفی تولید می شود.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: گلخانه ها در بهره برداری بهینه از آب معجزه می کنند به طوری که نزدیک به ۹۰ درصد صرفه جویی آب در گلخانه ها و در سیستم هیدروپونیک داریم.

وی افزود: صادرات محصولات گلخانه ای در سال گذشته ۱۰۰ میلیارد دلار بوده است.

طهماسبی سطح باغات کشور را ۲.۹ میلیون هکتار عنوان کرد و گفت: ۹۰۰ هزار هکتار از این سطح باید بازسازی، اصلاح و با ارقام تجاری جایگزین شود.

وی اعلام کرد: ما توسعه باغات را فقط در اراضی شیبدار داریم و برنامه ما بر افزایش بهره وری متمرکز است.

طهماسبی در مورد قارچ نیز پیش بینی کرد: امسال ۱۶۰ هزار تن از این محصول در ۱۱۰۰ واحد تولید شود.

وی افزود: ۶۰ هزار تن ظرفیت صادراتی قارچ کشور است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: تولید قارچ ترافل یکی از طرح های این معاونت است و در تعدادری از استان ها مانند لرستان و اردبیل این کار آغاز شده است.

وی اظهار داشت:قیمت هر کیلوگرم قارچ ترافل حدود ۳۰۰ تا ۳ هزار دلار می باشد.