صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۲۵۰۳۸
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۰ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
فاینشنال تایمز:
بیش از 1،6 میلیون مسلمان برای مراسم حج امسال به عربستان سعودی سفر می کنند. مراسمی که از اهمیت خاصی برای پیروان دین اسلام برخوردار است. اما همزمان با این مراسم هزاران نفر از برنامه نویسان و توسعه دهندگان فضای مجازی در تلاشند تا ایده هایی را که می تواند چهره این مراسم مذهبی و سنتی را تغییر دهد، ارائه کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بیش از 1،6 میلیون مسلمان برای مراسم حج امسال به عربستان سعودی سفر می کنند. مراسمی که از اهمیت خاصی برای پیروان دین اسلام برخوردار است. اما همزمان با این مراسم هزاران نفر از برنامه نویسان و توسعه دهندگان فضای مجازی در تلاشند تا ایده هایی را که می تواند چهره این مراسم مذهبی و سنتی را تغییر دهد، ارائه کنند.

 

به گزارش سرویس آی تی انتخاب به نقل از فاینشنال تایمز، طی هفته گذشته رویدادی هیجان انگیز موسوم به "هکاتون حج"، در جده برگزار شد. این مراسم بخشی از تلاش های جدید مقامات پادشاهی عربستان در جهت توسعه و گسترش استفاده از فناوری در حج است. درواقع برنامه نویسان در تلاشند تا راه هایی اختصاصی  برای ایجاد تجربه ای  امن تر و لذت بخش تر در این مراسم روحانی  ایجاد کنند.

مدت ها است که سازمان دهندگان حج در عربستان سعودی در تلاشند از فناوری های مختلف برای مقاصد مختلف مانند شبیه سازی وسیع حرکت و جریان جمعیت استفاده کنند. این امر از حوادث مرگباری مثل حادثه در سال 2015 پیشگیری می کند. درواقع دولت عربستان سعودی در تلاش است تا با ایده هایی نوآورانه اعتبار از دست رفته خود را بازیابی کند.

ردا بانجار، رئیس رویدادهای فناوری در  نهاد دولتی تازه تاسیس سایبری، برنامه نویسی و هواپیماهای بدون سرنشین (SAFCSP) در این خصوص می گوید:"اکثر برنامه ها یا تکنولوژی های موجود در حج عمدتا توسط نهادهای دولتی ایجاد می شوند که شامل فناوری ها و سیستم عامل هانیز می شود. او که هکاتون حج  را سازماندهی می کند در ادامه گفت: "رویکردهای جدید، نه فقط سعودی ها  بلکه مردم و جامعه را درگیر می کند، درواقع فناوری قصد دارد به تمامی ملیت ها از کشورهای مختلف که در مناسک حج شرکت می کنند خدمات ارائه دهد.

طی مراسم سه روزه هکاتون حج،  تعداد قابل توجهی از توسعه دهندگان و برنامه نویسان کشورهای مسلمان مانند مصر، الجزایر، مراکش و عمان و حتی کشورهای غیر اسلامی مانند انگلیس و ژاپن، طرح هایی را ارئه دادند. این طرح ها بخشی از تلاش هایبنن سلمان برای تعییر شرایط کشورش است.

نکته جالب این است که جایزه  نخست این رویداد به یک تیم تمام زنانه تقدیم شد که برنامه ای را ارائه کردند که ترجمه همزمان  بدون نیاز به اتصال اینترنتی را به کاربران ارائه می کند.

یکی از اعضای ارشد این تیم؛ باین الغمدی گفت: "ما موفق به  شکستن تابو ها شدیم و ثابت کردیم که زنان عربستان می توانند هر چیزی را به دست آورند."

دولت امیدوار است تا جریان گردشگران را برای حمایت از برنامه اصلاحات اقتصادی پادشاهی افزایش دهد. درواقع مقامات دولتی  امیدوارند، تعداد مسلمانان زائر را تا سال 2020 به 15 میلیون نفر برسانند.

اما  همه افراد نیز موافق حضور فناوری در مراسم مذهبی حج نیستند. برای مثال بسیاری از مردم نگران افزایش استفاده از فناوری در حوزه معنویت و وظایف دینی خود هستند. شاهد آمنولله، یکی از بنیانگذاران آزمایشگاه Affinis و مشاور ارشد سابق فناوری در وزارت امور خارجه عربستان سعودی می گوید:" فناوری وارد همه ارکان کشور شده و حج نیز از این قاعده مستثنی"

نظر شما چیست؟ آیا با ورود فناوری به مناسک حج موافقید؟